Προσφορές αεροπορικών: Στην Ευρώπη με λιγότερα από 200€

Ξεκινάμε από Αθήνα, ή Θεσσαλονίκη. Πηγαίνουμε… παντού: από τη Ρώμη μέχρι την Κοπεγχάγη, κι από τη Λισσαβώνα μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Θα χρειαστούμε περί τα 150€, και λίγη ταχύτητα γιατί τα εισιτήρια εξαντλούνται.
Προσφορές αεροπορικών: Στην Ευρώπη με λιγότερα από 200€
της Ηρώς Κουνάδη

Όπως λέγαμε πρόσφατα στις συχνές ερωτήσεις του low budget ταξιδιού, η περίοδος που διανύουμε –εκείνη που ακολουθεί τα Χριστούγεννα– είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου για να αναζητήσουμε, και να βρούμε πανεύκολα, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Γιατί; Διότι τώρα το μεγάλο φαγοπότι των γιορτών δίνει τη θέση του στην σταθερή πτώση της επιβατικής κίνησης, η οποία δεν ανακάμπτει μέχρι το καλοκαίρι. Για να την αντιμετωπίσουν, οι αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές τους μέχρι εκεί που (δεν) πάει, και… χαρά σε εκείνον που δεν εξαρτάται από σχολικές αργίες και περιόδους διακοπών για να πάρει άδεια. Οι υπόλοιποι, κάτι θα σκαρφιστείτε. Δεν σας φοβόμαστε.

Tips & tricks (για νη μην ακούσουμε γκρίνιες)
* Πρώτα αναζητάμε εισιτήρια για τον προορισμό που μας ενδιαφέρει, μετά ζητάμε άδεια. Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ημερομηνίες που θέλετε να ταξιδέψετε, τόσο λιγότερες πιθανότερες έχετε να βρείτε φθηνά εισιτήρια.

* Αναχώρηση Παρασκευή βράδυ, μετά το γραφείο, επιστροφή ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα. Υπέροχη ιδέα –ούτε άδειες, ούτε τίποτα. Μόνο που, ακριβώς επειδή είναι υπέροχη ιδέα, μαζί με εσάς την σκέφτηκαν κι άλλα πέντε-έξι εκατομμύρια Ελλήνων επιβατών, οι οποίοι ανέβασαν τις τιμές εκεί που τις βλέπετε τώρα συνοφρυωμένοι. Όταν αναζητάτε προσφορές, ξεχάστε τα τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα και τις λοιπές αργίες.

* Ο λόγος για τον οποίο οι προσφορές εξαντλούνται γρήγορα είναι ότι αφορούν περιορισμένο αριθμό θέσεων. Αν όλοι οι επιβάτες πλήρωναν 50 ευρώ ανά σκέλος πτήσης επί ένα ολόκληρο εξάμηνο, όλες οι αεροπορικές θα χρεοκοπούσαν. Οι τιμές ισχύουν για ένα ποσοστό από τις θέσεις του αεροπλάνου, συνήθως περί το 20%, το οποίο είναι αυτό που θα πουληθεί πρώτο –εξ ου και η λογική όσο νωρίτερα κλείσετε εισιτήρια τόσο φθηνότερα θα τα βρείτε.

* Γραφτείτε στα newsletter των αεροπορικών εταιρειών, για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές. Κάντε κλικ και κλείστε το εισιτήριο την στιγμή που θα εμφανιστεί το e-mail της προσφοράς στο inbox σας –κι ας είναι στις 4.30 τα ξημερώματα. Όχι την άλλη μέρα το πρωί, πέντε ώρες αργότερα, ή όταν καταφέρετε να συνεννοηθείτε με την υπόλοιπη παρέα. Τότε θα είναι αργά.

(*) Disclaimer: Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή, και περιλαμβάνουν φόρους, επίναυλους, χρεώσεις πιστωτικών και αποσκευών και κάθε άλλη πιθανή χρέωση. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί στις 17 Ιανουαρίου, για πτήσεις τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα.

Best of... προσφορές
* Η Olympic Air ρίχνει τις τιμές… όσο χαμηλά πηγαίνουν, σε 40.000 θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τρέξτε να προλάβετε, γιατί η προσφορά ισχύει μόνο για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως τις 27 Ιανουαρίου, για πτήσεις από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου 2011. Θέλετε ενδεικτικές τιμές; Χαμογελάστε μαζί μας: 144 ευρώ για Κωνσταντινούπολη, 192 ευρώ για Παρίσι, 136 ευρώ για Σόφια, 173 ευρώ για Βιέννη, 181 ευρώ για Βρυξέλλες. Η συγκεκριμένη προσφορά ισχύει προς το παρόν μόνο για πτήσεις από την Αθήνα. Οι πτήσεις που αναχωρούν από την Θεσσαλονίκη ξεπερνούν τα 200 ευρώ για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

