Νέα Υόρκη: Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Οι λεωφόροι του Μανχάταν, οι ξύλινοι πάγκοι της China Town, τα jazz bars του Greenwich Village, τα hip δρομάκια του Soho, τα μονοπάτια του Central Park. Και όλα όσα είναι τόσο γνωστά και τόσο άγνωστα ταυτόχρονα, σε ένα χορταστικό ταξίδι στην πρωτεύουσα του κόσμου.
Νέα Υόρκη: Ταξίδι στο κέντρο της Γης
της Ηρώς Κουνάδη

«Χρειάζεστε βοήθεια;». Τρία απορημένα βλέμματα στράφηκαν πάνω από τον χάρτη προς την άλλη μεριά του Madison Square Park, απ’ όπου ερχόταν η φωνή. Μερικά λεπτά και πολλά χαμόγελα αργότερα, ο αυτοδιορισμένος ξεναγός μας είχε σκαρώσει δύο σχεδιαγράμματα και έναν μικρό κατάλογο με τα outlets που κάνουν τις καλύτερες εκπτώσεις, τα πιο “now” (έτσι τα είπε) εστιατόρια, δύο club και τέσσερα μουσεία που έπρεπε οπωσδήποτε να δούμε. Μας καλημέρισε κι έφυγε, αφήνοντας μας να προσπαθούμε να θυμηθούμε τι τον είχαμε ρωτήσει αρχικά. Ποια γραμμή του μετρό βολεύει καλύτερα για να πάμε στο MoMa.

Το πρώτο πολιτισμικό σοκ στη Νέα Υόρκη (πέρα από το πόσο «μεγάλα» είναι τα πάντα, από τα κτίρια μέχρι τις μερίδες του φαγητού, που θα χρειαστείς καιρό να συνηθίσεις αν αυτό είναι το πρώτο σου ταξίδι στις ΗΠΑ) είναι πως τα πάντα γύρω σου είναι γνώριμα και άγνωστα ταυτόχρονα. Σχεδόν κάθε γωνιά την έχεις ξαναδεί, σε μια ταινία, σε ένα σήριαλ, σε μια διαφήμιση περιοδικού, σχεδόν κάθε όνομα περιοχής, γειτονιάς ή δρόμου το έχεις ξανακούσει.

Και σε κάθε βήμα σε κάθε σχεδόν-γνώριμο μέρος καταρρέει κι από ένα στερεότυπο. Πώς φαντάζεσαι, ας πούμε, τη Wall street; Σίγουρα όχι σαν βγαλμένη από ευρωπαϊκό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα –κι όμως, έτσι είναι. Πώς φαντάζεσαι το Μανχάταν; Σίγουρα όχι εύκολα πλοηγήσιμο, φιλόξενο και ξεκάθαρο για τον νεοφερμένο επισκέπτη, όπως στην πραγματικότητα είναι. Πώς φαντάζεσαι τους Νεοϋρκέζους; Σίγουρα όχι σαν εκείνον που λέγαμε στην αρχή –κι όμως, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεσή του.

Top-10 Νεοϋρκέζικες βόλτες

Από πού ξεκινάς να ανακαλύψεις μια πόλη που μετρά το μέγεθός της σε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, τους επισκέπτες της σε δεκάδες εκατομμύρια και τις στιγμές της σε “New York minutes”; Προφανώς, από το Μανχάταν.

Το Midtown: Το κέντρο του κέντρου της πρωτεύουσας του κόσμου. Εδώ που η 7η Λεωφόρος συναντά την Broadway στην εκτυφλωτική Times Square, εδώ που συγκεντρώνονται οι πιο λαμπερές βιτρίνες της 5th Αvenue, εδώ που το Empire State Building και το Chrysler Building συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο είναι πιο αναγνωρίσιμο ως σύμβολο της πόλης, εδώ που στήνεται το γιγάντιο παγοδρόμιο του Rockefeller Center, εδώ που σχηματίζονται ουρές έξω από το MoMa. Εδώ που συμβαίνουν όλα.

