Camping στην Ευρώπη: Τις σκηνές μας και σε... άλλη χώρα

Ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις με σχεδόν δωρεάν έξοδα παραμονής; Γίνεται, αν είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε λίγη από τη βολή σας. Τα οργανωμένα (όχι όπως στην Ελλάδα) κάμπινγκ γύρω από τη Ρώμη, την Βενετία, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο.
Camping στην Ευρώπη: Τις σκηνές μας και σε... άλλη χώρα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είτε ελεύθερο, είτε οργανωμένο, το κάμπινγκ στην Ελλάδα αποτελεί σίγουρα μια μοναδική εμπειρία, τόσο για αυτούς που θα το δοκιμάσουν για πρώτη φορά, όσο και για εκείνους που δηλώνουν φανατικοί...campers. Η αναζήτηση καινούργιων προορισμών όμως, έχει κάνει αρκετούς campers να στρέψουν το ενδιαφέρον τους και σε άλλες τοποθεσίες εκτός ελληνικού εδάφους. Σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Αγγλία, η Ιταλία και η Γερμανία, μπορεί να βρει κανείς πανέμορφες τοποθεσίες οργανωμένου κάμπινγκ με full extra και πολλές ανέσεις. Οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες (ίσως κάπως πιο "τσιμπημένες) και οι τοποθεσίες πανέμορφες. Τι έχετε λοιπόν να χάσετε; Ετοιμάστε το συντομότερο τον εξοπλισμό σας και let the road trip begin!

Ιταλία
Στην πανέμορφη Βενετία, βρίσκουμε το Camping Miramare. Είναι ανοιχτό από αρχές Απριλίου μέχρι και τον Νοέμβριο και βρίσκεται στην ακτή Cavallino. Ήρεμο, παραθαλάσσιο με μπόλικο πράσινο, ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Επιτρέπονται τα μικρά κατοικίδια ενώ στις υπηρεσίες του κάμπινγκ περιλαμβάνονται ντους με ζεστό νερό, τουαλέτες, εστιατόριο - πιτσερία, μικρή αγορά, ασύρματο δίκτυο Ίντερνετ, ομπρέλες για την παραλία και ειδικός χώρος για μπάρμπεκιου. Υπάρχει επίσης λεωφορείο που μπορεί να σας μεταφέρει στα πλοία για την Βενετία και τα γύρω νησιά. Για την διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαμερίσματα, τροχόσπιτο ή την πατροπαράδοτη σκηνή. Τα διαμερίσματα είναι κλιματιζόμενα, ενώ για τις σκηνές υπάρχει αποχετευτικός χώρος, νερό και παροχή ηλεκτρικού. Η ενοικίαση χώρου για σκηνή κοστίζει 17€  (με ηλεκτρικό), ενώ η ενοικίαση τροχόσπιτου για πέντε άτομα 67€. Στο Baveno το Camping Parisi βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με πανοραμική θέα στην λίμνη Ματζιόρε. Ο ηλεκτρικός είναι μόλις 300 μέτρα από το κάμπινγκ, στο οποίο μπορείτε να διασκεδάσετε με water sports, trekking, τέννις κτλ. Έχει 60 θέσεις για σκηνές, εστιατόριο, τουαλέτες, ντουζ, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η ενοικίαση χώρου για σκηνή και αμάξι κοστίζει 11€, ενώ αν θέλετε να φέρετε και τον Αζόρ μαζί θα χρεωθείτε επιπλέον 3€. Το ηλεκτρικό χρεώνεται έξτρα 3€. Στην Ρώμη, έξω από την Prima Porta θα βρείτε το Camping Tiber σε ένα όμορφο καταπράσινο περιβάλλον. Περιλαμβάνει εστιατόριο,μπαρ, αγορά, υπηρεσίες Ίντερνετ, πισίνα και δωρεάν μετακίνηση από και προς τον κοντινό σταθμό του μετρό. Το κάμπινγκ κοστίζει 16€ το άτομο για τους ενήλικες και 8€ για τα παιδιά.



