Καλοκαιρινές πτήσεις: Χαμηλές τιμές και άλλα καλά νέα

Πολλοί νέοι προορισμοί, πολύ χαμηλές τιμές, λίγες αλλά καλές low cost εταιρείες. Και όλα τα υπόλοιπα καλά νέα για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια.
Καλοκαιρινές πτήσεις: Χαμηλές τιμές και άλλα καλά νέα
της Ηρώς Κουνάδη

Η Aegean μεγαλώνει και επεκτείνει το δίκτυό της, η Ryan Air προσγειώνεται πια λιγότερο από τρεις ώρες μακριά μας, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πέφτουν και δύο πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις αποκτούν απευθείας σύνδεση με το Ελ Βενιζέλος για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτά είναι τα αεροπορικά νέα των τελευταίων ημερών, και για οποιαδήποτε ξαφνική επιθυμία καλοκαιρινού ταξιδιού σας ήρθε, αποποιούμαστε την ευθύνη. Εμείς απλά σας ενημερώσαμε.

(*) Disclaimer: Όλες οι παρακάτω τιμές έχουν υπολογιστεί για τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου 2013, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Όλες οι τιμές είναι τελικές, περιλαμβάνουν δηλαδή επιστροφή, φόρους, επίναυλους καυσίμων, χρέωση πιστωτικής και λοιπές επιβαρύνσεις. Στην περίπτωση των low cost αεροπορικών, δεν περιλαμβάνεται η χρέωση αποσκευής –καλοκαίρι θα είναι, εξάλλου, δεν είναι απαραίτητη. Δεν δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές και τιμές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν.

Μπιλμπάο: Τις επικλήσεις μας (ή την πρόσφατη αγάπη των Ελλήνων για τις ακτές της Χώρας των Βάσκων) αφουγκράστηκε η ισπανική low cost Vueling, που εγκαινιάζει φέτος για πρώτη φορά την απευθείας καθημερινή πτήση Αθήνα-Μπιλμπάο, σε τιμές-έκπληξη που ξεκινούν από 130€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Διαβάστε περισσότερα για το Μπιλμπάο εδώ, και για το γειτονικό πανέμορφο Σαν Σεμπαστιάν εδώ, και ετοιμάστε βαλίτσες.

Βαρκελώνη: Βόλτες στη Ράμπλα, tapas στη Barcelonetta, sightseeing στα αριστουργήματα του Gaudi, ξενύχτια στο Barrio Gotico… Και όλα αυτά σε τιμές που ξεκινούν από 150€ μετ’ επιστροφής και φόρων, με τις απευθείας πτήσεις της Vueling.

Λυών: Ολοκαίνουριος προορισμός της Aegean, κι αυτός για πρώτη φορά απευθείας από την Αθήνα, είναι η πατρίδα των εφευρετών του κινηματογράφου και του δημιουργού του Μικρού Πρίγκιπα, μια υπέροχη πολύχρωμη πόλη στον γαλλικό νότο. Οι τιμές της Aegean για τον Ιούνιο ξεκινούν από 200€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Μια πρώτη γεύση από την πόλη που οι Ρωμαίοι ονόμαζαν Lugdunum, έχουμε εδώ.



Γερμανία: Εδώ και λίγες μέρες, από τότε που η Aegean πρόσθεσε τρεις νέες πόλεις στο ήδη πυκνό δίκτυό της στη Γερμανία, δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε γερμανική πόλη που να μη συνδέεται με απευθείας πτήση με το Ελ. Βενιζέλος. Μετράτε; Βερολίνο, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο, Ανόβερο, Νυρεμβέργη.

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την πόλη και την χρονική περίοδο του ταξιδιού, ενώ εκτός από την Aegean απευθείας πτήσεις εκτελούν η πάντα πιστή στο καλοκαιρινό ραντεβού της με την Αθήνα German Wings, η easyJet που δεν μας αποχωρίζεται ποτέ, η Lufthansa και η Air China (!) που πετά απευθείας στο Μόναχο. Ενδεικτικά και μόνο, οι τιμές κυμαίνονται στα 150€ για Κολωνία με την Germanwings, στα 230€ για Μόναχο με την Aegean, και στα 170€ για Βερολίνο με την easyJet.

Ιταλία: Η Alitalia εμπνέεται από τον καιρό που καλοκαιριάζει και μας… πετάει στη Νάπολη, σε τιμές που ξεκινούν από 157€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Ισχύει, πάντα, και η τακτική σύνδεση με Ρώμη (από 130€ με επιστροφή και φόρους) στην οποία πετούν απευθείας και η Aegean (από 190€) και η easyJet (από 110€) αλλά και οι εποχιακές συνδέσεις με την Βενετία: της Aegean (από 200€) και της ιταλικής low cost Air One (από 138€).

