(20)12 χριστουγεννιάτικα πακέτα που συμφέρουν

Πράγα με 360€, Μάλτα με 325€, Παρίσι με 430€. Τα ταξιδιωτικά γραφεία αυτές τις μέρες έχουν κέφια, και τα χριστουγεννιάτικα πακέτα τους μας δελεάζουν να σπάσουμε τον κουμπαρά και να κλείσουμε από σήμερα τις τελευταίες διακοπές του χρόνου.
(20)12 χριστουγεννιάτικα πακέτα που συμφέρουν
της Ηρώς Κουνάδη

Το έχουμε πει και ξαναπεί: Αν υπάρχει μια περίοδος για την οποία το early booking δεν συνίσταται απλώς, αλλά επιβάλλεται (εκτός εάν κερδίσατε πρόσφατα το Τζόκερ, και δεν σας πειράζει να πληρώσετε 700€ για μια δίωρη πτήση) αυτή είναι η επερχόμενη περίοδος των γιορτών, γνωστή στους κύκλους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και ως «το μεγάλο φαγοπότι». Εσείς, όμως, που είστε φρόνιμα παιδιά, δεν θα ενισχύσετε αυτό το φαγοπότι: θα κλείσετε από τώρα τα αεροπορικά σας εισιτήρια, ή τα ταξιδιωτικά πακέτα, και θα πετύχετε τις καλύτερες τιμές της αγοράς. Σωστά;

Κλείσ’ το μόνος σου: Αεροπορικά εισιτήρια για προνοητικούς

(*) Όσο μεγαλύτερη ευελιξία δώσετε στις αναζητήσεις σας («τικάροντας» τα αντίστοιχα κουτάκια +/- 3 μέρες) τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχετε. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν επιστροφή, φόρους, επίναυλους και λοιπές χρεώσεις και είναι πάντοτε επιβεβαιωμένες. Δεν δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν.

* Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες είναι –και φέτος, όπως και πέρυσι– τα εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη, που ξεκινούν από 190€ με την Aegean, και από 205€ με την Olympic Air.

* Γιορτές στην πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο (απ’ όπου θα πεταχτείτε μια βόλτα και στα χωριά της Τοσκάνης και την Φλωρεντία) έχει να προτείνει η easyJet και μάλιστα σε τιμές που ξεκινούν από 181€.

* Χριστούγεννα στην Αιώνια Πόλη; Η Alitalia μας βάζει σε πειρασμό, ετοιμάζοντας μια σούπερ προσφορά για Ρώμη στα 189€, που ισχύει για αναχώρηση στις 18 και επιστροφή στις 27 Δεκεμβρίου. Λίγες μέρες άδεια χρειάζεστε μόνο.

* Τι θα λέγατε για low budget Χριστούγεννα στην up and coming Σόφια; Η Bulgaria Air μας πετά στη βουλγαρική πρωτεύουσα με 172€, τις ημέρες των Χριστουγέννων.

* Παραμένουμε Βαλκάνια, αλλά αυτή τη φορά «πεταγόμαστε» στο all time αγαπημένο Βελιγράδι, με την Jat Airways, οι τιμές της οποίας δεν ξεπερνούν τα 185€.

* Για το τέλος, αφήσαμε μια γεύση από Ισπανία: η Iberia μας πετά απευθείας στην χριστουγεννιάτικη Μαδρίτη, σε τιμές που ξεκινούν από 193€.

Πάμε (χριστουγεννιάτικο) πακέτο

Κακά τα ψέματα, τα Χριστούγεννα είναι μια από τις λίγες περιόδους που τα ταξίδια με γκρουπ συμφέρουν. Δύσκολα θα πετύχετε καλύτερες τιμές αν κλείσετε μόνοι σας αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία τώρα, ενώ τα έξτρα που παρέχουν –ξεναγήσεις, εισόδους σε πάρκα και μουσεία ή ρεβεγιόν– είναι κάποιες φορές ευπρόσδεκτα. Και αν δεν είναι, κανείς δεν σας υποχρεώνει να ακολουθήσετε το γκρουπ σε όλες τις δραστηριότητές του.

