Ευρώπη: Πέντε αποδράσεις με… μουσική αφορμή

Rolling Stones, Muse, Black Keys, Green Day, Killers. Οι ευρωπαϊκές τους περιοδείες είναι γεγονός και τα sold out προ των πυλών. Κλείνουμε εγκαίρως εισιτήρια για να απολαύσουμε από κοντά πέντε συγκροτήματα που δύσκολα θα έρθουν Ελλάδα.
Ευρώπη: Πέντε αποδράσεις με… μουσική αφορμή
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής περιοδείας των Depeche Mode στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα ήταν από τα ελάχιστα καλά νέα του χειμώνα. Όμως πότε ξανά θα επαναληφθεί το ίδιο σενάριο με κάποιο από τα υπόλοιπα μεγάλα συγκροτήματα του εξωτερικού; Άγνωστο. Η μέχρι στιγμής συναυλιακή ξηρασία στην χώρα μας βάζει σε πειρασμό να… μεταναστεύσουμε για λίγες ημέρες σε πόλεις της Ευρώπης και να απολαύσουμε (επιτέλους) από κοντά μερικά από τα συγκροτήματα που μας έμειναν απωθημένα.

Green Day’s American Idiot Musical

Η αφορμή:
Μιούζικαλ οι Green Day; Ναι. Το οποίο παίχτηκε στο Broadway; Και όμως, ναι. Το ανήσυχο πανκ ροκ συγκρότημα δεν κάθεται στα αυγά του και έχει ήδη ξεκινήσει την “American Idiot” περιοδεία του στην Αγγλία, όπου θα παρουσιάσει το βραβευμένο του μιούζικαλ σε διάφορα stages της πόλης. Μέχρι στιγμής το “American Idiot Musical” έχει κερδίσει δύο Tony Awards το 2010 και ένα Grammy το 2001. Εκτός από τα τραγούδια του ομώνυμου άλμπουμ τους, ακούγονται και κάποια από το άλμπουμ “21st Century Breakdown” του 2009, αλλά και ένα νέο ερωτικό τραγούδι με τίτλο “When it’s time” που ακόμα δεν έχει ηχογραφηθεί.



Πες μου πού και πότε: Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία παράσταση της περιοδείας στο στάδιο HMV Apollo Hammersmith, στο Λονδίνο. Άφιξη στις 8 Δεκεμβρίου και επιστροφή στις 10.

Live Damage: Τα εισιτήρια για τη συναυλία ξεκινούν από 34€, τα αεροπορικά κοστίζουν 200€ ανά άτομο μετ’ επιστροφής με την Easy Jet για το αεροδρόμιο του Gatwick. Από εκεί παίρνεται το τρένο για το κέντρο του Λονδίνου στον σταθμό Victoria, το οποίο φεύγει ανά 15 λεπτά από το αεροδρόμιο (εισιτήρια από 20€). Για την διαμονή σας προτείνουμε το Plaza Hotel, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το στάδιο (137€ συνολικό κόστος για δύο άτομα, για δυο διανυκτερεύσεις με πρωινό). Σύνολο: 302€ ανά άτομο.

Killers Battleborn Tour

Η αφορμή:
Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Οι Killers έβγαλαν νέο άλμπουμ που «καίει», το συγκρότημα είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η βρετανική σκηνή τα τελευταία χρόνια και, όπως και να το κάνουμε, μας έχουν μείνει απωθημένο από τότε που ακυρώθηκε η συναυλία τους εδώ. Τα καλά νέα είναι πως έχουν ήδη ξεκινήσει ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία θα συνεχιστεί και το 2013.



Πες μου πού και πότε: Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στο στάδιο Ziggo Dome, στο Άμστερνταμ. Άφιξη στις 10 Μαρτίου λοιπόν, και επιστροφή στις 12.

Live Damage: Τα εισιτήρια κοστίζουν 42€ και τα αεροπορικά για Άμστερνταμ μετ’ επιστροφής 189€ ανά άτομο με την Transavia Airlines. Για διαμονή, επιλέγουμε το Bastion Deluxe Hotel δίπλα στο στάδιο (125€ για δύο διανυκτερεύσεις, χωρίς πρωινό). Σύνολο: 293€.