Πιάστε τραπεζάκι στο κέντρο της Times Square, για να διαπιστώσετε ότι εκτός από το μεγαλύτερο billboard του κόσμου, με τις πολύχρωμες διαφημίσεις που αναβοσβήνουν δίπλα σε τίτλους ειδήσεων, η διασημότερη πλατεία του κόσμου είναι και αρχιτεκτονικά εντυπωσιακή: από το art deco McGraw Hill Building ως το νεοκλασικό Town Hall, δεν είναι όλα εδώ νέον φώτα και γιγαντο-οθόνες. Σκαρφαλώστε στον 102ο όροφο του Empire State Building, κατά προτίμηση λίγο πριν τα Μεσάνυχτα (είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9.30 έως τις 24.00, και η είσοδος κοστίζει περί τα 10 δολάρια) και επαναλάβετε μετά από εμάς: το Μανχάταν είναι νησί.



Το Soho και η Tribeca: Αν αναρωτιέστε, το Soho πήρε το όνομά του από τα αρχικά South of Houston (street). Ωραία αλλαγή από τους γυαλιστερούς ουρανοξύστες του Midtown, η πάλαι ποτέ βιομηχανική γειτονιά με τις γκαλερί, τις μπουτίκ και τα δείγματα αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πιο καλλιτεχνικό αέρα της πόλης. Λίγο νοτιότερα, η Tribeca (κι αυτά αρχικά, από το Triangle Below Canal Street) μπορεί να υπολείπεται σε εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, έχει όμως τη ρετρό βιομηχανική ατμόσφαιρα, τα “hot” εστιατόρια, και τις οκτώ αστικές επαύλεις της Harrison street, που χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα.



Η China Town και η Little Italy: Αν υπάρχουν δύο περιοχές που συμπυκνώνουν καλύτερα το πνεύμα του πολιτισμικού χωνευτηρίου που είναι η Νέα Υόρκη ειδικότερα, αλλά και οι ΗΠΑ γενικότερα, αυτές εκτείνονται λίγο βορειότερα της Γέφυρας του Μπρούκλιν –κι αποτελούν από μόνες τους ένα κανονικότατο ταξίδι σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές και χρονικές ζώνες.



Η ρομαντζάδα της Μικρής Ιταλίας, με τις χαριτωμένες τρατορίες της, τα λουλουδιασμένα πεζοδρόμια και τον καθεδρικό ναό του 19ου αιώνα έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την βουή της China Town, τις χρωματιστές νέον ταμπέλες με τα παράξενα γράμματα και τους πάγκους με τα ψάρια και τα φρούτα που απλώνονται δίπλα στα κάθε είδους ηλεκτρονικά. Εκατόν είκοσι χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε αυτήν την ιδιόμορφη, ενδιαφέρουσα πόλη μέσα στην πόλη, σε πολλές περιπτώσεις περνώντας σπανίως τα όρια της, και μιλώντας αυστηρά και μόνο τη γλώσσα της.

Το Greenwich Village: Γεμάτο jazz club, gay bars και χαριτωμένα café που σφύζουν από ζωή κάθε ώρα της ημέρας, το πολύχρωμο «χωριό» που εκτείνεται γύρω από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης υπήρξε η πάλαι ποτέ underground γειτονιά των beatniks, των «καταραμένων ποιητών» του Μεσοπολέμου, και του gay κινήματος που ξεκίνησε από το θρυλικό Stonewall Inn και τα τραγικά γεγονότα του 1969 για να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.



Σήμερα, το Greenwich Village είναι μια από τις πιο happy γειτονιές της Νέας Υόρκης, με τα χαμηλά σπίτια με τα κόκκινα τουβλάκια, το καταπράσινο πάρκο της Washington Square, τους καλλιτέχνες του δρόμου που στήνουν τις παραστάσεις τους παντού, και την τόσο οικεία από τις ταινίες του Woody Allen Grove street. Απαραίτητες στάσεις, το Café Wha? στην MacDougal street, όπου έπαιζε ο Τζίμι Χέντριξ, και η θρυλική Minetta Tavern απέναντί του.

