Aberratio Boutique Hotel: Αρίστη διαμονή στο Ζαγόρι

Στον οικισμό της Αρίστης, πάνω στην κοιλάδα του Βοϊδομάτη ένα νεόκτιστο Boutique Hotel ατενίζει τους βράχους της Αστράκας και μας βάζει σε πειρασμό να επιστρέψουμε στον τόπο του… ονείρου, τα αγαπημένα μας Ζαγοροχώρια.
Aberratio Boutique Hotel: Αρίστη διαμονή στο Ζαγόρι
Τα Ζαγοροχώρια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όσες φορές και αν τα επισκεφτούμε στις χειμερινές μας εξορμήσεις, ποτέ δεν θα «χορτάσουμε» φύση, παράδοση, δραστηριότητες. Ακόμα και όταν φτάσουμε στο σημείο να πιστέψουμε ότι έχουμε εξερευνήσει εντατικά κάθε γωνιά τους, μια ακόμα εξόρμηση σε αυτά μας φέρνει αντιμέτωπους με νέες ανακαλύψεις. Στα τουριστικά αλλά πανέμορφα Δυτικά Ζαγοροχώρια λοιπόν, λίγο έξω από την Αρίστη, βρίσκουμε το Aberratio, το φτιαγμένο με περίσσιο μεράκι Boutique Hotel της κυρίας Πηνελόπης Τζάνου και του συζύγου της.

Το χωριό

Ανηφορίζοντας τον φιδίσιο δρόμο της Τύμφης, η αμφιθεατρικά χτισμένη Αρίστη κάνει την εμφάνισή της με τα γκριζωπά σπιτάκια της. Πέτρινα διώροφα κτίσματα που ξεπροβάλλουν πίσω από τις στροφές του δρόμου, προσθέτοντας στον πράσινο καμβά ελάχιστες πινελιές από εκείνη τη γοητευτική απόχρωση του γκρι που έχει μόνο η ηπειρώτικη πλάκα. Από τον κεντρικό δρόμο ξεκινούν λιθόκτιστα δρομάκια, που ανηφορίζουν προς τις ήσυχες γειτονιές του χωριού, κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα στο πανταχού παρόν πράσινο. Στην επίσης λιθόστρωτη πλατεία, που απολαμβάνει πανοραμική θέα σε όλο το χωριό, αξίζει να κάνετε μια στάση για μυρωδάτο ελληνικό καφέ στα παραδοσιακά καφενεία, ή λουκούλειο γεύμα με ζουμερά κρέατα στη σχάρα στα δύο ταβερνάκια της –εμείς δοκιμάσαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα την κουζίνα του Εν Αρίστη.

Το γεφυράκι της Αρίστης, πάνω από τον Βοϊδομάτη, απ’ όπου ξεκινούν πολλές από τις υπαίθριες δραστηριότητες που οργανώνονται στην περιοχή και το Μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, λαξευμένο στην άκρη ενός βράχου τον 16ο αιώνα, είναι δύο από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα του χωριού.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ακολουθήσουν το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι που ξεκινά από το γεφυράκι της Αρίστης και καταλήγει, μετά από δύο περίπου ώρες, στη γέφυρα της Κλειδωνιάς, την έξοδο από το φαράγγι του Βίκου, περνώντας μέσα από απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία.

Το ξενοδοχείο

Το «Aberratio» άνοιξε τις πύλες του στους επισκέπτες τον περασμένο Οκτώβριο, σε ένα χώρο πέντε στρεμμάτων με εκπληκτική θέα στον Βοϊδομάτη και τους βράχους της Αστράκας. Περιλαμβάνει τρία ομοιόμορφα κτίρια με δώδεκα δωμάτια έκαστο, ευρύχωρο επιπλωμένα lounge με τζάκι, βιβλιοθήκη εστιατόριο με ντόπια κατά κύριο λόγο κουζίνα και μπαρ. Τα κομψά του δωμάτια, διαθέτουν οικολογικό τζάκι και άνετες πολυθρόνες ή/και καναπέ, δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Ίντερνετ και τηλεόραση LCD. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην διακόσμηση τους η οποία είναι κατά κύριο λόγο παραδοσιακή χωρίς όμως να απουσιάζουν και τα μοντέρνα στοιχεία: γήινες αποχρώσεις, πέτρινοι τοίχοι, ξύλινο πάτωμα, κορμοί δέντρων στο ταβάνι, έπιπλα – τουαλέτες με συρτάρι και τρίπτυχους καθρέφτες, κουκλίστικα κομοδίνα και ξύλινα γραφεία με λάμπες πετρελαίου. Τα διπλά, άνετα κρεβάτια είναι της COCO-MAT και έχουν πουπουλένια παπλώματα.

Τα μπάνια είναι εξίσου προσεγμένα: μεγάλοι νιπτήρες πλαισιωμένοι από μαύρα πλακάκια, τοίχοι καλυμμένοι από λευκά πλακάκια με πουά στίγματα, ντουζιέρες με γυάλινο περίβλημα και amenities (σαμπουάν, αφρόλουτρο, κρέμα σώματος) της εταιρείας καλλυντικών Apivita. Τα μπάνια διαθέτουν επίσης μπουρνούζι και παντόφλες, ενώ μερικά από αυτά έχουν επίσης και υδρομασάζ.

Τα κατοικίδια επιτρέπονται στους χώρους του ξενοδοχείου, κατόπιν συνεννόησης. Για ένα δίκλινο με τζάκι υπολογίστε 90€ συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Info:
Aberratio Boutique Hotel, Αρίστη Ζαγορίου. Τηλ: 2653042202, 6945 16 41 18.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v