Πράσινα μέρη κοντά στην Αθήνα για βόλτα στην ύπαιθρο

Από την Πάρνηθα μέχρι τον Εθνικό Κήπο κι από εκεί στον Υμηττό οι βόλτες μοσχοβολούν φύση και το οξυγόνο γεμίζει τα πλεμόνια σου.
Πράσινα μέρη κοντά στην Αθήνα για βόλτα στην ύπαιθρο

Σε πλάκωσαν οι τέσσερις τοίχοι και ο καιρός σιγά σιγά βελτιώνεται. Μήπως ήρθε η ώρα να πας καμιά βόλτα στην ύπαιθρο τηρώντας αποστάσεις και νόμους;

Καλό θα σου κάνει, και τα πνευμόνια σου οξυγόνο θα γεμίσει και το μυαλό σου θα καθαρίσει. Μασκούλα να πάρεις μόνο.

Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας



Ανάμεσα στις 16 κορυφές της Πάρνηθας, «φωλιάζουν» έλατα και πεύκα σε μια τεράστια έκταση που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός. Πιο χαμηλά, θα βρεις και κουμαριές, πλατάνια και λεύκες – η Πάρνηθα άλλωστε φημίζεται ως ένα από τα πιο πυκνοδασωμένα βουνά της χώρας, ιδανικό για περίπατο στα δεκάδες μονοπάτια του.

Διαβάστε περισσότερα – Πάρνηθα: Η αθηναϊκή εξοχή

Αισθητικό Άλσος Υμηττού



Το πολύπαθο δάσος της Καισαριανής, διαθέτει ακόμα πεύκα, κουκουναριές, κυπαρίσσια, βελανιδιές και ευκάλυπτους, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Οι πιο βατές βόλτες ξεκινούν από το αναψυκτήριο της Καισαριανής, στη θέση Καλοπούλα. Από εδώ, ακολουθώντας το σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι, θα φτάσεις στη Μονή Καισαριανής, στο λόφο των Ταξιαρχών και στα ξέφωτα που αντικρίζουν τον Σαρωνικό.

Διαβάστε περισσότερα – Υμηττός: Η Αθήνα πάει στα βουνά

Πεντέλη



Βόλτες με φόντο τα πεύκα ή εξερευνήσεις σε μυστηριώδεις σπηλιές; Απ’ όλα έχει το πιο… ατμοσφαιρικό βουνό της Αττικής. Από τη μία, στη θέση Ντράφι, θα βρεις αρκετές επιλογές για να απλώσεις τραπεζομάντιλο για πικνίκ στην ύπαιθρο καιρού επιτρέποντος, ενώ πιο ψηλά, βρίσκεται ένα χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί στην περίφημη Σπηλιά του Νταβέλη, ένα μέρος που συνδέεται με θρύλους για υπόγειες στοές.

Διαβάστε επίσης- Μια ανοιξιάτικη βόλτα στην Πεντέλη

Εθνικός Κήπος



Παρ’ όλες τις ατέλειές του, παραμένει μια ζωντανή πινελιά στο γκρίζο τοπίο του κέντρου της πόλης και ό,τι κοντινότερο έχουν οι Αθηναίοι σε ύπαιθρο. Η είσοδος στον Εθνικό Κήπο σε τηλεμεταφέρει σε μια πράσινη όαση, με δεκάδες διαφορετικά φυτά αλλά και ζωάκια (ΜΗΝ τα ταΐσεις όμως) καθώς και μυστικά μονοπάτια για να χαθείς με τις ώρες.

Διαβάστε επίσης: Εθνικός Κήπος: Φωτο-βόλτα σε αθηναϊκά μονοπάτια

Φιλοππάππου



Ο αγαπημένος μας αθηναϊκός λόφος προσφέρει απλόχερα διαδρομές σε φόντο πράσινο, και ένα από τα ευκολότερα λοφάκια του για να σκαρφαλώσουμε διασχίζεται από ένα ευρύτατο δίκτυο μονοπατιών ιδανικό για εξερεύνηση. Για όσους δεν είναι φαν του (πολύ) περπατήματος το άραγμα με καφεδάκι και βιβλιαράκι στο καφενεδάκι του Πικιώνη επιβάλλεται. Μπορεί να μη λειτουργεί πλέον, όμως παραμένει μια όαση χαλάρωσης. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας τώρα, η ανηφορική διαδρομή κάτω από τα δέντρα προς το μνημείο του Φιλοπάππου χαρίζει όμορφη πανοραμική θέα στην πόλη.

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά που κρύβει ο λόφος του Φιλοπάππου

Αττικό Άλσος

Λίγα βήματα έξω από την πόλη

Πεντακόσια και βάλε στρέμματα πρασίνου απλωμένα σε δύο λοφάκια, σε περιμένουν στα «Τουρκοβούνια» για μοναχικές ή παρεϊστικες βόλτες με φόντο τα πεύκα και τα κωνοφόρα να προσφέρουν απλόχερα ανάσες οξυγόνου που τόσο λαχταράς. Αν πάλι σου αρέσει το τρέξιμο, τότε το Αττικό Άλσος προσφέρει αρκετές διαδρομές για να καρπωθείς τα οφέλη της αερόβιας άσκησης. Μπόνους, η υπέροχη θέα στην Αθήνα από την κορυφή του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v