Γερμανία

Στην πόλη Kirchzarten, ανακαλύψαμε το ομώνυμο κάμπινγκ στο Μαύρο Δάσος. Μην σας παραξενεύει το όνομα, η τοποθεσία είναι άκρως ειδυλλιακή και καταπράσινη, γεμάτη πεδιάδες και βοσκοτόπια. Είναι ήσυχο, οι ιδιοκτήτες είναι ευγενικοί και είναι προτιμότερο να το επισκεφτείτε τέλη Αυγούστου για λιγότερο συνωστισμό. Έχει πισίνα, 39 θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, τουαλέτες, ντουζ με ζεστό νερό, κουζίνα, πλυντήριο και ασύρματο Ίντερνετ μεταξύ άλλων. Τα κατοικίδια επιτρέπονται και το κάμπινγκ είναι ανοιχτό όλον τον χρόνο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης τροχόσπιτου.  Η συγκοινωνίες είναι αρκετά κοντά και μπορείτε να επισκεφτείτε άνετα τις γειτονικές πόλεις Freiburg και Titisee με το τραίνο. Επίσης, υπαρχει ειδικός playground χώρος για να αφήσετε τα παιδιά σας. Μόνο αρνητικό οι σχετικά μικροί χώροι για τις σκηνές. Η ενοικίαση χώρου κοστίζει 6.50€ και η ίδια τιμή ισχύει για κάθε άτομο. Το ρεύμα κοστίζει 1.50€ και η ενοικίαση των ντουζ 7.70€. Με εξαιρετική θέα στον Ρήνο το Camping Sonneneck αποτελεί έναν ακόμα ιδανικό προορισμό για κατασκήνωση στην ύπαιθρο. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την Ρένς σε μία πανέμορφη κοιλάδα με αμπελώνες και παλαιά κάστρα. Κοντά βρίσκεται και το ποτάμι Moselle για ημερήσια εκδρομή. Οι θέσεις είναι αρκετά μεγάλες και άνετες, με αυτές που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι να έχουν έξτρα χρέωση. Έχουν όλες παροχή ρεύματος, ενώ στον χώρο υπάρχουν τουαλέτες, ντουζ, πλυντήρια, πισίνα παιδική και κανονική. Το κάμπινγκ έχει επιπλέον εστιατόριο με αξιοπρεπέστατο φαγητό και παιδική χαρά. Αν δεν γνωρίζετε γερμανικά μην ανησυχείτε, επικοινωνήστε μαζί τους με e-mail και θα σας απαντήσουν στα αγγλικά. Η θέση κοστίζει 3.5€/νύχτα για ενήλικες και 2.5€ για τα παιδιά. Το ρεύμα κοστίζει 0.50€/ κιλοβατώρα. Στην καρδιά του Βερολίνου, το κάμπινγκ Tentstation είναι μέσ'το πράσινο, πέντε λεπτά από τον σταθμό του μετρό Hauptbahnhof. Διαθέτει τουαλέτες, ντουζ, μπάρμπεκιου, πισίνα, γήπεδο βόλλεϋ, εστιατόριο και θέσεις για σκηνές ή τροχόσπιτα. Οι τιμές είναι 11€ για τους ενήλικες.



Γαλλία
Στην Νορμανδική ύπαιθρο, κοντά στην ιστορική πόλη Hambye στην Manche ανακαλύψαμε το Camping aux Champs. Μικρό, ήρεμο και απομονωμένο, είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο και υποδέχεται μόνο ενήλικες. Οι τουαλέτες και τα ντουζ είναι καλοδιατηρημένα και καθαρά, με ζεστό νερό. Οι μόνοι ήχοι που θα σας 'ενοχλήσουν' εδώ είναι αυτοί από τα γαϊδουράκια και τις αγελάδες! Κοντά στο camping υπάρχει χασάπικο, φούρνος και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για άνετη διαμονή. Η ενοικίαση θέσης κοστίζει 15€/ βράδυ και είναι μόνο για τροχόσπιτα. Εξίσου ήρεμο και χαλαρωτικό Manzac Ferme στην πόλη Dordogne και συγκεκριμένα στο φυσικό πάρκο Perigord. Το κάμπινγκ είναι περικυκλωμένο από δάσος, λίμνες και ερημικούς δρόμους. Έχει ντουζ με ζεστό νερό, τουαλέτες, πλυντήριο και παροχή ρεύματος. Η ενοικίαση θέσης είναι 20€/βράδυ και αφορά δύο άτομα με όλες τις έξτρα παροχές (νερό, ρεύμα κτλ.). Ο κάθε επιπλέον ενήλικας χρεώνεται με 4€. Τέλος, στην γραφική πόλη Antibes, βρίσκουμε ένα πιο "φασαριόζικο" κάμπινγκ, το Le Sequoia, με 30 θέσεις για σκηνές, 20 για τροχόσπιτα, πισίνα με τζακούζι, παιδότοπο και ένα σωρό αθλητικές δραστηριότητες. 700 μέτρα από το κάμπινγκ βρίσκεται η παραλία όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε δεκάδες water sports. To camping κοστίζει 8.90€, το αμάξι 2.40 και η παροχή ηλεκτρικού 3.60€. Κοντά στο Παρίσι, το καμπινγκ Le Chêne, διαθέτει 199 θέσεις μόλις 15 λεπτά από την Disneyland. Διαθέτει πλήρως οργανωμένες τουαλέτες, εστιατόριο, παιδική χαρά, θερμαινόμενη πισίνα, αγορά και ειδικό χώρο κάμπινγκ για παιδιά. Το τραίνο είναι πολύ κοντά στην περιοχή και ενδείκνυται να το χρησιμοποιήσετε για να επισκεφτείτε την μαγευτική χώρα του Ντίσνεϋ. Η ενοικίαση χώρου για σκηνή κοστίζει 15€ και περιλαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα.