Το Broadway: Επίσημα λέγεται Theatre District, απλώνεται στα δυτικά του Midtown γύρω από την ομώνυμη λεωφόρο, και είναι ο παράδεισος κάθε θεατρόφιλου. Στις σκηνές της ανεβαίνουν πολύκροτες υπερπαραγωγές, από το Lion King σε μιούζικαλ μέχρι το… πολυχρονεμένο Chicago και έργα του Σαίξπηρ στην κλασική ή την μοντέρνα εκδοχή τους, με χολιγουντιανούς πρωταγωνιστές που θα δυσκολευόσασταν να πιστέψετε ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας –ή σε μια σκηνή στα δέκα μέτρα από τη μύτη μας. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν είναι όσο απαγορευτικές θα φανταζόταν κανείς, ενώ οι θέσεις της ίδιας ημέρας που δεν έχουν πουληθεί ξεκινούν να διατίθενται στο περίπτερο της Times Square από τις 3.00 το μεσημέρι, έως και 75% φθηνότερα.



Το Central Park: Θα μπορούσε η απόλυτη πόλη να μην έχει στο κέντρο της και το απόλυτο πάρκο; Δεν θα μπορούσε. Στα δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα του Central Park θα μπορούσατε κάλλιστα να περάσετε μια ολόκληρη μέρα, απλά εξερευνώντας τα φιδογυριστά μονοπάτια του, διαβάζοντας τις αφιερώσεις των Νεοϋρκέζων στα ξύλινα παγκάκια, στρώνοντας πικνίκ δίπλα στις λιμνούλες, περιπλανώμενοι στις συγκλονιστικές αίθουσες του Metropolitan Museum of Art (το οποίο ναι, βρίσκεται μέσα στο πάρκο) ή απλώς ακολουθώντας τους ντόπιους που βολτάρουν στο δασοσκέπαστο Ramble και τα πάντα ανοιξιάτικα Strawberry Fields.



Η Γέφυρα του Μπρούκλιν: Αν δεν ήταν η φαντασμαγορική θέα του Μανχάταν, το υποβλητικό μέγεθός της, και το τρομακτικό ύψος της –το οποίο συνειδητοποιείς μόνο αν σκύψεις να κοιτάξεις τον East River που περνά κάτω από τα πολλαπλά επίπεδά της, επάνω στα οποία κινούνται αυτοκίνητα, τραίνα και πεζοί– ίσως και να προλάβαινε κανείς να σκεφτεί την ιστορική της αξία. Η πρώτη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, με το ανήκουστο για την εποχή μήκος των 480 μέτρων εγκαινιάστηκε το 1883, για να ενώσει το Μανχάταν με την πολυπληθέστερη περιοχή της Νέας Υόρκης, το γοητευτικό όσο και προσγειωμένο Μπρούκλιν.



Καθότι πιθανότατα δεν θα καταφέρετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να διασχίσετε την γέφυρα, μια καλή ιδέα είναι να θυσιάσετε ένα έξτρα μερίδιο του χρόνου σας για να βολτάρετε εν συνεχεία στο Μπρούκλιν, ανακαλύπτοντας το άλλο –λιγότερο γυαλιστερό και περισσότερο καθημερινό– πρόσωπο της Νέας Υόρκης. Και αν εκεί που βολτάρετε τύχει και βρεθείτε μπροστά σε μια ξύλινη μισάνοιχτη πόρτα, σπρώξτε την: εννιά φορές στις δέκα, πίσω της θα βρίσκεται ένα από αυτά τα cool cocktail bars που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι.

Top-8 αξιοθέατα του Μεγάλου Μήλου

Αν ρωτάτε την ταπεινή μας γνώμη, η Νέα Υόρκη είναι από τις πόλεις εκείνες των οποίων τα αξιοθέατα θα μπορούσατε να παρακάμψετε εξολοκλήρου. Όχι γιατί δεν είναι όντως… άξια θέασης (τα μουσεία της, για παράδειγμα, είναι από τα καλύτερα στον κόσμο) αλλά γιατί, πολύ περισσότερο από την Ιστορία της, η πόλη είναι αυτό που συμβαίνει τώρα –και ελάχιστες πόλεις σε αυτόν τον πλανήτη μπορούν να ισχυριστούν ότι απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο. Με άλλα λόγια, τα highlights της Νέας Υόρκης βρίσκονται έξω στους δρόμους της, και όχι πίσω από γυάλινες προθήκες. Αν, τώρα, επιμένετε (ή αν έχετε αρκετό χρόνο για να διαθέσετε εξίσου και στα δύο) σημειώστε στα «οπωσδήποτε» τα εξής.

