Αυγουστιάτικες διακοπές: Κι ο κολιός… από τον Ιούνιο

Το in2life φροντίζει για τους προνοητικούς και κάνει μια «πρώιμη» έρευνα διαμονής για τις αυγουστιάτικες διακοπές σας, στους πιο καυτούς ελληνικούς προορισμούς, προτού η διαθεσιμότητα εξανεμιστεί και οι τιμές των δωματίων… εκτοξευθούν στα ύψη.
Αυγουστιάτικες διακοπές: Κι ο κολιός… από τον Ιούνιο
του Γιώργου Κόκουβα
Φωτό (πάνω): Touristmaker.com

Προέχει να κανονίσουμε καμία μίνι εκδρομή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μετά έχουμε φορολογικές δηλώσεις, ας περιμένουμε λίγο. Ας περιμένουμε να περάσουν και οι εκλογές να δούμε τι θα γίνει. Ας είμαστε σε ετοιμότητα, μήπως και ανακοινωθούν τίποτα απεργίες ή μήπως δεν είμαστε πλέον καν στο ευρώ. Πολλές δικαιολογίες μπορεί κανείς να βρει για να αφήσει για αργότερα αυτό που ξέρει πως τελικά δεν μπορεί να αποφύγει: Τις αυγουστιάτικες διακοπές.
 
Όσο κι αν λέμε πως «δεν υπάρχει μία», όσο κι αν λέμε «βλέποντας και κάνοντας» ή «ακόμα δεν μπήκε καλά-καλά το καλοκαίρι, ποιος ζει  ποιος πεθαίνει μέχρι τον Αύγουστο», όταν έρχεται εκείνη η ώρα που βλέπουμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα… ‘40s και όλους τους γύρω μας να φεύγουν έστω και για ένα τριήμερο για διακοπές στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, λέμε στον εαυτό μας πως Αύγουστος και απόδραση πάνε πακέτο. Λέμε πως δουλέψαμε σαν τα σκυλιά όλο το χειμώνα, και πως, δικαίως, μας αξίζει ένα ταξιδάκι, ακόμη και με αυτά τα λίγα που έχουμε στην άκρη.
 
Τότε, όμως, είναι πολύ αργά. Γιατί αυτά τα λίγα που έχουμε στην άκρη, μεταφράζονται σε επένδυσή τους σε κάποιο ετοιμόρροπο δωματιάκι κάπου στο πουθενά, αφού όλα τα υπόλοιπα «λογικά» δωμάτια με τις λογικές τιμές, είναι ήδη πιασμένα. Από ποιους; Από αυτούς που φροντίζουν να τα κλείσουν από τώρα. 
 
Γι’ αυτό, το in2life έκανε την πρώτη αναγνωριστική έρευνα διαμονής σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, ώστε να εντοπίσει αξιοπρεπή καταλύματα – δεν μιλάμε φυσικά για καμπάνες με ιδιωτικές πισίνες και χρυσά πόμολα, αλλά για όμορφα δωμάτια που, την τελευταία στιγμή μπορεί να δηλώνουν πως θα διατηρούν τις χαμηλές τιμές τους, αλλά σας εγγυόμαστε πως δεν θα διατηρούν τις… διαθεσιμότητές τους.
 
*Των φρονίμων οι Κυκλάδες
Ας αρχίσουμε από τις ακριβοθώρητες Κυκλάδες, που αποτελούν τις πιο κοσμοπολίτικες επιλογές. Περί Μυκόνου και Σαντορίνης ο λόγος, που μονοπωλούν την έντονη ζωή του νησιωτικού συμπλέγματος. Διορθώνουμε: Περί Σαντορίνης και μόνο ο λόγος, καθώς οι ξενοδόχοι της Μυκόνου μάλλον μοιάζουν να ζουν –και να τιμολογούν- σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το φθηνότερο δωμάτιο πέφτει μετά βίας κάτω από τριψήφιο αριθμό ευρώ. 
 
Σαντορίνη, λοιπόν, που πάντα κρατά low budget «καβάτζες» για όσους θέλουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα, την ηφαιστειακή της φωτογένεια και το απόγειο της κυκλαδίτικης ομορφιάς που έφερε το νησί στην πρώτη θέση των πιο όμορφων νησιών παγκοσμίως. Για αναλυτικές οδηγίες οικονομικών διακοπών στην Σαντορίνη, συμβουλευτείτε το παλιότερο αφιέρωμα του in2life, ενώ για διαμονή, υπάρχουν αξιοπρεπείς επιλογές μέχρι 50€.
 