Αγγλία
Στα όρια του Λονδίνου, βρίσκουμε το Elms Caravan & Camping Park με 50 θέσεις για να κατασκηνώσετε με τέντα ή τροχόσπιτο. Αν θέλετε μπορείτε να ενοικιάσετε εκεί τροχόσπιτο ή σκηνή άρτια εξοπλισμένη για άνετη διαμονή στον πράσινο χώρο του κάμπινγκ. Διαθέτει πάρκινγκ, μίνι μάρκετ, εγκαταστάσεις για πλύσιμο ρούχων, ντουζ με ζεστό νερό και τουαλέτες. Αν θέλετε ήρεμη διαμονή στο... πολύβουο Λονδίνο, τότε η συγκεκριμένη τοποθεσία θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Η ενοικίαση χώρου για σκηνή κοστίζει 20€ και η παροχή ηλεκτρικού επιπλέον 5€. Στο ήσυχο Σάσεξ τώρα, ανακαλύπτουμε το Blackberry Wood Campsite που ενδείκνυται για prive διαμονή. Διαθέτει μόλις 20 θέσεις για σκηνές, με την τοποθεσία να ενδείκνυται για ατελείωτο μπάρμπεκιου. Φυσικά υπάρχουν τουαλέτες, ντουζ με ζεστό νερό και επιτρέπονται τα κατοικίδια, αρκεί να είναι υπό την επίβλεψή σας. Το κόστος εδώ είναι 10€/σκηνή και 15€/ άτομο. Στο δυτικό Σάσεξ υπάρχει και το Washington Caravan and Camping Park με 21 θέσεις για τροχόσπιτα και 80 για σκηνές. Είναι ανοιχτό όλον τον χρόνο και έχει μεταξύ άλλων ντουζ με ζεστό νερό, τουαλέτες, πλυντήριο, στεγνωτήριο κτλ. Το κόστος για την σκηνή και το άτομο είναι περίπου 11€.


Ισπανία
Στην πανέμορφη Μαδρίτη βρίσκουμε το Camping Pico, το οποίο λειτουργεί εδώ και τριάντα περίπου χρόνια στο χωριό La Cabrera. Προσφέρει πολλές θέσεις για να κατασκηνώσετε, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό μπάνγκαλοουζ προς ενοικίαση. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε πισίνες, γήπεδα τέννις, εστιατόριο, σνακ μπαρ, σούπερ μάρκετ, πλυντήρια, χώρους διασκέδασης για τα παιδιά, ιατρείο, τουαλέτες, ντουζ με ζεστό νερό κτλ. Η ενοικίαση χώρου για σκηνή κοστίζει 6€ και το άτομο χρεώνεται 6€. Το αμάξι είναι 6€ επιπλέον, ενώ η ηλεκτρική παροχή κοστίζει 4.45€. Εξίσου μεγάλο και με πολλά βραβεία 20χλμ. έξω από την Μαδρίτη στο El Escorial, βρίσκεται το Camping Caravaning Bungalow Park El Escorial. Με περίπου 100.000 τετραγωνικά μέτρα γεμάτα δέντρα, το κάμπινγκ περιβάλλεται από βουνά χαρίζοντας όμορφη διαμονή στην εξοχή. Διαθέτει μεταξύ άλλων εστιατόριο, καφετέρια, σούπερ μάρκετ, πισίνες, club(!), ντουζ, πλυντήρια, ασύρματο Ίντερνετ και 24ωρη ασφάλεια. Η ενοικίαση χώρου μαζί με αμάξι και ηλεκτρικό ρεύμα κοστίζει 19€, ενώ οι ενήλικες πληρώνουν 6.45€ και τα παιδιά 6.35€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v