Museum of Modern Art: Το περίφημο MoMa φιλοξενεί κάθε διάσημη υπογραφή του 20ου αιώνα, από τον Andy Warhol μέχρι τον Γιάννη Κουνέλη, και από τον Νταλί μέχρι τον Le Corbusier. Οι περιοδικές του εκθέσεις είναι μακράν οι πιο ενδιαφέρουσες σε ολόκληρη την πόλη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 δολάρια, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν τις Παρασκευές από τις 16.00 μέχρι τις 20.00

Metropolitan Museum of Art: Ο κόσμος το λέει απλά Met, κι είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Νέας Υόρκης. Τις αιγυπτιακές, ρωμαϊκές, αρχαίες ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές του απολαμβάνουν κάθε χρόνο πέντε εκατομμύρια επισκέπτες. Η είσοδος κοστίζει 25 δολάρια.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Αυτό με τους δεινόσαυρους» θα ακούσετε συχνά να το αναφέρουν, χάρη στις δύο αίθουσες με τους σκελετούς των χαριτωμένων προκατόχων μας σε αυτόν τον πλανήτη. Περιλαμβάνει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες αίθουσες και περιοδικές εκθέσεις και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αν ταξιδεύετε στη Νέα Υόρκη με πιτσιρίκια. Τα εισιτήρια κοστίζουν 19 δολάρια.



Guggenheim: Το μόνιμο δίλημμα αν είναι περισσότερο αξιοθέατο έξω (η σπειροειδής κατασκευή του Frank Lloyd Wright είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο συναρπαστικά κτίρια του κόσμου) ή μέσα, όπου φιλοξενούνται έργα των Πικάσο, Πόλοκ, Σεζάν, Σαγκάλ και κυρίως Καντίνσκι… θα το απαντήσετε μόνοι σας. Η είσοδος κοστίζει 22 δολάρια.

Empire State Building: Ένα από τα δύο αδιαφιλονίκητα σύμβολα του Μανχάταν (το άλλο είναι το Chrysler Building, το οποίο δεν είναι ανοιχτό για το κοινό) ήταν μέχρι το 1977 το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Κτίσθηκε σε μόλις 410 μέρες, στη χειρότερη φάση του οικονομικού κραχ, και στοίχισε 41 εκατομμύρια δολάρια. Η θέα από τον 102ο όροφο (ή και από το «χαμηλό» παρατηρητήριο του 86ου για όσους… φοβούνται τα ύψη) είναι απλώς συγκλονιστική. Η είσοδος κοστίζει 25 δολάρια για το παρατηρητήριο του 86ου ορόφου, ή 42 δολάρια και για τα δύο.

Άγαλμα της Ελευθερίας: Ένα από τα διασημότερα αγάλματα-σύμβολα του κόσμου, το ύψους 46 μέτρων δημιούργημα του Gustav Eiffel είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Η εκδρομή με το πλοιάριο περιλαμβάνει μοναδική θέα στο Μανχάταν και ξενάγηση στο Ellis Island –για να δείτε, όμως, την περίφημη θέα του λιμανιού από την κορυφή του αγάλματος, από το «στέμμα» της Ελευθερίας θα χρειαστεί να ανέβετε τα 354 σκαλοπάτια παρέα με μερικές χιλιάδες κόσμου. Συνολικά για όλα αυτά θα πληρώσετε 24 δολάρια το άτομο.