-Emporio Hotel Ancient Elefsina: Και ναι, δίκλινο δωμάτιο στην Σαντορίνη με 35€ και καλές κριτικές από τους επισκέπτες του. «Η φιλική ατμόσφαιρα, η εγκαρδιότητα, η απλότητα, η Δέσποινα, μάνατζερ του ξενοδοχείου, που είναι μια πραγματική οικοδέσποινα. δεν αισθάνθηκα ότι πήγα σε ένα ξενοδοχείο αλλά ότι φιλοξενήθηκα σε ένα ελληνικό φιλικό σπίτι», γράφει στο Booking.com πελάτης του ξενοδοχείου, το οποίο προσφέρει λιτά αλλά «σπιτικά» δωμάτια στην περιοχή του Εμπορείου, κοντά στις παραλίες του Περίβολου και της Περίσσας.  
 
-Ίκαρος: Στο γραφικό χωριό Καρτεράδος, μια ανάσα από τα Φηρά, βρίσκεται το ακόμη πιο γραφικό ξενοδοχείο Ίκαρος. Όπου «γραφικό», βάλτε ασβεστωμένο, διακοσμημένο λιτά, στις απαραίτητες παραδοσιακές νότες του λευκού και του μπλε, με μπαλκόνια που βλέπουν σε ανθισμένα παρτέρια και κυκλαδίτικα τοπία. Και η τιμή αυτού (για το δίκλινο δωμάτιο, μέσω Booking), 44€
 
-Karamela Studios: Λίγα μέτρα από την παραλία Καμάρι του νησιού, τα δωμάτια του Karamela επιβεβαιώνουν το… pop του ονόματος του ξενοδοχείου, με τα φωτεινά τους χρώματα, την κυκλαδίτικη διακόσμηση, τα ιδιωτικά μπαλκονάκια και τον επιπλωμένο κήπο. Η τιμή για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από τα 44€ (ή τα 65€ για upgrade σε πολύ πιο ευρύχωρο studio).  
 
-Anna Pension: Μπορεί τα «old school» έπιπλα και η κλασική διακόσμηση των δωματίων να μην συγκινούν τους interior designers, αλλά τα άνετα κρεβάτια και κυρίως ο κήπος με την πισίνα και ο ολάνθιστος περίβολος αποζημιώνουν και με το παραπάνω. Η τοποθεσία του στο χωριό Καρτεράδος είναι εξαιρετικά βολική αν θέλετε να τριγυρίσετε τα κυριότερα μέρη του νησιού, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 50€ για το δίκλινο δωμάτιο, για κρατήσεις μέσω Booking. 
 
*Των φρονίμων τα Δωδεκάνησα
Εστιάζουμε στο βαρύ πυροβολικό των Δωδεκανήσων, που θα περίμενε κανείς να «χτυπάει» στις τιμές. Κι όμως, οι υπεύθυνοι του τουρισμού στην Ρόδο δείχνουν να έχουν πιάσει το νόημα, αφού όχι μόνο ήταν οι πρώτοι που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την τουριστική περίοδο νωρίτερα για φέτος, αλλά διατηρούν σε πολύ καλά επίπεδα τις τιμές των δωματίων. 
 
Αφού φροντίσετε τα της διαμονής, ακολουθούν οι βόλτες στην κοιλάδα με τις πεταλούδες, οι βουτιές στην Ιαλυσό, οι ποδηλατάδες στην Παλιά Πόλη και οι βόλτες στα πανέμορφα χωριουδάκια του νησιού των Ιπποτών – περισσότερα για την Ρόδο εδώ. Πριν από αυτά, όμως, προέχει το έγκαιρο booking:
 
-Ataviros Hotel: Με όνομα παρμένο από το ψηλότερο βουνό της Ρόδου, στο οποίο βλέπουν τα μπαλκονάκια του, το Ataviros προσφέρει λιτά δωμάτια με ξύλινα έπιπλα, που σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλινο ταβάνι δημιουργούν μια αίσθηση παράδοσης και οικογενειακής ατμόσφαιρας, σε τιμές που ξεκινούν από τα 31€
 
-Panorama: Βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Στεγνά, και προσφέρει χαριτωμένα δωμάτια και τον πιο ρομαντικό περίβολο που θα βρείτε σε ακτίνα χιλιομέτρων: Ανθισμένοι κήποι, αίθουσα πρωινού και μπαλκόνια με πανέμορφη θέα και τιμές που θα ζήλευαν πολλοί: Τα δίκλινα δωμάτια και τα studios ξεκινούν από τα 40€ για κρατήσεις μέσω Booking. 
 
