Χριστούγεννα 2011: 10 προσφορές για τριήμερο α λα ελληνικά

Πήλιο ή Μονεμβασιά; Ζαγοροχώρια ή Καρπενήσι; Όπου και αν ονειρεύεστε να σας βρουν τα φετινά εορταστικά τριήμερα, υπάρχει μια προσφορά που δεν ξεπερνά τα 270€. Ναι, και για τα τρία βράδια. Και για δύο άτομα.
Χριστούγεννα 2011: 10 προσφορές για τριήμερο α λα ελληνικά
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτή η εισαγωγή θα μπορούσε να μιλά για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει φέτος ο εν Ελλάδι ορεινός τουρισμός –που, όπως μας έλεγε πρόσφατα ιδιοκτήτης ξενώνα «κακά τα ψέματα, απευθύνεται μόνο στους Έλληνες». Θα μπορούσε, και θα είχε κάθε δίκιο: οι αναγνώστες του in2life σχολιάζουν σε κάθε σχετικό δημοσίευμα πως οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν βάζουν μυαλό και δε ρίχνουν τις τιμές τους, οι δε Έλληνες ξενοδόχοι διαμαρτύρονται πως οι τιμές δεν μπορούν να πάνε παρακάτω αν η επιχείρηση θέλει να παραμείνει βιώσιμη. Τα επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές είναι σωστά, κι η όλη κατάσταση μοιάζει με αυτή του σκύλου που κυνηγά την ουρά του. Γι’ αυτό, αυτή η εισαγωγή δεν μιλά για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει φέτος ο εν Ελλάδι ορεινός τουρισμός. Για την ακρίβεια, δε μιλά για τίποτα. Αφήνει τις προσφορές των αγαπημένων μας ορεινών ξενώνων να μιλήσουν μόνες τους. Καλά (μας) εορταστικά τριήμερα, χωρίς γκρίνιες! 

Ελαιώνας Βεργόπουλου 
Νταμούχαρη, Πήλιο, τηλ.: 24260 31016, 6951 095503
Τιμή: 150€ το δίκλινο για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου), με πρωινό.

Ο παλιός ελαιώνας του παππού Βεργόπουλου μετατράπηκε σε μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, τη Νταμούχαρη. Πέντε πέτρινες κατοικίες στεγάζουν μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και διαμερίσματα, που έχουν εξοπλιστεί με όλες τις παροχές που χρειάζεστε για ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο weekend. Στη διακόσμηση των δωματίων θα αναγνωρίσετε στοιχεία της γαλλικής εξοχής, με υπέροχα πατιναρισμένα έπιπλα και πολυτελή υφάσματα. 

Faris Hotel
Άη-Λιάς Γόλας, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 75447, 6945 364545
Τιμή: 240€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, αν κάνετε την
κράτηση μέσω του Booking.
Κτισμένο σε υψόμετρο που αγγίζει τα 1.000 μέτρα, στην ανατολική πλαγιά του Ταΰγετου, το Faris Hotel αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για χριστουγεννιάτικα τριήμερα στην φύση. Με τη βοήθεια των ιδιοκτητών, μπορείτε να οργανώσετε πεζοπορικές διαδρομές στα φαράγγια του Ταΰγετου, ορειβασία στην κορυφή, την γνωστή ως Πυραμίδα, αλλά και εξορμήσεις με ποδήλατα βουνού. Τα δέκα δωμάτια του ξενώνα αποπνέουν παράδοση και στιλ, ενώ το ταβερνάκι στο ισόγειο του ξενοδοχείου σερβίρει ντόπιες σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με βιολογικά υλικά, πλάι στο τζάκι. 

Το Σπίτι Μας 
Μεγάλο Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 26530 41082, 6945320966
Τιμή: 210€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με τζάκι.
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα ταβάνια, αφράτα παπλώματα, κι ένα τεράστιο τζάκι να δεσπόζει στα πόδια του κρεβατιού σας. Τέτοια δωμάτια σε τέτοιες τιμές και μάλιστα για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν τα βρίσκει κανείς εύκολα στο Ζαγόρι. Γι’ αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να του συγχωρήσουμε και την έλλειψη πρωινού (υπάρχει κοινόχρηστη κουζίνα, για να ετοιμάσετε ό,τι θέλετε) και την απουσία τηλεοράσεων από τα δωμάτια –πράγμα που, εδώ που τα λέμε, μπορεί να αποτελεί και πλεονέκτημα. Η φιλοξενία είναι ζεστή, οι ιδιοκτήτες άριστοι γνώστες της περιοχής, και οι βόλτες, δραστήριες και μη, που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή άπειρες. 

Άρεως Πόλις
Αρεόπολη, Μάνη, τηλ.: 27330 51028, 27330 51787
Τιμή: 210€ για τρεις διανυκτερεύσεις σε superior δίκλινο με πρωινό (για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς υπάρχει διαθέσιμο και budget δίκλινο στα 180€ για τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό).
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.

Φωτεινά χρώματα, ρομαντικές λεπτομέρειες, ηλιόλουστοι χώροι και παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi συνθέτουν ένα Boutique hotel που αποτελεί μία από τις καλύτερες low budget επιλογές διαμονής στην περιοχή. Τα πετρόχτιστα δρομάκια της Αρεόπολης, οι μανιάτικοι πύργοι, οι ειδυλλιακές διαδρομές και το sightseeing που προσφέρουν, μεταξύ άλλων, τα Σπήλαια του Διρού, καθιστούν τη Μάνη ιδανικό προορισμό και τον χειμώνα –κι ας την ξέρετε κυρίως για τις πανέμορφες παραλίες της. 