New York Stock Exchange: Αξιοθέατο το Χρηματιστήριο; Μόνο στη Νέα Υόρκη. Κι όμως, όπως λέγαμε στην αρχή και σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φαντάζεστε γι’ αυτήν, η Wall Street αποπνέει περισσότερο από κάθε άλλο σημείο της Νέας Υόρκης ατμόσφαιρα παλιάς Ευρώπης. Το δε Χρηματιστήριο είναι αξιοθέατο… μέσα έξω. Η πρόσοψη με τους κίονες που θυμίζει ρωμαϊκό ναό είναι τουλάχιστον μεγαλειώδης, και το εσωτερικό χάος είναι η τέλεια αντίθεση παλιού-(πολύ) σύγχρονου κόσμου. Τα εισιτήρια είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να τα προμηθευτείτε πριν τις 12.00 το μεσημέρι από το 20 της Broad street.
 


9/11 Memorial: Οι μεγαλύτεροι τεχνητοί καταρράκτες της Βορείου Αμερικής στολίζουν, μεταξύ πολλών άλλων, το υποβλητικό μνημείο των θυμάτων του World Trade Center, στο σημείο που είναι ευρύτερα γνωστό ως Ground Zero. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Top-4 διευθύνσεις για low budget shopping

Άλλο ένα πολιτισμικό σοκ για τον νεοφερμένο επισκέπτη της Νέας Υόρκης: τα ρούχα είναι φθηνότερα από το φαγητό στα περισσότερα εστιατόρια. Προφανώς, αυτό δεν ισχύει για το Sachs στη 5th Avenue ή τις μπουτίκ των πιο διάσημων σχεδιαστών του κόσμου, αλλά για αμέτρητες διευθύνσεις ιδιαίτερα προσεγμένων outlets.

Αφήστε (πολύ) κενό χώρο στη βαλίτσα, και σημειώστε τα: Loehmann’s (101 7th Avenue, στη γωνία με την 17th street), TJ Maxx (620 6th Avenue και 18th street), Daffy’s (3 East 18th St, μεταξύ 5th Avenue και Broadway) και Burlington Coat Factory (707 6th Avenue και 22nd street). Και στα τέσσερα θα βρείτε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα και παπούτσια από επώνυμες ευρωπαϊκές και αμερικανικές μάρκες, σε εξαιρετικές τιμές. Το τελευταίο ειδικεύεται σε παλτά και πανωφόρια γενικώς, χωρίς να στερείται ποικιλίας στα υπόλοιπα είδη.



Top-5 εστιατόρια

Η γαστρονομική σκηνή της Νέας Υόρκης είναι, όπως θα το έθετε κάθε κάτοικός της που σέβεται τον εαυτό του, “serious business”. Σχεδόν κάθε κουζίνα του κόσμου έχει εδώ τους εκπρόσωπούς της, από τους ταπεινότερους έως τους πιο gourmet, και τα αστέρια Michelin θα έφταναν για να φωτίσουν ένα μικρό χωριό. Καινούρια εστιατόρια εμφανίζονται και γίνονται το νέο αγαπημένο hype των Νεοϋρκέζων σχεδόν κάθε μέρα. Στην ηλεκτρονική του σελίδα, ο Lonely Planet προτείνει ούτε λίγο ούτε πολύ 382 (!) διευθύνσεις για φαγητό στη Νέα Υόρκη –για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, στην Αθήνα οι γευστικές προτάσεις ανέρχονται σε 92. Τα πέντε δικά μας αγαπημένα ακολουθούν, εντελώς ενδεικτικά, σε τυχαία σειρά: 

Prune (54 East 1st St μεταξύ First & Second Avenues, East Village): Το κυριακάτικο brunch του είναι θεσμός, τα Bloody Marys που θεραπεύουν το hangover σερβίρονται σε εννιά διαφορετικές εκδοχές και η κουζίνα είναι μοντέρνα αμερικανική, με κάποιες διεθνείς επιρροές. Υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο για δείπνο, λιγότερα για brunch ή μεσημεριανό (ναι, τα μενού είναι διαφορετικά ανάλογα την ώρα της ημέρας).

Eatery (798 Ninth Ave, Midtown West): Ζουμερά burgers, λαχταριστά ριζότο, καλαμάρι με ginger και λαχταριστά steaks για τους ορκισμένους κρεατοφάγους, συγκεντρώνουν τα πλήθη στα τραπεζάκια έξω αλλά και στον stylish εσωτερικό χώρο, πλάι στην ξύλινη μπάρα. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για μεσημεριανό ή brunch. 