-Platon: Ο «Πλάτωνας» στέκεται στην πιο κεντρική θέση στο Φαληράκι και προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του ήσυχα δωμάτια με μοντέρνες νότες διακόσμησης, όμορφα μπαλκονάκια και αυλίτσα για χαλάρωση και συμβουλές περί νησιωτικών μυστικών από τους φιλόξενους ιδιοκτήτες του. Τα δίκλινα στοιχίζουν 42€ ανά διανυκτέρευση για κρατήσεις μέσω Booking. 
 
-Cannon Rooms: Λίγα μέτρα από την αμμουδιά στο Φαληράκι, το Cannon προσφέρει ηχομονωμένα δωμάτια με παραδοσιακή διακόσμηση, καθώς και μια σειρά ανέσεων, όπως κοινόχρηστες αυλές, γήπεδο mini-golf, αίθουσα μπιλιάρδου και βιβλιοθήκης, όλα δωρεάν. Οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από τα 45€
 
*Των φρονίμων το Ιόνιο
Άμμος ή βότσαλο, κοσμοπολιτισμός ή ερημητισμός, τιρκουάζ βουτιές στην παραλία του Μύρτου ή beach clubbing στον Μακρύ Γιαλό, κεφαλονίτικη κουζίνα στα χωριουδάκια ή road tripping στα μυστικά μέρη του νησιού, η Κεφαλονιά μοιάζει να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν αγαπητή σε όλους τους επισκέπτες της ανεξαρτήτως γούστων και διαθέσεων. Μάθετε περισσότερα για την Κεφαλονιά εδώ, και πάρτε μια ιδέα για το πού κινούνται τα φετινά budget καταλύματα παρακάτω.
 
-Panorama: Απλά, αλλά απολύτως νησιωτικά δωμάτια, με φόντο το γαλάζιο του Φαναριού στο Αργοστόλι, το Panorama προσφέρει δίκλινα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από τα 70€
 
-Alkestis studios: Τα δωμάτια της Άλκηστης στο Ληξούρι συνδυάζουν το low budget με τον ρομαντισμό, και από τις κραβατοκάμαρες με τα απαλά χρώματα, η θέα περιλαμβάνει το πράσινο του κήπου, το γαλάζιο της θάλασσας, και όλα ενισχύονται από τις μυρωδιές των τριανταφυλλιών στον κήπο. Οι τιμές ξεκινούν από τα 49€
 
-Lazaratos Hotel: Αν αποφασίσετε να διαθέστε λίγα περισσότερα χρήματα από τον μέσο όρο, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προσφέρει ένα ευρύχωρο διαμέρισμα για τρία άτομα στην τιμή των 87€ και σε αυτή την τιμή περιλαμβάνεται η απομόνωση, η ρομαντική διακόσμηση, οι ατελείωτες σιέστες στην μεγάλη αυλή που γειτονεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά κοντά στο Βαρικό του Ληξουρίου. 
 
*Των φρονίμων η… Σποράδα
Κοσμοπολίτικο λιμάνι, παραλίες-superstars που συγκαταλέγονται κάθε χρόνο στις καλύτερες του κόσμου –βλέπε Κουκουναριές για την ατέλειωτη αμμουδιά και τα ρηχά πράσινα νερά, σχεδόν ραντισμένα από τις πευκοβελόνες ή Λαλάρια για το σχεδόν σεληνιακό τοπίο – και η πιο έντονη νυχτερινή ζωή των Σποράδων, κρύβονται όλα στα στενά σοκάκια και τις πλαγιές της Σκιάθου. Από τιμές, όμως, πώς πάμε, σε ένα παραδοσιακά ακριβό νησί;
 
-Σκιάνθιον: Το χαριτωμένο Σκιάνθιον, κοντά στο κέντρο της πόλης, που διαθέτει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, με νησιώτικές λευκές νότες που συνοδεύουν το ξύλο το ξενοδοχείο, προσφέρει και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου για να… το κάψετε. Η τιμή του δίκλινου ξεκινά από τα 60€ ανά διανυκτέρευση.  
 
