Hostels για ζευγάρια: Low budget δίκλινο με θέα... στην Ευρώπη

Δορυφορική τηλεόραση, υπολογιστής με πρόσβαση στο internet σε κάθε δωμάτιο, πλούσιο πρωινό σε μπουφέ - υπερπαραγωγή, king size κρεβάτια, μπαλκόνια με θέα. Και όλα αυτά, πάντα σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Όσα ξέρατε για τα hostels... ξεχάστε τα.
Hostels για ζευγάρια: Low budget δίκλινο με θέα... στην Ευρώπη
της Ηρώς Κουνάδη

Αν πιστεύετε ότι τα hostels απευθύνονται κατ’ αποκλειστικότητα σε εικοσάρηδες backpackers που είναι διατεθειμένοι, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για τα ταξίδια τους, να κοιμηθούν σε στρατιωτικού τύπου κοιτώνες με κοινόχρηστες ντουζιέρες… καιρός να αναθεωρήσετε. Ολοένα και περισσότερα hostels προσφέρουν κουκλίστικα δίκλινα δωμάτια –ναι, με μπάνιο μέσα– με παροχές που συνεχώς βελτιώνονται για να συναγωνιστούν εκείνες των ξενοδοχείων, και σε τιμές που μερικά χρόνια πριν δε θα τολμούσαμε ούτε να ονειρευτούμε.

Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε δέκα από τα καλύτερα hostels με δίκλινα δωμάτια, στις τέσσερις γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου.

Garden House, Βαρκελώνη
Ένα από τα καλύτερα hostels της Βαρκελώνης, το Garden House διαθέτει έναν ειδυλλιακό κήπο από τον οποίο πήρε το όνομά του, και μία υπέροχη ταράτσα με πολύχρωμες ξαπλώστρες και ομπρέλες για τη μεσημεριανή σας σιέστα. Στις παροχές του περιλαμβάνονται πρόσβαση στο internet και βιβλιοθήκη. Μοναδικό μειονέκτημά του, η σχετική απόσταση από το κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας. Το μετρό, όμως, που απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια λύνει και αυτό το πρόβλημα. Από τα δίκλινα δωμάτια, ξεχωρίζει το νούμερο 8, που διαθέτει ιδιωτική βεράντα. Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 57 ευρώ.

Marco Polo, Βουδαπέστη 
Στην καρδιά της παραδουνάβιας πρωτεύουσας, μία από τις καλύτερες value for money επιλογές διαμονής της, το Marco Polo γράφει ho(s)tel στην ταμπέλα του –και το εννοεί. Διαθέτει όχι μόνο κοιτώνες, αλλά και άνετα δίκλινα δωμάτια, με τηλεόραση και τηλέφωνο. Στα συν, οι φιλόξενοι κοινόχρηστοι χώροι –internet access room, τραπεζαρία, χώρος υποδοχής και bar–, η νεανική του ατμόσφαιρα και το απλά εξαιρετικό πρωινό σε μπουφέ – υπερπαραγωγή. Το δίκλινο δωμάτιο δε θα σας στοιχίσει περισσότερα από 55 ευρώ, μαζί με το πρωινό.

Palmer’s Lodge Boutique Hostel, Λονδίνο
Ένα πανέμορφο, βικτωριανό σπίτι σε απόσταση αναπνοής από το Camden Market στεγάζει ένα από τα ωραιότερα hostels του Λονδίνου –αν όχι της Ευρώπης. Αναστηλωμένο ώστε να αντικατοπτρίζει την παλιά του δόξα, με μεγάλο μέρος του σκουρόχρωμου ξύλου του να έχει αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών αναπαλαίωσης, και διακόσμηση που παραπέμπει περισσότερο σε boutique hotel παρά σε hostel, το Palmer’s Lodge προσφέρει, μεταξύ άλλων, parking, δωρεάν πρόσβαση στο internet, και εστιατόριο με τεράστιες μερίδες. Το πρωινό περιλαμβάνεται στην τιμή των δωματίων, ο καφές είναι προϊόν Δίκαιου Εμπορίου (fair trade) και το check out μία ώρα αργότερα από τα παραδοσιακά hostel, στις 11.00. Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 60 ευρώ.

2go4, Βρυξέλλες
Ένα ολοκαίνουριο hostel άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο ομορφότερο ίσως σημείο της βελγικής πρωτεύουσας, τη φαντασμαγορική Grand Place. Τα δωμάτιά του είναι απλά διακοσμημένα, διαθέτουν όμως όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις –τηλεόραση, δωρεάν πρόσβαση στο internet, καφέ και τσάι στο δωμάτιο– και αποτελούν την κορυφαία value for money επιλογή σε μια πόλη που δε φημίζεται για τις χαμηλές τιμές της: τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 59 ευρώ.

