Δείτε ποια ΜΜΜ μειώνουν τα δρομολόγια το καλοκαίρι

Σε ισχύ τέθηκε το θερινό πρόγραμμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο τα περισσότερα δρομολόγια θα είναι μειωμένα.
Δείτε ποια ΜΜΜ μειώνουν τα δρομολόγια το καλοκαίρι
Σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ τα δρομολόγια του μετρό, του προαστιακού, των λεωφορείων, των τρόλεϊ και τραμ, με εξαίρεση αυτά προς το αεροδρόμιο και τις παραλιακές περιοχές, θα είναι μειωμένα.

Ποια δρομολόγια μειώνονται:

Όσον αφορά το μετρό, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 7,5 λεπτά τις ώρες αιχμής, ενώ από το τέλος Ιουλίου έως τον Δεκαπενταύγουστο, η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 15 λεπτά. Αντίστοιχα, στο τραμ τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 20- 25 λεπτά.

Στον προαστιακό σιδηρόδρομο, μεταβολές έχουν ήδη επέλθει στο δρομολόγιο Πειραιάς- Στ. Λαρίσης- Οινόη- Χαλκίδα. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 2 ώρες.

Ποια δρομολόγια αυξάνονται:

Ήδη από την 1η Ιουνίου αυξήθηκαν τα δρομολόγια σε τρεις από τις τέσσερις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα, τα Σαββατοκύριακα, θα ακολουθείται το πρόγραμμα καθημερινής για τις γραμμές Χ93, Χ95 και Χ96.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μόνο τα Σαββατοκύριακα, αυξάνεται η συχνότητα των δρομολογίων που χρησιμοποιούνται για μετάβαση σε παραλίες της Αττικής: 171, 304, 305, Α1, Α2, Β2, Ε22.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v