Il Violino (180 Columbus Avenue στη γωνία με την 68th Street, Lincoln Square): Το αγαπημένο μας ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης, μπορεί να μην βρίσκεται στη Little Italy, μεταφέρει όμως αυτούσια την ατμόσφαιρα της γείτονος κοντά στο Upper West Side, σε ένα κτίριο με κόκκινα τουβλάκια και τεράστιες τζαμαρίες. Εννοείται πως οι μακαρονάδες είναι απλά θεϊκές, όπως και όλα τα antipasti. Υπολογίστε περί τα 25-30€ το άτομο.

Sparks (210 East 46th Street, μεταξύ Second & Third Avenues): Με ιστορία που μετρά πενήντα χρόνια, το Sparks σερβίρει ζουμερά steaks, τρυφερά φιλέτα και χαρά-του-κρεατοφάγου παϊδάκια σε γιγάντιες μερίδες, σε ένα stylish chic περιβάλλον. Οι τιμές κυμαίνονται στα 30€ το άτομο για μεσημεριανό, περισσότερα για δείπνο.

Gramercy Tavern (42 East 20th Street, μεταξύ Broadway και Park Ave, Greenwich Village): Καπνιστός αστακός, σκουμπρί από την Ιβηρική, ή μήπως ταρτάρ τόνου και παντζαριού; Οι θαλασσινές επιλογές στο εστιατόριο του Michael Anthony, που πήρε πρόσφατα την σκυτάλη από τον σταρ σεφ Tom Colicchio είναι ευχάριστη αλλαγή από την κατά βάση κρεατοφαγική αμερικανική κουζίνα, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Οι τιμές κυμαίνονται στα 30€ το άτομο, ενώ τα εποχιακά μενού των τεσσάρων fusion πιάτων κοστίζουν περί τα 37€.

Top-5 value for money ξενοδοχεία

Chelsea Star Hotel: Σε μια από τις πλέον ανερχόμενες γειτονιές του Μανχάταν, την Garment District, και λίγα μόνο βήματα μακριά από την 5th Avenue, προσφέρει όμορφα διακοσμημένα δωμάτια με μεγάλα παράθυρα, καλωδιακή τηλεόραση και δωρεάν wi-fi, σε τιμές που ξεκινούν από 75€ το δίκλινο. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.

Broadway Hotel : Στο Upper West Side, ελάχιστα βήματα μακριά από το Central Park και τον σταθμό του μετρό, προσφέρει μικρά αλλά όμορφα δωμάτια, σε funky χρώματα, σε τιμές που ξεκινούν από 70€. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.

Herald Square Hotel: Ατμοσφαιρικά δωμάτια με King-size σφυρήλατα κρεβάτια, σε απόσταση δύο τετραγώνων από το Empire State Building, στην Garment District. Στις παροχές περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση και CD player, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 90€ το δίκλινο δωμάτιο. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.

Radio City Apartments: Πλήρως εξοπλισμένα στούντιο με κουζίνα, καλωδιακή τηλεόραση και δωρεάν wi-fi, στην καρδιά του Midtown, σε απόσταση αναπνοής από το Rockefeller Center. Οι τιμές ξεκινούν από 85€ το δίκλινο. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.

The Manhattan at Times Square: Μεγάλα, φωτεινά δωμάτια σε απόσταση… βημάτων από την Times Square, και με παροχές που περιλαμβάνουν καλωδιακή τηλεόραση και δωρεάν wi-fi, σε τιμές που ξεκινούν από 107€ για το δίκλινο δωμάτιο. Ίσως το πιο value for money ξενοδοχείο του Midtown. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.

Πώς θα πάτε

Με την Delta Airlines, μέσω Ρώμης, σε τιμές που ξεκινούν από 406€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Αναλόγως εποχής ταξιδιού, καλές προσφορές κατά καιρούς πραγματοποιούν και η British Airways, μέσω Λονδίνου, και η Air France, μέσω Παρισιού, και η Lufthansa, μέσω διάφορων γερμανικών πόλεων.

(*) Οι τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν υπολογστεί για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v