Οι top τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης χωρίς στριμωξίδι

Πόσες είναι οι πιθανότητες να σταθείτε μόνος απέναντι στη Μόνα Λίζα ή να βρεθείτε χωρίς συντροφιά στο ασανσέρ του πύργου του Άιφελ; Αν και η στατιστική δεν είναι με το μέρος σας, δοκιμάστε τις συμβουλές μας για το πώς μπορείτε να περιηγηθείτε ανενόχλητα στα πιο πολυσύχναστα σημεία της Ευρώπης. Ίσως τα καταφέρετε…
Οι top τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης χωρίς στριμωξίδι
Πόσες είναι οι πιθανότητες να σταθείτε μόνος απέναντι στη Μόνα Λίζα ή να βρεθείτε χωρίς συντροφιά στο ασανσέρ του πύργου του Άιφελ; Αν και η στατιστική δεν είναι με το μέρος σας, δοκιμάστε τις συμβουλές μας για το πώς μπορείτε να περιηγηθείτε ανενόχλητα στα πιο πολυσύχναστα σημεία της Ευρώπης. Ίσως τα καταφέρετε…

Μόνα Λίζα
Λούβρο, Παρίσι

Γιατί αξίζει να πάτε: Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα έργα ζωγραφικής (και χαμόγελα) παγκοσμίως. Ακόμη και αν δεν ενθουσιάζεστε από τον περίφημο πίνακα του Ντα Βίντσι, τα 8 θεματικά τμήματα του Λούβρου με 35.000 έργα στα οποία περιλαμβάνονται αριστουργήματα του Βερμέερ και του Ρούμπενς, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για κάθε φιλότεχνο.

Το πρόβλημα: Η τεράστια συλλογή της πινακοθήκης προσελκύει περίπου 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Αφού καταφέρετε να βρείτε τον δρόμο σας περνώντας από ατελείωτους και χαοτικούς διαδρόμους, διαπιστώνετε ότι ο πίνακας είναι κάπου πίσω από ένα τεράστιο πλήθος.

Η λύση: Αγοράστε την κάρτα που σας επιτρέπει την είσοδο στα βασικά αξιοθέατα του Παρισιού. Έτσι θα γλιτώσετε την ουρά στα εισιτήρια και θα αποφύγετε να μπείτε από την κεντρική είσοδο επιλέγοντας είτε την Galerie Carrousel είτε την Porte des Lions. Προτιμήστε τις πιο «ήσυχες» Τετάρτες και Παρασκευές , όταν το μουσείο παραμένει ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.





Πλατεία Αγίου Μάρκου
Βενετία, Ιταλία

Γιατί αξίζει να πάτε: Είναι η κεντρική πλατεία της Βενετίας, στην οποία δεσπόζουν η επιβλητική βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Campanile και το Torre Dell'Orologio.
Το πρόβλημα: Η Βενετία είναι μια μικροσκοπική πόλη που προσελκύει κατά μέσο όρο 60.000 επισκέπτες την ημέρα. Αν έχετε την απίστευτη τύχη να βρείτε τραπέζι σε κάποιο από τα καφέ της πλατείας, θα γνωρίσετε και την επιπλέον χαρά να πληρώσετε 8 ευρώ για ένα φλιτζάνι καφέ.
Η λύση: Επισκεφθείτε την πλατεία πολύ νωρίς το πρωί, προτού καταφθάσουν οι ορδές των τουριστών, ειδικά αν είναι Κυριακή ή αργία. Για να αποφύγετε την ουρά στην είσοδο της εκκλησίας, μπορείτε να κάνετε κράτηση για την (δωρεάν) είσοδό σας, εδώ. Προτιμήστε την περίοδο μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου.

Γκαλερί Ufizzi
Φλωρεντία, Ιταλία

Γιατί αξίζει να πάτε: Είναι μία από τις σπουδαιότερες πινακοθήκες παγκοσμίως. Κατασκευάστηκε από τον Κόσιμο Ι των Μεδίκων, το 1560, και στεγάζει έργα των Καναλέτο, Καραβάτζιο, Γκόγια, Ρεμπράντ, αλλά και 27 πίνακες του Μποτιτσέλι, μεταξύ των οποίων και τη «Γέννηση της Αφροδίτης».
Το πρόβλημα: Περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι περνούν από το Ουφίτσι κάθε χρόνο, με το καλοκαίρι να είναι η χειρότερη εποχή. Ειδικά τότε, για να μπορέσετε να κινηθείτε ανάμεσα στα σμήνη ανθρώπων, θα πρέπει να βγάλετε στην επιφάνεια ένστικτα αιλουροειδούς.
Η λύση: Κάντε online κράτηση εισιτηρίου, προκειμένου να μην στέκεστε ατελείωτες ώρες στο ταμείο. Επίσης, τα απογεύματα έχει λιγότερο κόσμο.

