Πράσινες οάσεις για να πιάσεις την άνοιξη σε καιρούς καραντίνας

Απίστευτα πάρκα, πανέμορφοι κήποι και λόφοι όπου η άνοιξη οργιάζει και σε καλεί να την πιάσεις από τα μαλλιά.
Πράσινες οάσεις για να πιάσεις την άνοιξη σε καιρούς καραντίνας

Οι μυρωδιές των λουλουδιών, οι ανεμπόδιστες ακτίνες του ήλιου και η χαλάρωση των μέτρων επιδρουν θετικά στην ψυχολογία και μας γεμίζουν όρεξη για βόλτες ανοιξιάτικες, βουτηγμένες στο πράσινο και στη γοητεία της πιο όμορφης εποχής των εποχών.

Βάλε στο σιντί Βιβάλντι, και τρέξε να πιάσεις την άνοιξη σε πράσινες οάσεις κοντά και λίγο πιο μακριά από την Αθήνα.

Eθνικός Κήπος: Ο κεντρικός

Μπορεί να γκρινιάζουμε ενίοτε για την έλλειψη πρασίνου στην Αθήνα, αλλά με μια επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο το ράβουμε και απολαμβάνουμε τη στιγμή. Ένας κατάφυτος παράδεισος στην καρδιά της πόλης, ο οποίος σε συνδυασμό με το χώρο του Ζαππείου προσφέρουν το ιδανικό ντουέτο για να πιάσεις την άνοιξη όπως της αξίζει: παρέα με παπάκια, δίπλα σε ρυάκια και αραχτός/η στο γκαζόν κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.



ΚΠΙΣΝ: Το ευρωπαϊκό

«Σαν να μην είσαι στην Ελλάδα». Θα το σκεφτείς αρκετά αυτό το μότο όταν περιδιαβαίνεις χαλαρός στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ ή όταν περπατάς στα χωμάτινα μονοπάτια του Μεσογειακού Κήπου δίπλα στις ελιές. Εκεί όμως που θα νιώσεις πραγματικά το χέρι της άνοιξης να σου χαϊδεύει τα μαλλιά (αν έχεις) είναι όταν θα ξαπλώσεις φαρδύς πλατύς στο ξέφωτο, ένα πάρκο μέσα στο πάρκο, στρωμένο με γκαζόν και φτιαγμένο για ατελείωτες ώρες ραστώνης.



Πεντέλη: Από πού παν’ για τον καταρράκτη;

Ένας καταρράκτης δυο βήματα από το κέντρο της Αθήνας; Ω, ναι. Ο καταρράκτης στην περιοχή Ντράφι ήταν μέχρι πρότινος ένα από τα καλύτερα κρυμμένα αθηναϊκά μυστικά, αλλά συνεχίζει να δια-ρέει όπως τα νερά του, προσφέροντας το απόλυτο σκηνικό για να στρώσεις καρό τραπεζομάντιλο και να νιώσεις πως έστω και για μερικές ώρες είσαι εκδρομή με το σχολείο. Θα τον εντοπίσεις αν ακολουθήσεις με τα πόδια το μονοπάτι που φαίνεται σε αυτόν εδώ τον χάρτη



Μόλα ή Τίποτα

Γνωστό για τις… αγχολυτικές του ιδιότητες μέσα από το περπάτημα σε όμορφα μονοπάτια, το κοντινό μας βουνό, η Πάρνηθα, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πιάσεις την Άνοιξη… από ψηλά και να μην την αφήσεις να φύγει. Αν έχεις όρεξη για χαλαρή πεζοπορία, προτείνουμε τη διαδρομή από το καταφύγιο Μπάφι στο ξέφωτο της Μόλας, ένα υπέροχο σημείο ιδανικό για άραγμα στο γρασίδι, άσκηση και παιχνίδι με τα πιτσιρίκια. Αν βαριέσαι να περπατάς, τότε μπορείς να το προσεγγίσεις και οδικώς. Κανένα πρόβλημα.



Βασιλικότερος του Βασιλέως

Προσφάτως έγιναν εξαγγελίες αξιοποίησής του με καφέ, εστιατόριο και χώρους άθλησης και πολιτισμού, θυμίζοντάς μας πόσο κρίμα είναι ένα τόσο όμορφο μέρος, όπως το Τατόι, να παραμένει ξεχασμένο. Καιρός να το θυμηθείς ξανά λοιπόν, διαβαίνοντας την πέτρινη πύλη από την οδό Τατοΐου και περπατώντας στα δεκάδες χωμάτινα μονοπάτια του, τα οποία ενδείκνυται και για ποδηλατάδες. Η περιοχή προσφέρεται ιδανικά για πικ νικ, καθώς κατά τόπους θα βρεις μεγάλους πάγκους και παγκάκια για να φας τα κεφτεδάκια σου.



Φιλοπάππου ίσον Άνοιξη

Όσες φορές και να το περπατήσεις κάθε φορά σε εκπλήσσει. Ο αγαπημένος μας αθηναϊκός λόφος προσφέρει απλόχερα διαδρομές σε φόντο πράσινο, ενώ ένα από τα ευκολότερα λοφάκια του για να σκαρφαλώσουμε διασχίζεται από ένα ευρύτατο δίκτυο μονοπατιών ιδανικό για εξερεύνηση. Για όσους δεν είναι φαν του (πολύ) περπατήματος το άραγμα με καφεδάκι και βιβλιαράκι στο καφενεδάκι του Πικιώνη επιβάλλεται. Μπορεί να μη λειτουργεί πλέον, όμως παραμένει μια όαση χαλάρωσης.



Ο παλιός είναι αλλιώς

Αν υπήρχε βραβείο για την ωραιότερη θέα της Αθήνας, ο Λυκαβηττός θα το καβάτζωνε παραμάσχαλα κάθε χρόνο. Ιδανικός για βραδινές ρομαντζάδες, αλλά και για ηλιόλουστες βόλτες ο λόφος της πόλης σου δίνει και από κάθε πλευρά του μια διαφορετική, υπέροχη θέα: Ακρόπολη, Σαρωνικός, Τουρκοβούνια – διαλέγεις και παίρνεις. Σημείωσε και το εντελώς νησιώτικο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στο ψηλότερο σημείο του λόφου, για φωτογραφίες και στόρι.



Ένα άλσος Αττικό

Δύο λόφοι, 550 στρέμματα –τα μισά εκ των οποίων καλύπτονται από πεύκα, κυπαρίσσια και άλλα φουντωτά δέντρα– ένα ανοιχτό θέατρο, παιδικές χαρές για τα πιτσιρίκια και πολλές ειδυλλιακές διαδρομές σε πλακόστρωτα δρομάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση. Το Αττικό Άλσος στα σύνορα Αθήνας, Γαλατσίου και Ψυχικού με τα καλά του και τα κακά του είναι ένας πνεύμονας πρασίνου που διεκδικεί επάξια μερίδιο στις ανοιξιάτικες βόλτες σου.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v