ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

ΓΣΕΕ για μισθούς: Καθυστερήσεις και… κουπόνια

Συνθήκες Μεσαίωνα στην αγορά εργασίας δείχνουν στοιχεία της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τα οποία χιλιάδες εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση πολλών μηνών και… κουπόνια.

ΓΣΕΕ για μισθούς: Καθυστερήσεις και… κουπόνια

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ τα οποία δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από τρεις έως και δώδεκα μήνες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η πληρωμή γίνεται σε… είδος.

Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό όμως. Όπως γράφουν τα «Νέα» αρκετά συχνό είναι το φαινόμενο οι εργοδότες παρέχουν ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία ή ημερήσια σίτιση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζομένων τους με… κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων.

Επίσης, οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν νέους και νέες κυρίως κάτω των 25 ετών, ακόμη και με μηναία σύμβαση τετράωρης απασχόλησης με 180 ευρώ, περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν, όπως επιβάλλει ο νόμος, επίδομα αδείας.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η ζωή είναι σαν άλμα με αλεξίπτωτο: πρέπει να το κάνεις σωστά με την πρώτη."

Eleanor Roosevelt

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2