Muse

Η αφορμή:
Το έκτο κατά σειρά άλμπουμ τους, “The 2nd Law” κυκλοφόρησε και είναι καλό, οι συναυλίες τους είναι μια οπτικοακουστική εμπειρία και η φωνή του τραγουδιστή Mathew Bellamy είναι τόσο ιδιαίτερη που είτε την αγαπάς είτε την μισείς. Εμείς την αγαπάμε. Οι Muse ανακοίνωσαν πρόσφατα την ευρωπαϊκή τους περιοδεία και, για ακόμα μια φορά, η Ελλάδα είναι απούσα. Ας είναι.



Πες μου πού και πότε: Στις 11 Δεκεμβρίου στο Saku Arena στο Ταλίν της Εσθονίας. Άφιξη στις 10 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα και επιστροφή στις 12.

Live Damage: Τα εισιτήρια για τη συναυλία ξεκινούν από 49€ και μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ, ενώ τα αεροπορικά μετ’ επιστροφής ανέρχονται στα 297€ ανά άτομο. Για διαμονή προτείνουμε το Hotel Rocca al Mare, αρκετά κοντά στο στάδιο (118€ για δυο διανυκτερεύσεις σε ένα δίκλινο με πρωινό). Σύνολο: 405€.

Rolling Stones 50 and counting…

Η αφορμή: Το μεγαλύτερο εν ζωή και εν δράση ροκ συγκρότημα όλων των εποχών (τονίζουμε τα «εν ζωή» και «εν δράση» για τους… στραβωμένους φαν των Beattles) συνεχίζει απτόητο τις ηχογραφήσεις του, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε best of άλμπουμ με δύο νέα κομμάτια. Η συναυλία – έκπληξη των Rolling Stones στο Παρίσι με το εισιτήριο των 10€ είναι παρελθόν, όμως δεν απογοητευόμαστε. Το θρυλικό συγκρότημα θα κάνει δύο ακόμα εμφανίσεις στην Ευρώπη, πριν αναχωρήσει για Αμερική. Άλλο που δεν θέλαμε.



Πες μου πού και πότε: Στις 29 Νοεμβρίου στο London 02 Arena. Άφιξη 28 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, επιστροφή 30 Νοεμβρίου στα πάτρια εδάφη.

Live Damage: Τα εισιτήρια της συναυλία «πονάνε», αλλά Rolling Stones είναι αυτοί. Ξεκινούν από 400€ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ. Για αεροπορικά υπολογίστε 165€ μετ’ επιστροφής με την Easy Jet με άφιξη στο αεροδρόμιο του Gatwick, ενώ για διαμονή συμφέρει να επιλέξετε το Custom House Hotel & Appartments, το οποίο απέχει είκοσι λεπτά με συγκοινωνία από το Ο2 Arena (186€ για δύο διανυκτερεύσεις σε ένα δίκλινο με πρωινό). Σύνολο: 658€ ανά άτομο.

The Black Keys El Camino Tour

Η αφορμή:
Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να τους έμαθε από το πιασάρικο χιτάκι τους “Lonely Boy”, όμως οι Αμερικάνοι Black Keys συγκλονίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια την indie μουσική κοινότητα με άλμπουμ το ένα καλύτερο από το άλλο. Το πρόσφατο «El Camino» είναι τρανή απόδειξη του αστείρευτου ταλέντου τους, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσουν και όγδοο άλμπουμ. Η ευρωπαϊκή τους περιοδεία έχει ήδη ξεκινήσει και τα sold out είναι πολλά. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ακόμα ευκαιρία να δoύμε live την εκπληκτική αυτή μπάντα, η οποία πολύ αμφιβάλουμε αν θα μας κάνει ποτέ την τιμή να επισκεφτεί την χώρα μας.



Πες μου πού και πότε: Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο στάδιο Mitsubishi Electric Halle στο Dusseldorf. Άφιξη 4 Δεκεμβρίου στην πόλη, επιστροφή στις 6 Δεκεμβρίου.

Live Damage: Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 43€ και τα αεροπορικά 226€ μετ’ επιστροφής με την Swiss Air (πηγαινε) και με την Lufthansa (έλα). Για την διαμονή σας, το Haus Mooren είναι αρκετά κοντά στο στάδιο (περί τα είκοσι λεπτά με συγκοινωνία). Υπολογίστε 156€ για δυο διανυκτερεύσεις σε ένα δίκλινο με πρωινό. Σύνολο: 347€ ανά άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v