Ξενώνας Μυλωνά: Αράχωβα low budget

Ένας κουκλίστικος οικογενειακός ξενώνας, τόσο μακριά και ταυτόχρονα τόσο κοντά στη βοή της Αράχωβας, περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο «χουχουλιάρικα» Σαββατοκύριακά μας, χωρίς να μας κοστίσει ακριβά.
Ξενώνας Μυλωνά: Αράχωβα low budget
Πριν από μερικά χρόνια, η φράση “low budget διαμονή στην Αράχωβα” ήταν σύντομο ανέκδοτο –κι από τα πολύ πετυχημένα, μάλιστα. Πλέον, οι ξεχωριστές, χαριτωμένες προτάσεις διαμονής που δεν αξιώνουν ένα βασικό μισθό για κάθε διανυκτέρευση αυξάνονται και πληθύνονται στην περιοχή. Τέτοια είναι και η περίπτωση του κουκλίστικου Ξενώνα Μυλωνά, που μας περιμένει για «χουχουλιαστά» Σαββατοκύριακα λίγο έξω από την Αράχωβα, στον δρόμο προς τους Δελφούς.

Η θέση του ξενώνα, καταρχάς, είναι τέτοια που δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν: Είτε θέλετε να χαλαρώσετε στην ησυχία της φύσης, ακούγοντας μόνο τον αέρα να περνά ανάμεσα στα έλατα του Παρνασσού, είτε να επιδοθείτε σε αλλεπάλληλα σλάλομ στο χιονοδρομικό το πρωί και ξέφρενο clubbing –όπως κάθε χρόνιος λάτρης της Αράχωβας που σέβεται τον κοσμοπολιτισμό της– εδώ μπορείτε να το κάνετε.

Επτά κουκλίστικα δωμάτια, διαφορετικά μεταξύ τους σε στυλ και χαρακτήρα, διακοσμούνται από τα χρωματιστά έργα τέχνης της κόρης της οικογένειας (μια πρώτη γεύση από τα οποία μπορείτε να πάρετε εδώ http://www.xechoro.gr/) και εξοπλίζονται με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις: Μεγάλα διπλά κρεβάτια με αφράτα παπλώματα, «χουχουλιάρικες» φλοκάτες στα πατώματα, τηλεοράσεις, DVD, δωρεάν ασύρματο internet, CD Player και mini ηχοσυστήματα για να πλημμυρίζουν τα δωμάτια με νότες.

Σχεδόν όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι (το στήσιμο των ξύλων του οποίου είναι κομμάτι του καθημερινού σέρβις, «για να μην κουράζεστε», όπως λένε οι ιδιοκτήτες), μίνι καθιστικό μπροστά του και μεγάλα παράθυρα για να απολαμβάνετε την θέα του ειδυλλιακού τοπίου τριγύρω. Το… best seller του ξενώνα είναι το δωμάτιο νούμερο 6, με την ξύλινη σοφίτα του με το διπλό κρεβάτι και το παράθυρο στην οροφή, το μπαλκόνι με χαγιάτι και το παραδοσιακό καθιστικό του μπροστά στο τζάκι να καίνε καρδιές.

Δικό μας αγαπημένο είναι και το «παραδοσιακό», με το τζάκι του και το ξύλινο πατάρι, όπου βρίσκεται και το κρεβάτι, κάτω από το παράθυρο στη στέγη για να μετράτε τα αστέρια αν δεν σας παίρνει ο ύπνος. Αγαπημένη λεπτομέρεια, ο μεγάλος πολυέλαιος και οι λάμπες πετρελαίου για έξτρα ατμόσφαιρα.

Πολλούς έξτρα πόντους στην εκτίμησή μας προσθέτει το πλούσιο, σπιτικό πρωινό, που σερβίρεται μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι και περιλαμβάνει… τα πάντα: Τυρόπιτες, αυγά από τις κότες που αλωνίζουν στο κτήμα, τοπικά τυριά και αλλαντικά, σπιτικές μαρμελάδες, μηλόπιτες, κέικ, πάστα-φλώρα, γλυκά του κουταλιού, φρέσκους χυμούς, όλα φτιαγμένα από την κυρία Μαίρη, τη μαμά της οικογενείας. Στα δωμάτια θα βρείτε, επίσης, όλα τα απαραίτητα για να φτιάξετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Ο Ξενώνας Μυλωνά λειτουργεί από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο. Οι τιμές των δωματίων αυτήν την εποχή ξεκινούν από 60€ για το δίκλινο δωμάτιο χωρίς τζάκι, και από 70€ για το δίκλινο με τζάκι –πάντα περιλαμβανομένου πρωινού. Για κρατήσεις που ξεπερνούν τις δύο διανυκτερεύσεις, οι τιμές μειώνονται αισθητά.

Ξενώνας Μυλωνά, Αράχωβα, τηλ.: 22670 32111, 6977956066


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v