Ντουμπρόβνικ: Βουτιές στις δαλματικές ακτές υπόσχεται η Croatia Airlines, που επιστρέφει στο Ελ. Βενιζέλος μετά την καθιερωμένη χειμερινή απουσία της, για να μας πετάξει στην Κροατία τρεις φορές την εβδομάδα, σε δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από 159€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Σμύρνη: Από παράλια σε παράλια πετάμε… Στα μικρασιατικά τα μέρη αυτή την φορά, με την Pegasus Airlines, που ήταν εδώ και πέρυσι το καλοκαίρι, και επανήλθε δριμύτερη με ακόμα καλύτερες τιμές: από 168€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Μάλτα: Στο νησάκι των ιπποτών εξακολουθεί να μας πετά η Air Malta, που συνεχίζει ακάθεκτη τις απευθείας πτήσεις της, μειώνοντας λίγο ακόμα τις τιμές, οι οποίες τώρα ξεκινούν από 195€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Ρίγα: Η ταχύτατα ανερχόμενη Βαλτική παραμένει λίγο πιο κοντά μας, με τις απευθείας πτήσεις της Air Baltic, που πετά χειμώνα-καλοκαίρι απευθείας στη Ρίγα, σε τιμές που για φέτος το καλοκαίρι ξεκινούν από 208€ με επιστροφή και φόρους.

Βουδαπέστη: Άλλος ένας καινούριος προορισμός έρχεται να προστεθεί στο συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο της Aegean, η οποία το γιορτάζει με εξαιρετικές τιμές για να βολτάρετε, έστω για ένα Σαββατοκύριακο, στις όχθες του Δούναβη: από 140€ με επιστροφή και φόρους. Διαβάστε περισσότερα για την Βουδαπέστη εδώ

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με όλες τις απευθείας πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος στην Ευρώπη.



Σαν πας στην Καλαμάτα…

Τα καλά νέα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σας τα είπαμε πρόσφατα. Οι νέες του πτήσεις, σε συνδυασμό με τον επίσης ολοκαίνουριο δρόμο που φέρνει την μεσσηνιακή πρωτεύουσα… δυο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, αλλά και τους χαμηλότερους από εκείνους του Ελ. Βενιζέλος φόρους του, μας δίνουν μερικές ταξιδιωτικές εναλλακτικές που μέχρι πέρυσι δεν υπήρχαν. Η πρώτη και καλύτερη από αυτές ακούει στο όνομα Ryan Air, και είναι ο επί χρόνια Low cost καημός των Αθηναίων. Πού ακριβώς, λοιπόν, πηγαίνουμε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας;

Μιλάνο με τη Ryan Air: Η θρυλική ιρλανδική low cost μας πετάει απευθείας στην καρδιά του ιταλικού βορρά, για λίγη καλοκαιρινή dolce vita, σε τιμές που ξεκινούν από το υπέροχο 67€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Την ώρα που θα φτιάχνετε βαλίτσες, ανοίξτε σε νέο παράθυρο την τελευταία μας «στιλάτη» βόλτα στο Μιλάνο.

Λονδίνο με την easyJet: Οι πτήσεις ξεκινούν από τις 6 Ιουλίου, αλλά τα νέα διαδίδονται γρήγορα: Κάπως έτσι, οι τιμές για τις πτήσεις Καλαμάτα-Λονδίνο είναι μεν λογικότατες, αλλά εκείνες της επιστροφής είναι τρομακτικές (καθότι, αναμενόμενα, οι Βρετανοί έχουν σπεύσει να κλείσουν έγκαιρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σπρώχνοντας τις τιμές προς τα πάνω). Θεωρητικά, λοιπόν, οι τιμές ξεκινούν από 148€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Πρακτικά, όμως, τα εισιτήρια σε αυτήν την τιμή έχουν εξαφανιστεί, για μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Όσοι πιστοί… προγραμματίστε έγκαιρα, για τις πτήσεις από Σεπτέμβριο και μετά.

Μόσχα, Στοκχόλμη και Μόναχο με την Aegean: Πριν αρχίσετε να κοιτάτε ημερομηνίες, να προειδοποιήσουμε ότι, τουλάχιστον, προς το παρόν, η αεροπορική της καρδιάς μας φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής στην τιμολογιακή της πολιτική –ή να απευθύνεται κατά βάση στον εισερχόμενο τουρισμό. Οι τιμές που βρήκαμε για τους προσεχείς μήνες δεν είναι καλές: κυμαίνονται στα 300€ για Μόναχο, στα 450€ για Στοκχόλμη και στα τρομακτικά 600€ για Μόσχα. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v