Διακοπές τον Ιούνιο: Κλείνω (φθηνά) και έρχομαι

«Τσιμπημένες» τιμές, βαβούρα, τουρισμός στο maximum και καλοκαιρινή… ταλαιπωρία. Οι διακοπές του Αυγούστου έχουν και το τίμημά τους. Γι’ αυτό επιλέγουμε να αποδράσουμε νωρίτερα και να επωφεληθούμε τιμών και ηρεμίας. Ακολουθήστε μας.
Διακοπές τον Ιούνιο: Κλείνω (φθηνά) και έρχομαι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είσαι στη παραλία και η πετσέτα του διπλανού αποτελεί υφασμάτινη προέκταση της δικιάς σου. Πηγαίνεις να απολαύσεις το cocktail σου σε κάποιο μαγαζί και η διαδρομή μέχρι το μπαρ θυμίζει πορεία σε ζούγκλα (και δεν έχεις και machete για να «κόψεις» τον δρόμο σου). Προσπαθείς μάταια να κλείσεις δωμάτιο σε λογικές τιμές, αλλά θαρρείς οι ιδιοκτήτες διαγωνίζονται για το ποιός θα σου προσφέρει το πιο ακριβό. Δεν λέμε, ωραίες οι διακοπές του Αυγούστου και του Ιουλίου, αλλά για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να μην ξεφύγουν εντελώς από τον προϋπολογισμό τους είναι άκρως… επικίνδυνες. Προτείνουμε λοιπόν πέντε προορισμούς που «δαγκώνουν» τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τον Ιούνιο τείνουν να μας δείχνουν το καλό τους πρόσωπο.

Μύκονος: «Χαλαρά» στο νησί των ανέμων

Μπορεί οι τιμές την high season να παίρνουν την… ανιούσα, όμως τον Ιούνιο στη Μύκονο αφ’ενός θα βρείτε αρκετά καλές τιμές για δίκλινο, αφετέρου δεν θα χρειαστεί να κλείσετε ξαπλώστρα στη Ψαρού, ούτε να μετατραπείτε σε σαρδέλες στο Scarpa, ούτε να ζήσετε τον φόβο και την παράνοια στο… Super Paradise παρέα με τους εκατοντάδες τουρίστες.

Πού να μείνετε: Στο Hotel Ibiscus κοντά στο λιμάνι της Μυκόνου με δωρεάν wi-fi και όμορφη θέα στη θάλασσα (40€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στο Eleni’s Village Suites στο κέντρο της Μυκόνου (44€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στο άκρως συμπαθητικό Pension Matina λίγο έξω από την Χώρα με όμορφη θέα σε αυτήν (50€ για ένα δίκλινο, στο Villa Vasilis δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Μυκόνου (50€ για ένα δίκλινο) και στο τετράστερο Manoula’s Beach hotel στον Άγιο Ιωάνη (90€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Ενδεικτικές τιμές εισιτηρίων μετ’ επιστροφής με αεροπλάνο 191€ και με πλοίο 68€ ανά άτομο.

Ζάκυνθος: Παρέα με την Caretta-Caretta

Νησί με προσωπικότητα που αξίζει να το γνωρίσεις χωρίς την βαβούρα των δεκάδων τουριστών που το… βουλιάζουν το καλοκαίρι. Αξίζει να βρεθείς στο Ναυάγιο και να μάθεις την ιστορία του, αλλά και να κολυμπήσεις στις Γαλάζιες Σπηλιές που μοιάζουν μαγεμένες από νεράιδες και ξωτικά. Τέλος, η απαραίτητη βόλτα, το βράδυ, στον Λαγανά τον Ιούνιο γίνεται με σαφέστατα λιγότερες τύψεις απέναντι στις χελώνες Caretta Caretta που ζουν εκεί.

Πού να μείνετε: Στο κρυμμένο στη καταπράσινη βλάστηση του χωριού Μπόγαλι Hotel Varres (35€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στο Yria Hotel στη καρδιά της πόλης (από 45€ για ένα δίκλινο), στα όμορφα στούντιο του Pansion Elena στο παραθαλάσσιο Κρυονέρι (30 ευρώ για ένα δίκλινο στούντιο) και στις πολυτελείς Muses Zante Villas σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την παραλία Καλαμάκι (125€ για ένα δίκλινο).

Περισσότερα για το πανέμορφο νησί σε παλαιότερο άρθρο.

Ενδεικτική τιμή εισιτηρίων μετ’ επιστροφής με αεροπλάνο 151€. Στη Ζάκυνθο μπορείτε να πάτε και οδικώς, μεταβαίνοντας ως την Κυλλήνη και από εκεί με το ferry να προσεγγίσετε το λιμάνι της.

