Ξενώνες με 50€: Το weekend ημών το επιούσιο

Τζάκι που σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού σας, χιονισμένα έλατα έξω από το παράθυρο, λαχταριστές μυρωδιές σπιτικής πίτας και ζεστής σοκολάτας που έρχονται από την κουζίνα. Και όλα αυτά, με 50€ ή λιγότερα, για το δίκλινο δωμάτιό σας. Γίνεται.
Ξενώνες με 50€: Το weekend ημών το επιούσιο
της Ηρώς Κουνάδη

«Είναι τιμές αυτές, εν μέσω κρίσης;». «Μα πώς νομίζουν ότι θα μπορέσω να πληρώσω το πετρέλαιο με λιγότερα;». Αυτή είναι η μόνιμη αντιπαράθεση πελατών και ιδιοκτητών ξενώνων, εδώ και τρία χρόνια. Η αλήθεια, φυσικά, βρίσκεται κάπου στη μέση –ή αν προτιμάτε, όλοι έχουν δίκιο και όλοι έχουν άδικο. Σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις από κανέναν να διαθέσει 140€ για μια βραδιά σε ένα δίκλινο δωμάτιο, αλλά σίγουρα δεν μπορείς ούτε να περιμένεις από έναν ξενώνα σε ένα ορεινό χωριό να επιβιώσει χρεώνοντας το δωμάτιο 30€. Και τα επιχειρήματα του τύπου «στην [εισάγετε εδώ όνομα φανταχτερής ευρωπαϊκής πόλης] εγώ βρίσκω φτηνότερα» ξεχνούν να λάβουν υπ’ όψιν τις πληρότητες της κάθε φανταχτερής ευρωπαϊκής πόλης, και το γεγονός ότι οι ξενώνες στα απομακρυσμένα ορεινά χωριά δουλεύουν ουσιαστικά πια μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Κι αφού τα ξεκαθαρίσαμε όλα αυτά –και σας δώσαμε το έναυσμα για συζητήσεις/ αντιρρήσεις στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου– εντοπίσαμε εννιά ξενώνες σε κάθε πιθανή κι απίθανη βουνοπλαγιά της χώρας, που δεν θα σας χρεώσουν περισσότερα από 50€ για ένα δίκλινο δωμάτιο. Και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. 

Νεβρός Hotel Resort and Spa
Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 24410 93201
Τιμή: 50€ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του spa

Το Νεοχώρι έχει κερδίσει τη φήμη του «μπαλκονιού της λίμνης Πλαστήρα» χάρη στην υπέροχη θέα που απολαμβάνει στα ακίνητα νερά της. Σε αυτό το κουκλίστικο χωριουδάκι, το Νεβρός Hotel and Spa προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια με τζάκι και μπαλκόνια που αγναντεύουν την λίμνη, σε πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές. Το Aloe Spa Center, τις εγκαταστάσεις του οποίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν, περιλαμβάνει σάουνα, γυμναστήριο, χαμάμ, πισίνα και υδρομασάζ, ενώ βέβαια προσφέρει και εξειδικευμένες θεραπείες για ευεξία και χαλάρωση.
Διαβάστε περισσότερα για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ 

Το Σπίτι του Αρτέμη
Κήποι Ζαγορίου, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 6948 805239
Τιμές: 50€ το δίκλινο με πρωινό

Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει τα funky δωμάτια του ξενώνα, στα οποία ξεχωρίζουν τα έντονα χρώματα των τοίχων που κάνουν τέλεια αντίθεση με τις παραδοσιακές πινελιές στη διακόσμηση. Αυτή η τελευταία περιλαμβάνει ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινα τζάκια, και χτιστά κρεβάτια. Και όλα αυτά, στην καρδιά των Ζαγοροχωρίων, στο χωριό Κήποι, και σε απόσταση αναπνοής από τον εθνικό δρυμό του Βίκου, που αυτήν την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.
Διαβάστε περισσότερα για τα Ζαγοροχώρια και τις διαδρομές τους εδώ

Ξενώνας Άρτεμις
Λεβίδι, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 27960 22600
Τιμή: 50€ το δίκλινο με κουζινάκι (τα περισσότερα διαθέτουν και τζάκι)

Την Ορεινή Αρκαδία την θεωρούσαμε σχετικά ακριβό χειμερινό προορισμό, μέχρι να ανακαλύψουμε τον παραδοσιακό ξενώνα της Άρτεμις, στο Λεβίδι. Τα όμορφα δωμάτιά του διακοσμούνται με λίγες πινελιές παράδοσης, όπως τα ξύλινα ταβάνια και τα πέτρινα τζάκια, ενώ στις παροχές τους περιλαμβάνονται μεγάλα μπαλκόνια με θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω τους, πλήρως εξοπλισμένο κουζινάκι, και τζάκι στα περισσότερα δωμάτια. Στα δυνατά χαρτιά του ξενώνα προσθέστε και το πλούσιο πρωινό, που περιλαμβάνει σπιτικές πίτες και γλυκές λιχουδιές, όπως η πάστα φλόρα.
Διαβάστε περισσότερα για την Ορεινή Αρκαδία, τα χωριά και τις διαδρομές της εδώ.