* Γιορτές στο χωριό του Άι-Βασίλη προτείνει το 24 Hours Travel, που ετοίμασε ένα χορταστικό πακέτο έξι διανυκτερεύσεων στο Ελσίνκι, το Ροβανιέμι και το Όουλου. Αν βιαστείτε και κάνετε την κράτησή σας πριν τις 15 Δεκεμβρίου, οι τιμές ξεκινούν από 1.780€ κατ’ άτομο –μετά τις 15 Δεκεμβρίου οι τιμές ξεκινούν από 1.860€ κατ’ άτομο (συν 130€ για τους φόρους αεροδρομίων) σε δίκλινο δωμάτιο. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, 4άστερα ξενοδοχεία με πρωινό, εννέα συνολικά γεύματα, επίσκεψη και είσοδο στο χωριό του Άι-Βασίλη, εκδρομή με Snowmobile safari με ειδικά ρούχα και μπότες, επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων, επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκι, κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό στον αρκτικό κύκλο και κολύμπι με ισοθερμικές στολές, επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο της Ράνουα, μεταφορές και ξεναγήσεις. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και η επιστροφή για την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

* Μια μοναδική προσφορά για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στην Πράγα έχει ετοιμάσει το BMI Travel: πέντε ημέρες στην τσέχικη πρωτεύουσα, με διαμονή σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων και πρωινό καθημερινά, απευθείας πτήσεις με την Aegean, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο, τρία γεύματα, κρουαζιέρα στο ποτάμι, και ξεναγήσεις στην πόλη. Οι τιμές ξεκινούν από 369€ (συν 135€ για τους φόρους των αεροδρομίων) το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ αναχωρήσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών. Δείτε εδώ αναλυτικά τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα.

* Στο… άλλο νησί των ιπποτών, την ημι-εξωτική και ημι-μεσογειακή Μάλτα, μας ταξιδεύει το Versus Travel, σε τιμή-έκπληξη, 325€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για τέσσερις ημέρες. Το πακέτο περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις με την Air Malta, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων, πρωινό καθημερινά, μεταφορές, ξεναγήσεις στην Βαλέτα, τις Τρεις Πόλεις και το εργοστάσιο φυσητού γυαλιού. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 23 και τις 30 Δεκεμβρίου.

* Μια διαφορετική πρόταση ετοίμασε για τα φετινά Χριστούγεννα το γραφείο Manessis: γιορτές εν πλω με 12ήμερη κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο με το Serenade of the Seas της Royal Caribbean. Η κρουαζιέρα ξεκινά από τη Βαρκελώνη, και περιλαμβάνει στάσεις στη Ρώμη, τη Νάπολη, τη Μάλτα και την Τυνησία, μεταξύ άλλων. Στο πακέτο, το οποίο κοστίζει 1.630€ κατ’ άτομο σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα, περιλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα, όπως και πλήρης διατροφή και διασκέδαση εν πλω, φόροι, φιλοδωρήματα καθώς και μεταφορές από και προς το κρουαζιερόπλοιο. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου. 

* Γιορτές βγαλμένες από τα παιδικά μας όνειρα, στη Disneyland, το Παρίσι και τα ανάκτορα των Βερσαλλιών προτείνει το Signature Travel, με δύο πακέτα, ένα τετραήμερο και ένα πενθήμερο, που τα έχουν όλα: απευθείας πτήσεις με την Air France, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, διαμονή σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων με πρωινό καθημερινά, εκδρομές και ξεναγήσεις στη Disneyland και τις Βερσαλλίες. Οι τιμές ξεκινούν από 430€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (συν 145€ για τους φόρους αεροδρομίων). Αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 22, 27 και 29 Δεκεμβρίου, καθώς και για τις 4 Ιανουαρίου.

* Στην all time classic χριστουγεννιάτικη Βιέννη μας ταξιδεύει το Seretis Travel, με το δελεαστικότατο πενθήμερο πακέτο του, που περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις με charter, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ή 5άστερο ξενοδοχείο με πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση Μάγιερλινγκ – Μπάντεν, και ελληνόφωνη ξενάγηση στην πόλη. Οι τιμές ξεκινούν από 495€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (συν 150€ για τους φόρους των αεροδρομίων). Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 22 και τις 23 Δεκεμβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v