Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Αττικής

Η Αττική δεν έχει απλά παραλίες. Έχει παραλιάρες, και αυτές είναι οι πιο καλές, για κάθε πιθανό γούστο.
Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Αττικής
Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το να πας για μπάνιο στην Αττική είναι μια σκέτη ταλαιπωρία που δεν αξίζει τον κόπο. Και, σίγουρα, αν έχεις αυτοκίνητο, η δουλίτσα θα γίνει πολύ πιο εύκολη – όπως και γενικότερα η ζωή σου, υποθέτουμε. Από την άλλη μεριά, οι περισσότερες παραλίες της Αττικής είναι προσβάσιμες και με μέσα συγκοινωνίας.

Και αυτές είναι οι πιο όμορφες για να πας με την παρέα, την οικογένεια, ή το αίσθημα.

Ο Χάρακας

Είναι μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της Αττικής, και έχει κομμάτι οργανωμένο με ξαπλώστρες, αλλά και ένα «ελεύθερο», για να μένουμε ικανοποιημένοι όλοι. Βρίσκεται κοντά στα όρια των δήμων Λαυρίου και Κερατέας, προς το Σούνιο.

Varkiza Resort

Σταθερή αξία στην Βάρκιζα, εδώ ερχόμαστε όχι μόνο για τα υπέροχα νερά, αλλά και ένα σωρό ακόμα ωραία πράγματα: σουβλατζίδικο, VIP χώρο, Beach Bar, ψαροταβέρνα και χώρο για water sports. Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 5€ με δωρεάν ξαπλώστρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα 6€, με συν 5€ για ξαπλώστρα.

Θυμάρι

Καθαρά και ρηχά νερά, προσεγμένη αμμουδιά και πάρα πολύ καλή οργάνωση. Όλα αυτά καθιστούν το Θυμάρι μια από τις καλύτερες παραλίες για οικογένειες, ενώ έχει αρκετά ελεύθερα σημεία για να στήσετε και δικές σας ομπρέλες. Απόλυτο συν ότι είναι φουλ αμμουδερή.

Η Αλθέα

Είναι ακόμα σχετικά «μυστική» (εντάξει, πλέον καμία παραλία δεν είναι φουλ μυστική), και εδώ θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις εντελώς τα προβλήματά σου. Κατεβαίνεις μερικά σκαλάκια, και ξαφνικά βρίσκεσαι σε έναν μικρό κόλπο, με τέλεια παχιά άμμο και διάφανα νερά. Φέρε ομπρέλα, γιατί εδώ δεν παίζει πολλή σκιά.

Τα Πευκάκια του Σχινιά

Δεν θα μιλήσουμε για τα Πευκάκια, επειδή η φωτογραφία μιλά από μόνη της. Είναι ένας παράδεισος, όπως ακριβώς μοιάζει. Και έχει υπέροχα νερά, και είναι τεράστια, άρα θα βρεις σίγουρα χώρο για εσένα και μόνο για εσένα. Μια μαγεία.

Ο Άγιος Νικόλαος της Αναβύσσου

Βρίσκεται λίγο μετά από την παραλία της Αναβύσσου, είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της με beach bar και έχει ωραία, καθαρά νερά. Έχει και μια ακόμα μυστική παραλιούλα, πίσω από τον μικρό λόγο με το εκκλησάκι.

Το ΚΑΠΕ

Επίσης εδώ δεν είμαστε σίγουροι αν έχει μείνει κάτι να πούμε. Πριν λίγα μόνο χρόνια ήταν το απόλυτο μικρό μυστικό, μια σούπερ παραλία για λίγους. Πλέον, την ξέρουν οι περισσότεροι. Και τι σημαίνει αυτό; Απολύτως τίποτα δεν σημαίνει, εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Αθήνας και εμείς εξακολουθούμε να την λατρεύουμε. Και με την έξτρα πολυκοσμία.

Ψάθα

Η Ψάθα είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, και για πολύ καλό λόγο: είναι τέλεια για οικογένειες με παιδιά. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο (ούτε μια ώρα απόσταση), έχει υπέροχα νερά και είναι και φουλ οργανωμένη – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς απλώς να στήσεις την ομπρέλα και την ψάθα σου.

Μικρό Σέσι

Αφήνουμε κι αυτή την φωτογραφία (φωτογραφιάρα ίσως) να μιλήσει από μόνη της για αυτή την υπέροχη, όχι και τόσο δημοφιλή παραλία με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι την άκρη της αμμουδιάς και τα κρυστάλλινα νερά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v