Το Αρχοντικό της Ευανθίας 
Καστριώτισσα, Ορεινή Φωκίδα, τηλ.: 22650 62247
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό, 50€ με ημιδιατροφή

Δεν έχετε πια καμία δικαιολογία να μην σας λέει τίποτα το όνομα Ορεινή Φωκίδα. Πενήντα μόλις χιλιόμετρα από τις Θερμοπύλες, στην καρδιά της Ρούμελης, το Αρχοντικό της Ευανθίας μας περιμένει για «μυστικά» weekends σε υψόμετρο 1.230 μέτρων. Τα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτιά του διαθέτουν μεγάλα μπαλκόνια που αγναντεύουν από ψηλά τις ελατοσκέπαστες πλαγιές των Βαρδουσίων και της Οίτης, και παροχές που περιλαμβάνουν LCD τηλεοράσεις και δωρεάν wi-fi. Στα συν, σημειώστε και τα δωρεάν ποδήλατα που έχετε στη διάθεσή σας από τον ξενώνα για να εξερευνήσετε τα ειδυλλιακά τοπία της γύρω περιοχής, που οι ντόπιοι αποκαλούν Παρνασσίδα.
Διαβάστε περισσότερα για την Ορεινή Φωκίδα εδώ. 

Muses Country House
Ζαγορά, Πήλιο, τηλ.: 6939239540 
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.

Γίνεται χειμερινό weekend χωρίς Πήλιο; Δε γίνεται. Ειδικά όταν υπάρχουν τόσο δελεαστικές τιμές για ένα από τα αγαπημένα μας πηλιορείτικα χωριά, τη Ζαγορά. Τα ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια του Muses αποπνέουν χειμωνιάτικη θαλπωρή και μας εμπνέουν να… χουχουλιάσουμε ένα κυριακάτικο πρωινό ενώ έξω χιονίζει. Τα μεγάλα παράθυρά τους αφήνουν το βλέμμα να περιπλανηθεί στο χωριό και την πηλιορείτικη φύση γύρω του. Σε όλα αυτά, προσθέστε την ιδανική για εξερευνήσεις στα υπόλοιπα χωριά θέση της Ζαγοράς και… έχετε φύγει ήδη.
Διαβάστε περισσότερα για τις πηλιορείτικες διαδρομές, τα χωριά, τις γεύσεις και τα ξενύχτια, κάνοντας κλικ εδώ

Ο Ξενώνας της Άννας
Πλάτανος Αρκαδίας, Πάρνωνας, τηλ.: 27550 51768
Τιμές: από 40€ έως 50€ το δίκλινο

Ένας μικρός και περιποιημένος οικογενειακός ξενώνας, σε ένα από τα ομορφότερα, καλά κρυμμένα από τα φώτα της δημοσιότητας χωριά του Πάρνωνα, προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά τα τρεχούμενα νερά του χωριού. Το ταβερνάκι στο ισόγειο του ξενώνα είναι γνωστό στους λάτρεις του Πλάτανου για τις εξαίσιες χωριάτικες χυλοπίττες με κόκορα, το γαμοπίλαφο και τις άλλες παραδοσιακές νοστιμιές που ετοιμάζει.
Διαβάστε περισσότερα για τον Πάρνωνα, τις διαδρομές και τα χωριά του

Ξενώνας Βάττυνα
Νεστόριο Καστοριάς, τηλ.: 24670 31118
Τιμές: 40€ το δίκλινο

Η πέτρα και το ξύλο πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό του παραδοσιακού ξενώνα στο Νεστόριο Καστοριάς, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις όχθες του Αλιάκμονα. Τα μεγάλα, φωτεινά δωμάτιά του διαθέτουν μπαλκονάκια με θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω του, ενώ ο μπουφές του πρωινού φορτώνεται καθημερινά με παντανόστιμα σπιτικά εδέσματα. Οι λάτρεις των σπορ και της περιπέτειας εδώ αποκλείεται να βαρεθείτε: οι ιδιοκτήτες του ξενώνα φροντίζουν για όλες τις φυσιολατρικές σας εξορμήσεις, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων rafting, αναρρίχηση και ορειβασία μέχρι, διαδρομές στο βουνό με δικά τους jeep, πεζοπορία και διάσχιση φαραγγιών. Η Καστοριά και η φαντασμαγορική της λίμνη απέχει από την… πόρτα σας μόλις δεκαπέντε λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα για την Καστοριά εδώ

Ερωδιός
Λιθότοπος, Λίμνη Κερκίνη, τηλ.: 23250 28070 
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.

Λίγα μόνο βήματα από την όχθη της λίμνης, στην καρδιά ενός τοπίου τόσο πράσινου και γαλήνιου που μοιάζει εξωπραγματικό, το Ερωδιός προσφέρει όμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και μίνι σύστημα Hi-Fi. Τα μπαλκονάκια τους απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη λίμνη, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ποδήλατα και κανό για τις βόλτες σας στη λίμνη.
Διαβάστε περισσότερα για την Κερκίνη εδώ

Αρχοντικό Σουλιώτη
Μεταξοχώρι, Κίσσαβος, τηλ.: 24940 22040
Τιμές: 50€ το δίκλινο χωρίς πρωινό, 55€ με πρωινό

Ένα από τα πέτρινα αρχοντικά του 19ου αιώνα στο Μεταξοχώρι, ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε έναν ξεχωριστό ξενώνα με έντονο το στοιχείο της παράδοσης. Το Αρχοντικό Σουλιώτη βρίσκεται στο μικρό Μεταξοχώρι, χτισμένο στη νότια πλαγιά του Κίσαβου και απέχει ενάμισι χιλιόμετρο από την Αγιά. Ο ξενώνας διαθέτει επτά πλήρως εξοπλισμένα και ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, καθένα με το δικό του, ξεχωριστό ύφος και χαρακτήρα. Στο εστιατόριο του ξενώνα, οι παραδοσιακές σπεσιαλιτέ πλάι στο τζάκι θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Διαβάστε περισσότερα για τις διαδρομές στον Κίσσαβο, εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v