6 ευρωπαϊκοί προορισμοί έως 100€

Θυσιάζουμε λίγη από την «βολή» μας και προσαρμοζόμαστε στις πιο συμφέρουσες ημερομηνίες και αεροπορικές εταιρίες, για να μην θυσιάσουμε κάτι άλλο: Το αναφαίρετο δικαίωμά μας στο ταξίδι. Όπως αυτά στους έξι ευρωπαϊκούς προορισμούς που ακολουθούν. 
6 ευρωπαϊκοί προορισμοί έως 100€
του Γιώργου Κόκουβα

Ονειρεμένα φθινοπωρινά σκηνικά, όμορφα ιστορικά κέντρα, και οι πρώτες μας βόλτες με παλτό και κασκόλ μάς περιμένουν ανάμεσα σε χρυσοκίτρινα φύλλα στις τέσσερις γωνιές της Ευρώπης. Αλλά εμάς όλα αυτά μας φαίνονται πλέον άπιαστα όνειρα, δεδομένης της «οικιακής οικονομίας» μας που πλήττεται ανεπανόρθωτα. 
Σχεδόν. Γιατί, όπως και με κάθε τι άλλο, έτσι και με τα ταξίδια μας, προσαρμοζόμαστε για να έχουμε. Με άλλα λόγια, δεν λέμε πια «θέλω να πάω στο Παρίσι τότε» και απλώς κλείνουμε τα εισιτήρια χωρίς να δίνουμε πολλή σημασία στις τιμές και τους όρους. Πλέον, για να μη στερηθούμε τον αγαπημένο μας τρόπο ζωής (και δεν είναι η απερίσκεπτη καλοζωία αλλά η φυσική μας ροπή στην εξερεύνηση νέων τόπων) φροντίζουμε να γίνουμε λαγωνικά, να ξετρυπώσουμε τις πιο συμφέρουσες πτήσεις, να στριμώξουμε τα πράγματά μας στην χειραποσκευή για να μην χρειαστούμε (έξτρα) βαλίτσα, και να φύγουμε για Ευρώπη, χωρίς να πληρώσουμε τριψήφιο αριθμό ευρώ για τα εισιτήριά μας. Δείτε παρακάτω… τι ξετρυπώσαμε.

*Μιλάνο

Γιατί να πάτε: 
Γιατί ο παρεξηγημένος ιταλικός Βορράς κρύβει περισσότερες εκπλήξεις από την κλασική και κλισέ πλέον Ρώμη, γιατί έχει λιγότερους τουρίστες από την Βενετία και γιατί είναι μια πανέμορφη πόλη, μακριά από τις φήμες για την βιομηχανική-παύλα-lifestyle πόλη που έχουμε ακούσει. 
Μην χάσετε: 
-Τα αναγεννησιακά αριστουργήματα, όπως τον περίφημο «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι, τα έργα τέχνης στην υπέροχη Πινακοθήκη της Μπρέρα και το Castello Sforzesco, ό,τι πιο κοντά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχετε δει, τις βόλτες γύρω από τον Duomo, τον Καθεδρικό της πόλης και το windowshopping στις γειτονιές των οίκων μόδας. 
-Την ευκαιρία για εκδρομή στα χωριά της λίμνης Κόμο, ή των άλλων τριών λιμνών στα περίχωρα της Λομβαρδίας.
-Την απολαυστική συνήθεια του aperitivo κατά τις απογευματινές ώρες, κατά το οποίο απολαμβάνετε δωρεάν ανοιχτό μπουφέ σε όλα τα café με οποιοδήποτε ποτό. 
Και από τιμές;
Για τον Οκτώβριο, εντοπίσαμε εισιτήρια μετ’ επιστροφής της EasyJet από Αθήνα στην τιμή των 55,48€, ενώ από Θεσσαλονίκη, 42€ μετ’ επιστροφής με την Ryanair (στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται αποσκευή – αν θελήσετε να προσθέσετε από μία, υπολογίστε συν 39€ για την EasyJet και 30€ για την Ryanair). 
Πού θα μάθω περισσότερα για το Μιλάνο;
Βόλτες, εκδρομές, αξιοθέατα, φαγητό και διαμονή στον ιταλικό Βορρά, σε παλιότερο δημοσίευμα του In2life

