Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Ανοίγουν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές από τον ΟΑΕΔ. Μάθετε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό
Την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Τα φετινά κουπόνια θα δοθούν σε περίπου 120.000 δικαιούχους και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την 1η Αυγούστου 2014 ως τις 30 Μαΐου 2015.

Όπως δημοσίευσε το Dikaiologitika.gr, η επιδότηση των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος αφορά διαμονή έως και 6 ημερών (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα, ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να συμπληρώνονται online μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

-εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 πενήντα ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας
-άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)
-άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι ίδιοι οι δικαιούχοι αλλά και οι σύζυγοι αλλά και τα τέκνα τους, από 5 έως 24 ετών, ενώ για δικαιούχους ή ωφελούμενους με αναπηρία άνω του 67% περιλαμβάνεται επιδότηση και για έναν συνοδό. Δεν δικαιούνται συμμετοχής στο πρόγραμμα όσοι επωφελήθηκαν από το αντίστοιχο περσινό ή όσοι δικαιούνται συναφούς παροχής από άλλον φορέα για το ίδιο διάστημα. Περισσότερες οδηγίες και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. http://www.oaed.gr/index.php?lang=el

Πηγή: Dikaiologitika.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v