-Katerina Apartments: Παραδοσιακό, απλό, «χωριάτικο» στιλ, κρυμμένο μέσα στο απομονωμένο κτήμα της Κατερίνας. Τα διαμερίσματά του είναι ευρύχωρα, χαίρονται θέα και οξυγόνο προς τον πνιγμένο στο πράσινο λόφο, και βρίσκονται κοντά στην περιοχή Τρούλος, και σε απόσταση βολής από τις Κουκουναριές. Η τιμή του δίκλινου ξεκινά από τα 80€.
 
-Hotel Paraschos: Το πράσινο συνεχίζει να δεσπόζει γύρω από τα δωμάτια του Παράσχου, που βλέπουν στους δροσερούς κήπους του συγκροτήματος και διαθέτουν τα απαλά, φωτεινά εκείνα χρώματα που χορταίνουν το μάτι και την ψυχή. Θα τα βρείτε επίσης στην περιοχή Τρούλος, κοντά στην αμμουδερή παραλία, σε τιμές που ξεκινούν από τα 60€
 
 
*Των φρονίμων τα… κοπέλια
Από την «λεβεντογέννα», επιλέγουμε ενδεικτικά τον προορισμό που συνδυάζει όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Κρήτης, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, που μας κάνουν να θέλουμε να πολιτογραφηθούμε σε κάθε μας επίσκεψη. Κρυστάλλινα νερά, ενετική αίγλη, ορεινό κάλλος, ρομαντικά καλντερίμια και αφορμές για εξορμήσεις προς τις τέσσερις γωνίες του νησιού: Τα Χανιά μας περιμένουν και φέτος. Και το δηλώνουν με τις παρακάτω ενδεικτικές τιμές.
 
-Kriti Hotel: Στο σημείο που το ενετικό λιμάνι συναντά το σύγχρονο κέντρο των Χανίων, το τριών αστέρων Kriti Hotel προσφέρει άνετα δωμάτια με όμορφα μπαλκόνια και όλες τις ανέσεις, σε τιμές που ξεκινούν από τα 55€
 
-Vilelmine: Το στιλ και η παράδοση έχουν ίσως βρει εδώ το ιδανικό πάντρεμα, στα ατμοσφαιρικά δωμάτια του όμορφου κτιρίου, που βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Η αρχοντική του φιλοξενία τιμάται 81€ ανά διανυκτέρευση για κρατήσεις μέσω Booking. 
 
-Frida Apartments: Χτισμένα σε έναν λόφο που κοιτάζει την αμμουδερή παραλία της Νέας Χώρας, τα διαμερίσματα της Φρίντας είναι ευρύχωρα, ενώ από τα παράθυρα σχεδόν μπαίνουν μέσα τα δέντρα του κήπου, στον οποίο δεσπόζει μια απολαυστική πισίνα. Οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από τα 72€. 
 
*Περισσότερα… αυγουστιάτικα deals
 
- Θυμηθείτε να τσεκάρετε τακτικά τα deals που προσφέρονται στα σχετικά sites, τα οποία συγκεντρώνει με τον πλέον χρηστικό τρόπο το Tsibato.gr, έχοντας εγκαινιάσει ειδική στήλη, όπου καταχωρούνται τα κουπόνια για ταξίδια. Ήδη το πανηγύρι των προσφορών για ταξιδιωτικά groups ή ξενοδοχειακά deals για τις Κυκλάδες έχει ξεκινήσει – «συντονιστείτε» εδώ
- Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως το camping αποτελεί πολύ καλή –και οικονομική- λύση στα περισσότερα παραθαλάσσια μέρη της Ελλάδας. Μείνετε «συντονισμένοι» στο in2life, γιατί επίκειται μεγάλο αφιέρωμα στο camping.
- Για περισσότερες ιδέες, ώστε οι διακοπές σας φέτος να μην αποτελέσουν όνειρο θερινής νυκτός, διαβάστε πρόσφατο δημοσίευμα του In2life για οικονομικές ιδέες που μειώνουν το budget των ταξιδιών. 
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v