*Βελιγράδι

Γιατί να πάτε:
Για να στηρίξετε την πολύπαθη «γειτονιά» μας, όταν μάλιστα έχει περάσει τόσα πολλά, αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένει έτοιμη να δείξει το πιο φιλόξενο πρόσωπό της. 
Μην χάσετε:
Την ευκαιρία να περπατήσετε στις τεράστιες πλατείες και τα πάρκα του ιστορικού κέντρου, να πιάσετε θέση στα τραπεζάκια των όμορφων café στην Skadarska, να περιτριγυρίσετε τα μουσεία της παλιάς πόλης (Stari Grad), αλλά κυρίως να γνωρίσετε την αυθεντική, καθόλου προσποιητή φιλοξενία των ντόπιων, που, ανάμεσα στα εμφανή ακόμη ίχνη του πολέμου, βρήκαν τον τρόπο να χαίρονται τη ζωή. 
Και από τιμές;
Η JAT μας ταξιδεύει από και προς Θεσσαλονίκη στην τιμή των 100€ μετ’ επιστροφής και από και προς Αθήνα με 130€. 
Πού θα μάθω περισσότερα για το Βελιγράδι;
Διαβάστε τις εντυπώσεις μας και το «οδοιπορικό» μας στην σερβική πρωτεύουσα, με περισσότερες πληροφορίες για διαμονή και χρηστικά tips σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life

*Βερολίνο

Γιατί να πάτε:
Γιατί αποτελεί το κέντρο της σύγχρονης Ευρώπης από άποψη τεχνών, διασκέδασης και μοντερνισμού. Επίσης, για να αποδείξετε πως τα εθνικά κλισέ για την εχθρική στάση των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες είναι πέρα για πέρα αναληθή. 
Μην χάσετε:
Τα SOS, όπως η Πύλη του Βραδεμβούργου, το Reichstag και το νησί των Μουσείων στο κέντρο του Λονδίνου. Τις βόλτες στις τεράστιες πλατείες με τους ουρανοξύστες, όπως η Potsdamerplatz και η Alexanderplatz. Τους «εναλλακτικούς» περιπάτους στο ανατολικό Βερολίνο, σε αναζήτηση ιχνών του τείχους. Βόλτα με ποδήλατο στο αχανές φθινοπωρινό Tiergarten και εκδρομή με το τρένο μέχρι το κοντινό Potsdam για πιο γραφικές και ρομαντικές στιγμές. 
Και από τιμές;
Για τον μήνα Νοέμβριο, η EasyJet μάς μεταφέρει από Αθήνα προς Βερολίνο και πάλι πίσω σε τιμές από 74,98€, ενώ από και προς Θεσσαλονίκη από 62,98€ (συν 35€ για μία αποσκευή).
Πού θα μάθω περισσότερα για το Βερολίνο;
Αξιοθέατα, διαδρομές, πάρκα , φαγητό και διαμονή στην γερμανική πρωτεύουσα, σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life