* Τον χρυσό δρόμο των προσφορών ακολουθεί και η Aegean για τους πρώτους μήνες του 2011. Επειδή τα λόγια είναι περιττά, αφήνουμε τις τιμές να μιλήσουν μόνες τους: 112 ευρώ για Ρώμη, 152 ευρώ για Βερολίνο, 162 ευρώ για Ντίσελντορφ, 146 ευρώ για Μόναχο, 106 ευρώ για Βαρκελώνη. Αυτά από την Αθήνα. Ιδού και οι τιμές των πτήσεων που αναχωρούν από Θεσσαλονίκη: 203 ευρώ για Μιλάνο, 151 ευρώ για Φρανκφούρτη, 145 ευρώ για Μόναχο,

* Πιστή στην υπόσχεσή της για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια… παντός καιρού, η easyJet μας πετά τον Μάρτιο από την Αθήνα στο Λονδίνο με μόλις 121 ευρώ (ή στην ακόμη πιο ονειρεμένη τιμή των 93 ευρώ, αν δεν πάρετε μαζί σας βαλίτσα). Αν πάλι προτιμάτε Μιλάνο… κρατηθείτε: 80 μόλις ευρώ, ή 52 ευρώ χωρίς αποσκευή. Οι αντίστοιχες τιμές από Θεσσαλονίκη ανέρχονται στα 54 ευρώ (ή 76 ευρώ με μία αποσκευή) για Μιλάνο και 117 ευρώ (ή 144 ευρώ με βαλίτσα) για Λονδίνο.

* Μένουμε… Ιταλία, και πετάμε με την Alitalia αυτή τη φορά, η οποία προτείνει Ρώμη και Νάπολη, με 127 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Η ιταλική αεροπορική προσφέρει, επίσης, δελαστικότατες ανταποκρίσεις μέσω Ρώμης με την υπόλοιπη Ευρώπη: Μαδρίτη με 176 ευρώ, Παρίσι με 201 ευρώ, και Άμστερνταμ με 213 ευρώ. Ξεκινάτε από Θεσσαλονίκη; Δεν θα μείνετε παραπονεμένοι: Λονδίνο με 202 ευρώ, Παρίσι με 195 ευρώ και Άμστερνταμ με 233 ευρώ.

* Η low cost εταιρεία Vueling, μία από τις ελάχιστες low cost που μένουν… πιστές στο Ελ. Βενιζέλος και την χειμερινή σαιζόν, μας πηγαίνει απευθείας στην Βαρκελώνη, σε τιμές που ξεκινούν από 161 ευρώ για τον Μάρτιο, και από 111 ευρώ για τον Απρίλιο.

* Η Air France μας δελεάζει να γνωρίσουμε την εκτός Παρισιού Γαλλία, με προσφορές που ξεκινούν από τα 198 ευρώ για την Τουλούζη, 187 ευρώ για τη Μασσαλία, 207 ευρώ για τη Νίκαια και 213 ευρώ για την (αγαπημένη μας) Λυών. Έξτρα bonus η γαλλική κουζίνα που σερβίρεται on board, ως γνωστόν χωρίς έξτρα χρέωση. Η προσφορά αφορά αναχωρήσεις από την Αθήνα.

* Εξαιρετικές προσφορές έχει, όπως πάντα, να προτείνει και η ουγγρική Malev. Κλείνετε το εισιτήριό σας έως τις 31 Ιανουαρίου, και πετάτε έως τις 31 Μαΐου (εξαιρείται, για ευνόητους λόγους, το διάστημα 20-27 Απριλίου, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει να ξαναδιαβάσει τα tips & tricks της εισαγωγής). Έχουμε και λέμε: 99 ευρώ για Βουδαπέστη, 149 ευρώ για Παρίσι, 159 ευρώ για Στοκχόλμη –δεν θα βρείτε καλύτερο, αυτό το εγγυώμαστε– κι άλλα τόσα για Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ και Πράγα. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις προσφορές στις πτήσεις που αναχωρούν από Θεσσαλονίκη: 99 ευρώ για Βουδαπέστη, και 179 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους προορισμούς –μεταξύ άλλων, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Πράγα, Στοκχόλμη και Ελσίνκι.

* Μία από τις καλύτερες προσφορές που έχουμε δει τελευταία για Λισσαβώνα –η οποία γενικώς μαστίζεται από το πρόβλημα των ακριβών συνδέσεων με την Αθήνα– είναι αυτή της ισπανικής Iberia: 201 ευρώ με ανταπόκριση μέσω Μαδρίτης. Άλλες προσφορές της εταιρείας περιλαμβάνουν απευθείας πτήσεις στην Μαδρίτη προς 145 ευρώ, στη Βαρκελώνη προς 140 ευρώ και με ανταπόκριση στη Μάλαγα προς 209 ευρώ. Η Iberia δεν πετά από τη Θεσσαλονίκη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v