Hostel Archi Rossi, Φλωρεντία
Το “hostel” στην ταμπέλα μάλλον το αδικεί: με πιστολάκι μαλλιών, τηλεόραση, υπολογιστή (!) με πρόσβαση στο internet και ψυγειάκι σε όλα τα δωμάτια, το Archi Rossi θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ξενοδοχείο, αν οι τιμές του δεν ήταν τόσο χαμηλές. Προσθέστε σε αυτά το πρωινό, το δείπνο και τις δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή, καθώς και την εξαιρετική του θέση, σε απόσταση αναπνοής από το Duomo, και θα καταλάβετε γιατί αυτό το κατάλυμα διεκδικεί επάξια την πρώτη θέση στη λίστα μας. Τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 60 ευρώ.

East Seven, Βερολίνο
Σε εξαιρετική, όσο και κεντρικότατη θέση, με upbeat δυνατή μουσική να δημιουργεί party ατμόσφαιρα στο σαλονάκι του, που είναι ό,τι πρέπει για το πρώτο ποτό πριν ξεκινήσετε τις νυχτερινές σας εξορμήσεις στο Βερολίνο, το East Seven διεκδικεί επάξια τις δάφνες ενός από τα πλέον κεφάτα hostels της πόλης. Διαθέτει, όμως, και funky δίκλινα δωμάτια, πεντακάθαρα και προσεγμένα –αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλα σε μέγεθος– σε τιμές που ξεκινούν από 52 ευρώ. Το internet είναι δωρεάν, οι «ψαγμένες» μπύρες του πάντα παγωμένες και ο κήπος τα καλοκαίρια ολάνθιστος.

Greg & Tom Hostel, Κρακοβία
Ένα από τα διασημότερα hostels της Γηραιάς Ηπείρου, το πολυβραβευμένο Greg & Tom Hostel κατέκτησε πέρυσι την τέταρτη θέση στη λίστα με τα δέκα καλύτερα hostel του κόσμου και όχι άδικα. Και η επιτυχία συνεχίζεται: οι ιδιοκτήτες του άνοιξαν πρόσφατα το Greg & Tom II, ένα νέο hostel, πέντε λεπτά από την πανέμορφη Παλιά Πόλη της Κρακοβίας, ειδικά σχεδιασμένο για ζευγάρια. Τα δίκλινα δωμάτιά του διαθέτουν διπλά κρεβάτια, CD players, πλυντήριο χωρίς έξτρα χρέωση και όμορφα μπαλκονάκια. Το πρωινό, οι καφέδες και το τσάι σας περιλαμβάνονται στην τιμή, ενώ το κοινόχρηστο σαλόνι διαθέτει δορυφορική τηλεόραση και DVD player. Οι τιμές είναι σούπερ χαμηλές: 40 ευρώ το δίκλινο τα Σαββατοκύριακα, 34 ευρώ τις καθημερινές.

World House Istanbul, Κωνσταντινούπολη
Ένα κτίριο εκατόν πενήντα ετών στην καρδιά του Ταξίμ στεγάζει το World House και το μικρό χαριτωμένο café του. Πολλά από τα λιτά αλλά προσεγμένα, βαμμένα σε funky χρώματα δωμάτιά του, απολαμβάνουν πανοραμική θέα στον Πύργο του Γαλατά, ενώ στις τιμές τους –που ξεκινούν από 40 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο– περιλαμβάνεται πρωινό και wi-fi internet.

Traveller’s House, Λισσαβώνα
Βραβευμένο από το Hostelworld.com ως το καλύτερο του κόσμου, το Traveller’s House στεγάζεται σε ένα κτίριο που μετρά 250 χρόνια ζωής, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λισσαβόνας, την Baixa. Διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς κοινόχρηστους χώρους –βιβλιοθήκη, music lounge, σαλόνι με τηλεόραση και DVD, και τραπεζαρία– και πεντακάθαρα δωμάτια στην τιμή των οποίων –που ξεκινά από 50 ευρώ– περιλαμβάνονται πρωινό και wi-fi internet.

St. Christopher’s Paris, Παρίσι
Σε μια πόλη που δε φημίζεται για τα hostel της –ή για τις οικονομικές επιλογές διαμονής της, εν γένει– το St. Cristopher’s μοιάζει με όαση στην έρημο των πεντάστερων ξενοδοχείων. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με το μετρό που πάει παντού από το κέντρο του Παρισιού, το St. Christopher’s προσφέρει όμορφα δίκλινα δωμάτια, με μεγάλα παράθυρα –κάποια εκ των οποίων απολαμβάνουν θέα στο κανάλι St. Martin–, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις βασικές παροχές και ανέσεις. Η ταρατσούλα του προσφέρει πανοραμική θέα στο Παρίσι, ενώ το παρακείμενο Belushi’s Bar διοργανώνει καθημερινά Happy Hour για τους πελάτες του hostel. Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 84 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v