ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Φθηνότερο το roaming για Ε.Ε. από 1η Ιουλίου

Μείωση των χρεώσεων περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας εφαρμόστηκε από την 1η Ιουλίου: Δείτε πόσο θα πληρώνουμε πλέον για κλήσεις από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Φθηνότερο το roaming για Ε.Ε. από 1η Ιουλίου

Σημαντικές μειώσεις στο κόστος των κλήσεων από τα κινητά μας, κατά την διάρκεια των ταξιδιών μας σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόστηκαν από 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κομισιόν, οι ευρωπαίοι χρήστες που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε., θα χρεώνονται στο εξής για τις κλήσεις, τα μηνύματα και την περιαγωγή δεδομένων ως εξής:

*0,19€ ανά λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις (από 0,24€ που ίσχυε ως 30/6)
*0,05€ ανά λεπτό για τις εισερχόμενες κλήσεις (από 0,07€)
*0,06€ για κάθε SMS (από 0,08€)
*0,20€/MB (από 0,45€)

Επιπλέον, από αυτό το καλοκαίρι θα μπορεί ο καθένας να υπογράφει ξεχωριστή σύμβαση roaming για το κάθε ταξίδι του με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, επιλέγοντας μάλιστα τον πάροχο μέσω του οποίου θα εξυπηρετείται στην χώρα προορισμού.

Πρακτικά, οι νέες χρεώσεις σημαίνουν πως το κόστος χρήσης του τηλεφώνου παρουσιάζει τουλάχιστον 80% μείωση σε σχέση με αυτό του 2007, ενώ σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι, όπως έχει συμφωνηθεί, να καταργηθούν εντελώς οι χρεώσεις περιαγωγής μέχρι το 2015.

Πηγή: Telegraph
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η ζωή είναι σαν άλμα με αλεξίπτωτο: πρέπει να το κάνεις σωστά με την πρώτη."

Eleanor Roosevelt

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2