Πύργος Άιφελ
Παρίσι, Γαλλία

Γιατί αξίζει να πάτε: Παρά την κριτική που έχει δεχτεί, παραμένει ένα κλασικό παριζιάνικο αξιοθέατο. Η ύψους 324 μέτρων μεταλλική κατασκευή, που δημιουργήθηκε το 1889 από τον αρχιτέκτονα Γκουστάβ Άιφελ, προσφέρει πανοραμική θέα στον Σηκουάνα και την πόλη του Παρισιού.
Το πρόβλημα: Σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας, αποτελεί σημείο συνάντησης για παραπάνω από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Ερωτευμένα ζευγάρια, φωτο-τουρίστες και υπερδραστήρια παιδάκια επαρκούν για να σας βγάλουν νοκ-άουτ.
Η λύση: Φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση και να πάτε νωρίς (9 το πρωί ή 9.30 τον χειμώνα). Αν δεν είστε πρωινοί τύποι, δοκιμάστε τις προχωρημένες απογευματινές ώρες. Από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου, ο πύργος μένει ανοιχτός έως τις 11.00 μ.μ.



Γέφυρα του Καρόλου
Πράγα, Τσεχία

Γιατί αξίζει να πάτε: Πρόκειται για μία ιστορική όσο και πανέμορφη αψιδωτή γοτθική γέφυρα που συνδέει την παλιά με τη νέα πόλη της Πράγας. Η λιθοδομή της στολίζεται από 30 μπαρόκ αγάλματα, με πιο διάσημο αυτό του Ιωάννη του Νέπομουκ, το οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, φέρνει καλοτυχία αν το αγγίξεις. Θεατρίνοι, καλλιτέχνες και πλανόδιοι πωλητές δημιουργούν μια ιδιαίτερα μποέμ ατμόσφαιρα.
Το πρόβλημα: Τη γέφυρα περπατούν περίπου 4,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, κάνοντας δύσκολο να χαρεί κανείς τις ομορφιές της.
Η λύση: Επιλέξτε να πάτε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Piazza di Spagna (και Ισπανικές Σκάλες)
Ρώμη, Ιταλία

Γιατί αξίζει να πάτε: Οι Ισπανικές Σκάλες είναι σημείο-σύμβολο της Ρώμης. Τα 137 σκαλοπάτια που οδηγούν από την πλατεία Ισπανίας έως την εκκλησία Trinità dei Monti, γεμίζουν κάθε άνοιξη με ροζ αζαλέες δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.
Το πρόβλημα: Η ρομαντική βόλτα στις σκάλες μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη καθώς πλήθη φοιτητών και τουριστών αποθέτουν εαυτούς σε όλους τους πιθανούς και απίθανους διαθέσιμους χώρους.
Η λύση: Αποφύγετε τις ώρες φαγητού και προς το τέλος της ημέρας, αφού πρόκειται για παραδοσιακό σημείο συνάντησης των ντόπιων.

Πύλη του Βρανδεμβούργου
Βερολίνο, Γερμανία

Γιατί αξίζει να πάτε: Είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για τη σύγχρονη ιστορία, αφού εκεί γιορτάστηκε η ένωση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας, μετά την πτώση του τείχους, το 1989.
Το πρόβλημα: Σε αντίθεση με την εποχή που ανήκε στην απαγορευμένη ζώνη, στην οποία κανείς δεν είχε πρόσβαση, σήμερα 8,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο επιλέγουν να περιπλανηθούν στην ιστορική πύλη.
Η λύση: Αργά το απόγευμα, οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν αποχωρήσει ενώ η φωταγωγημένη πύλη δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακή. Οι χειρότερες μέρες του χρόνου για να πάτε είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η 3η Οκτωβρίου, επέτειος της επανένωσης.

Πηγή: MSN.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v