*Βουδαπέστη

Γιατί να πάτε:
Για να δείτε τον Δούναβη στα καλύτερά του, σε μία από τις πιο «αρχοντικές» παρ’ ότι λιγότερο ανεπτυγμένες πρωτεύουσες της Ευρώπης. 
Μην χάσετε:
Την ευκαιρία να περάσετε από την Βούδα στην Πέστη πάνω στις εντυπωσιακά φωταγωγημένες γέφυρες, να σκαρφαλώσετε στους λόφους, τα Κάστρα και τα παλάτια της Βούδας και να εξερευνήσετε την πιο σύγχρονη πόλη της Πέστης, στην άλλη πλευρά του Δούναβη. Τα γραφικά παραδουνάβια χωριά περιμένουν επίσης τους επισκέπτες για «αυτοκρατορική» φιλοξενία. Ονομαστές είναι φυσικά και οι λιχουδιές των Ούγγρων, καθώς και τα spa τους – ευκαιρία να χαλαρώσετε. 
Και από τιμές;
Έχετε τις εξής επιλογές: Μιας και οι πτήσεις από Αθήνα είναι πιο τσιμπημένες, μπορείτε είτε να πετάξετε από Θεσσαλονίκη με τις οικονομικές πτήσεις της Ryanair - από 48€ όλο το Φθινόπωρο (για μία αποσκευή υπολογίστε συν 30€) – ή να κλείσετε πακέτο σε κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο και να ταξιδέψετε οδικά ή και αεροπορικά – σε αυτή την περίπτωση, υπολογίστε περί τα 300€ για ένα τετραήμερο, με τα έξοδα διαμονής. Το NatasaTravel για παράδειγμα, διοργανώνει τετραήμερες αεροπορικές αποδράσεις για Βουδαπέστη από 269€, χωρίς τους φόρους των αεροδρομίων. 
Πού θα μάθω περισσότερα για την Βουδαπέστη;
Περισσότερα για την «Βασίλισσα του Δούναβη» εδώ

*Εδιμβούργο

Γιατί να πάτε:
Για πιο «χουχουλιαστή» απόδραση, καθώς οι θερμοκρασίες προδιαθέτουν για αναζωογονητικές βόλτες και στην συνέχεια άραγμα σε ζεστά café. Και γιατί τα τοπία της Σκωτίας είναι μια εμπειρία από μόνη της – θα εκπλαγείτε αν νομίζετε ότι τα «έχετε δει όλα». 
Μην χάσετε:
Το γλυκό ανηφόρισμα του Carlton Hill, την «Ακρόπολη» του Εδιμβούργου. Το αντίστοιχο κατηφόρισμα προς το επιβλητικό λιμάνι της πόλης. Το «χάζι» στην παλιά πόλη, ανάμεσα στα ιστορικά κτίρια που γέννησαν τον βρετανικό Διαφωτισμό, μέχρι πίσω, στο Κάστρο του Εδιμβούργου για θέα που κόβει την ανάσα. 
Και από τιμές;
Από την Αθήνα, εντοπίσαμε εισιτήρια μετ’ επιστροφής από την EasyJet στα 95,39€ στις αρχές του Δεκεμβρίου και 105€ τον Νοέμβριο (συν 38€ για μια αποσκευή). 

*Παρίσι

Γιατί να πάτε:
Γιατί είστε ερωτευμένοι και θέλετε το ιδανικό σκηνικό για να το «γιορτάσετε». Γιατί το Παρίσι δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο το Φθινόπωρο, γεμάτο γλυκά μελαγχολικές εικόνες και ρομαντικές γωνιές. Γιατί είναι το Παρίσι.
Μην χάσετε:
Αν είναι η πρώτη σας φορά στην Πόλη του Φωτός, δύσκολα θα αποφύγετε τα τετριμμένα αλλά αγαπημένα Πύργο του Άιφελ-Παναγία των Παρισίων-Disneyland. Φυσικά, από μια επίσκεψη στο αχανές μουσείο του Λούβρου ποτέ κανείς δεν βγήκε χαμένος, ενώ για βόλτες και θέα, προτιμήστε τις όχθες του Σηκουάνα, την Μονμάρτη και τον πανέμορφο ναό της περιοχής, την Ιερή Καρδιά. 
Kαι από τιμές;
Οι πτήσεις μέχρι το Παρίσι και πίσω ξεκινούν από 87€ τον Οκτώβριο (με πτήσεις της Easyjet, χωρίς να περιλαμβάνεται χειραποσκευή). 
Πού θα μάθω περισσότερα για το Παρίσι;
Τα SOS της γαλλικής πρωτεύουσας εδώ και οι πιο «εναλλακτικές» διαδρομές στο «άλλο» Παρίσι εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v