Ξενώνας Μαυροδήμου
Αγόριανη, Παρνασσός, τηλ.: 22340 61289
Τιμή: 210€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Κουκλίστικα δωμάτια και σοφίτες, διακοσμημένα με ζεστά χρώματα, παραδοσιακά σφυρήλατα κρεβάτια, ξύλινα ταβάνια και πατώματα στρωμένα με αφράτες φλοκάτες, λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, τα οποία αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού. Ο Ξενώνας Μαυροδήμος βρίσκεται στο χωριό-αποκάλυψη του Παρνασσού που λέγεται Αγόριανη, κι αποτελεί ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας στη γύρω περιοχή (δείτε ιδέες για διαδρομές εδώ). Extra bonus το σπιτικό πρωινό, με την ονειρεμένη μαρμελάδα κεράσι της κυρίας Βούλας, που σερβίρεται… ό,τι ώρα ξυπνήσετε, και οι τοπικές νοστιμιές στο ταβερνάκι του ισογείου, πλάι στο τζάκι. 

Ξενώνας Γούλας
Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 6932367376
Τιμή: 180€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με mini κουζινάκι.
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.
Πόσες φορές έχετε κάνει Χριστούγεννα σε κάστρο; Η κατ’ εξοχήν «ανοιξιάτικη» στο μυαλό μας Μονεμβασιά είναι η ρομαντικότερη εκδοχή του εορταστικού τριήμερου, και μάλιστα χωρίς τα πλήθη που μας χαλούν την ρομαντζάδα κάθε άνοιξη. Ο παραδοσιακός Ξενώνας Γούλας προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια στην καρδιά του κάστρου, ενώ αποτελεί την μοναδική low budget επιλογή αν θέλετε να μείνετε εντός των τειχών και όχι στην άλλη πλευρά της γέφυρας, όπου απλώνεται το ομώνυμο χωριό. Και μόνο για τις βραδινές βόλτες στα ημιφωτισμένα καλντερίμια, μπορούμε να παραβλέψουμε την έλλειψη πρωινού. 

Στα Τζάκια
Καρπενήσι, τηλ.: 22370 80888
Τιμή: 252€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. 291€ για τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο με πρωινό και τζάκι.
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.
Μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του Καρπενησίου, ο Ξενώνας Στα Τζάκια προσφέρει λιτά αλλά προσεγμένα δωμάτια με δωρεάν wi-fi. Τα δωμάτια με τζάκι κερδίζουν τις προτιμήσεις μας, όχι μόνο γι’ αυτήν την έξτρα παροχή, αλλά και για τις ιδιαίτερα ρομαντικές πινελιές στη διακόσμησή τους. Το πρωινό περιλαμβάνει παραδοσιακές νοστιμιές, φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα, ενώ το βράδυ στο σαλόνι του ξενώνα θα χαλαρώσετε με ντόπιο κρασί και κάστανα δίπλα στο τζάκι. 

Ουρανοδρομίες
Μεσαία Τρίκαλα, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 27430 91416
Τιμή: 270€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.

Η Ορεινή Κορινθία είναι ο αγαπημένος προορισμός των weekenders που βαριούνται να οδηγούν. Αυτό από τη μία σημαίνει πως χρειάζεστε μόλις μιάμιση ώρα για να βρεθείτε στην καρδιά των ειδυλλιακών τοπίων της, και από την άλλη πως οι τιμές των ξενοδοχείων της δεν σημειώνουν την εντυπωσιακή πτώση που καταγράφεται σε άλλες περιοχές. Εξαιρέσεις, βέβαια, πάντα υπάρχουν: οι Ουρανοδρομίες είναι μία από αυτές. Παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, ζεστά χρώματα και παροχές που περιλαμβάνουν DVD player και δωρεάν wi-fi συνθέτουν έναν value for money ξενώνα, σε απόσταση 150 μέτρων από την πετρόχτιστη πλατεία του χωριού. Έξτρα μπόνους, το πρωινό που περιλαμβάνει σπιτικές πίττες και άλλες τοπικές λιχουδιές.

Breati
Κρανέα Γρεβενών, τηλ.: 24620 86186, 6973220711
Τιμή: 210€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και τζάκι.

Δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές παροχές –mini bar, τηλεόραση 20" LCD, μπουρνούζια και πλήρη σειρά καλλυντικών μπάνιου– και οι funky λεπτομέρειες, όπως τα πορτατίφ σε σχήμα μανιταριών στη διακόσμησή του ξενώνα. Είναι και το καταπράσινο περιβάλλον που τον αγκαλιάζει, και η «πόλη των μανιταριών» που αυτήν την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά της, και το υψόμετρο των χιλίων μέτρων που δημιουργεί το τέλειο setting για τα χειμερινά weekends μας. Όλα αυτά χαρίζουν δικαιωματικά στον ξενώνα Breati (το όνομα του οποίου σημαίνει μανιτάρι στα Βλάχικα) μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των αγαπημένων μας, low budget ξενώνων.

Nemesis
Κομνηνά, Νομός Ξάνθης, τηλ.: 25420 21005, 25420 21007
Τιμή: 150€ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου ή 30 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.
Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια, παραδοσιακά διακοσμημένα, σε ένα όμορφο συγκρότημα που αποτελείται από μικρά... καστράκια, περιτρυγυρισμένο από τα καταπράσινα τοπία της Ροδόπης. Στα συν, ο μίνι ζωολογικός κήπος με τις στρουθοκαμήλους που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας, και το πρωινό που μπορεί να σερβιριστεί και στο δωμάτιο. Η περιοχή ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες και δραστηριότητες στη φύση –αν αντέχετε το κρύο. Πάρτε ιδέες από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v