Πάρος: Όλα σε (σ)ένα τα βρήκα

Ορεινά και παραθαλάσσια χωριά, ήσυχα, εναλλακτικά και κοσμοπολίτικα λιμανάκια, παραλίες με άμμο και με βότσαλο, πλαγιές με πράσινο και με βράχια, αρχαία ιστορία και αξιοθέατα, κουλτούρα και πολιτισμό, μα πάνω απ’όλα ζεστούς, φιλόξενους ντόπιους με χαμογελαστά πρόσωπα. Η Πάρος αποτελεί το χαρακτηριστικότερο δείγμα των αγαπημένων μας Κυκλάδων και ο Ιούνιος είναι μια εξαιρετική περίοδος για να την επισκεφτούμε. Ξανά.

Πού να μείνετε: Στο παραδοσιακό Hotel Stella στη Παροικιά (19€ για ένα δίκλινο), στο Aloni Hotel στο Πίσω Λιβάδι (46€ για ένα δίκλινο), στο Paros Bay 20 λεπτά με τα πόδια από τη Παροικιά (49€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στο Paros Inn στη παραλία του Λογαρά (40€ για ένα δίκλινο), στο χτισμένο πάνω στα βράχια του Ακρωτηρίου και με υπέροχη θέα στον κόλπο της Παροικιάς Akrotiri Hotel (35€ για ένα δίκλινο) και στο Surfing Beach Village Paros στην «διάσημη» Σάντα μαρία (36€ για ένα δίκλινο).

Ενδεικτική τιμή εισιτηρίων μετ’ επιστροφής με αεροπλάνο 177€ και με πλοίο 121€.

Περισσότερα για το νησί σε παλαιότερο άρθρο

Μέσα Μάνη: Ομορφιά χωρίς… πολλά λόγια

Βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, ουζοκατάνυξη σε ταβερνάκια πλάι στο κύμα, ανελέητο… άραγμα στο μπαλκόνι με θέα τα σχεδόν ακίνητα νερά της θάλασσας και τους πέτρινους πύργους που υψώνονται θαρρείς μέχρι τον ουρανό. Η Μάνη δεν είναι ούτε ακριβώς «χειμερινός» προορισμός, ούτε «καλοκαιρινός». Έχει κάτι ιδιαίτερο που σε τραβάει ανεξαρτήτως περιόδου. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την περίοδο του Ιουνίου και βολτάρετε στην γραφική Αρεόπολη, επισκεφτείτε το γλυκύτατο χωριό Λιμένι, απολαύστε το ονειρικό ηλιοβασίλεμα στη Βάθεια και ανακαλύψτε το «μυστικό» χωριό Οίτυλο. Χωρίς πολλά λόγια.

Πού να μείνετε: Στο πέτρινο αρχοντικό Πλαγιάκι Rooms στο Νέο Οίτυλο με μεγάλες βεράντες και θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο (55€ για ένα δίκλινο), στο boutique hotel Άρεως Πόλις στη Πλατεία Αθανάτων στην Αερόπολη με κομψά και όμορφα διακοσμημένα δωμάτια (58€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στον παραδοσιακό ξενώνα Κουρμάς στο Λιμένι και στο εντυπωσιακό πυργόσπιτο Κυριμαί στον Γερολιμένα (100€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Περισσότερα για την Μάνη σε παλαιότερο άρθρο και για τις Top παραλίες της εδώ.

Ρόδος: «Ιπποτικές» διακοπές

Γιατί Ρόδο τον Ιούνιο; Για να ανηφορίσεις τα λιθόκτιστα καλντερίμια της Λίνδου ακούγοντας μόνο τις… καντάδες των τζιτζικιών και τα πέταλα από τα γαϊδουράκια. Να απολαύσεις απερίσπαστος την παλιά πόλη σε όλη της το μεγαλείο. Να διασκεδάσεις στις παραλίες της Καλλιθέας και της Ιξιάς, χωρίς να χρειαστεί να στριμώξεις την ξαπλώστρα σου δίπλα σε άλλες, αλλά και να βολτάρεις στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες -ακόμα κι αν τον Ιούνιο μάλλον δεν θα δεις πολλές- γιατί το πάρκο από μόνο του είναι πανέμορφο. Τέλος, για να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και -με τους ήσυχους ακόμα δρόμους και τις υποφερτές ζέστες του Ιουνίου- να γυρίσεις το νησί.

Πού να μείνετε: Στα στούντιο του Bayside Hotel στη Κρεμαστή (57€ για ένα δίκλινο), στο Blue Roses, 150 μέτρα από τη παραλία της Ιαλυσού (51€ για ένα δίκλινο στούντιο), στο Sofia Pension στην παλιά πόλη, οι τιμές του οποίου τον Ιούνιο ξεκινούν από 60€ για ένα δίκλινο με πρωινό και στα όμορφα δωμάτια του Hotel Attiki, επίσης στη παλιά πόλη με 64€ για ένα δίκλινο με πρωινό.

Ενδεικτική τιμή εισιτηρίων μετ’ επιστροφής με αεροπλάνο 125€ και με πλοίο 100€.

Περισσότερα για τα best of του νησιού των ιπποτών, σε παλαιότερο άρθρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v