Πού να βουτήξω στον Σαρωνικό

Ανακαλύπτουμε τις καλύτερες και ωραιότερες – κι όμως υπάρχουν!- παραλίες στην Αίγινα, την Ύδρα, το Αγκίστρι, τις Σπέτσες και τον Πόρο.
Πού να βουτήξω στον Σαρωνικό
Το ξέρουμε, στον Σαρωνικό δεν θα βρείτε νερά σαν του Ζακυνθινού Ναυαγίου, τιρκουάζ ακτές σαν τη Βοϊδοκοιλιά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές της Κρήτης ή superstar παραλίες σαν των Κυκλάδων. Αλλά όλες εκείνες δεν απέχουν μία ώρα από την Αθήνα, ούτε βολεύει να τις επισκεφθείτε για ένα γρήγορο Σαββατοκύριακο. Έχουν άλλωστε και τα νησιά του Σαρωνικού τη δική τους χάρη, την οποία ανακαλύπτουμε στις 10 κορυφαίες επιλογές μας για βουτιές στην Αίγινα, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τον Πόρο και το Αγκίστρι. 

Τοπ βουτιές στην Αίγινα 

Κλειδί

(φωτο: Arte S foursquare user)
Βρίσκεται κοντά στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, αποτελούσε την μυστική όαση των ντόπιων, που σιγά-σιγά μαθεύτηκε, και διαθέτει αφράτη άμμο στην οποία θα απλώσετε άνετα την πετσέτα σας για να λιαστείτε – αυτό το καλοκαίρι η αμμουδιά δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες.

Μονή

Ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι μας περιμένει μια βαρκάδα λίγων λεπτών μακριά από την Πέρδικα, για να φιλοξενήσει τις βουτιές μας σε τιρκουάζ νερά με φόντο πευκοδάση, μέσα από τα οποία ξεπροβάλουν παγώνια και ελαφάκια. Στο «λιμανάκι» του νησιού θα βρείτε μια οργανωμένη παραλία, και στο τέλος του μονοπατιού που ξεκινά από εκεί, βραχώδη ακτή για μεγαλοπρεπείς βουτιές – μάθετε περισσότερα εδώ.  

Τοπ βουτιές στο Αγκίστρι 

Χαλικιάδα

(φωτο: cjcid foursquare user)
Απέχει περίπου δέκα λεπτά περπατήματος από το λιμάνι της Σκάλας, χρειάζεται λίγη προσοχή στην κατάβαση των βράχων, αλλά το τοπίο και οι βουτιές θα σας αποζημιώσουν: Εδώ θα βρείτε βαθιά, καταγάλανα νερά και άσπρα βότσαλα. Σημειώστε πως η Χαλικιάδα είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους γυμνιστές.

Δραγονέρα

Βρίσκεται στην άλλη πλευρά του νησιού, λίγα χιλιόμετρα από το χωριό του Μύλου, εκεί όπου τα εξωτικά νερά του Σαρωνικού εισχωρούν στο κατάφυτο σκηνικό του νησιού, σχηματίζοντας δύο διαδοχικούς ορμίσκους – την Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα. Στην Μεγάλη θα βρείτε και ξαπλώστρες και ένα αναψυκτήριο με τα βασικά, ενώ στα βότσαλα της Μικρής Δραγονέρας μπορείτε να απλώσετε τις πετσέτες σας και να απολαύσετε πιο ήσυχη ηλιοθεραπεία. 

Τοπ βουτιές στον Πόρο 

Το Λιμανάκι της Αγάπης

(φωτο: Sagaporos.co.uk)
Σμαραγδένια νερά, πεύκα που φτάνουν ως το κύμα και ένα όνομα που μας προδιαθέτει για βουτιές και ρομαντζάδες, το Λιμανάκι της Αγάπης κρύβεται σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο, όπου θα απολαύσετε την ησυχία σας, αλλά δεν θα σας λείψει και η οργάνωση – σε τμήμα της παραλίας θα βρείτε ξαπλώστρες και μια καντίνα.

Ο Ρώσικος Ναύσταθμος

(φωτο: Alla M. foursquare user)
Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε μακροβούτια με φόντο ένα μνημείο; Στον γραφικό όρμο όπου κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως Ρώσικος Ναύσταθμος, σήμερα μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας με θέα μπροστά σας το νησάκι του Δασκαλιού και πίσω το παράξενο κτίσμα του Ναύσταθμου, χάρη στο οποίο ο όρμος αποτελεί σήμερα διατηρητέο μνημείο λόγω μεγάλου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. 

Τοπ βουτιές στις Σπέτσες 

Ζωγεριά

(φωτο: Spetses-Zogeria εστιατόριο facebook page)
Γαλανά νερά πάνω από τα οποία κρέμονται πεύκα συνθέτουν το σκηνικό της οργανωμένης αλλά ήσυχης Ζωγιεριάς, ενός κολπίσκου στη βόρεια πλευρά του νησιού όπου θα βρείτε φυσική σκιά, όμορφη θέα προς τα βράχια και τα σκάφη του όρμου, καθώς και πολύ ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Κουζουνός

(φωτο: Katerina K. foursquare user)
Θα την βρείτε στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, ακριβώς απέναντι από την Σπετσοπούλα, και θα την λατρέψετε αν αναζητάτε ησυχία και γαλήνη. Διαθέτει λεπτό χρωματιστό βότσαλο, κρυστάλλινα νερά και είναι απαλλαγμένη από ξαπλώστρες και οργανωμένα beach bars. 

Τοπ βουτιές στην Ύδρα 

Μανδράκι

(φωτο: Mandraki 1800)
Το Μανδράκι (ή Μαντράκι) είναι οργανωμένο και βρίσκεται στα νότια του λιμανιού της Ύδρας, όπου μπορείτε να φτάσετε ακόμη και περπατώντας. Εδώ θα βρείτε ψιλό βότσαλο, καθαρά νερά και οργανωμένες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου με ξαπλώστρες, beach bar και θαλάσσιων σπορ.

Πλάκες Βλυχού

(φωτο: Gwgw M. foursquare user)
Παρά το «άγριο» των βοτσάλων στις Πλάκες, δίπλα από το λιμανάκι του Βλυχού, θα εκτιμήσετε τα πεντακάθαρα νερά, στα οποία θα φτάσετε μετά από ολιγόλεπτη βαρκάδα από το λιμάνι της Ύδρας. Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ λίγα μέτρα από την παραλία θα βρείτε και τα bar restaurants ξενοδοχείων για να ανακτήσετε δυνάμεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v