Χριστούγεννα 2011: Εντός, εκτός και (πάντα) low budget

Εσωτερικό ή εξωτερικό; Οργανωμένα ή ανεξάρτητα; Σε πολυτελή ξενοδοχεία ή σε γραφικούς ξενώνες; Όπως και αν ονειρεύεστε το τριήμερο των Χριστουγέννων, αποκλείεται (;) να ξοδέψετε πολλά: βρήκαμε δωμάτια από 50€ και αεροπορικά εισιτήρια από 136€.
Χριστούγεννα 2011: Εντός, εκτός και (πάντα) low budget
της Ηρώς Κουνάδη

«Ξέρεις γιατί οι ξένοι τουρίστες που έρχονται οργανωμένα στην Ελλάδα πληρώνουν το ένα τρίτο της τιμής του ξενοδοχείου που πληρώνουμε εμείς; Γιατί κάνουν τις κρατήσεις τους δώδεκα και δεκαπέντε μήνες πριν» μου έλεγε πρόσφατα υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου που ειδικεύεται στα all inclusive πακέτα. Όσο και αν το μεσογειακό μυαλό μου δεν μπορεί να χωρέσει τα χρονοδιαγράμματα που υπερβαίνουν το τρίμηνο, νομίζω πως κατανοώ τη λογική: ο ξενοδόχος –ή η αεροπορική εταιρεία, αντίστοιχα– έχει τις πωλήσεις του εξασφαλισμένες και τα λεφτά προκαταβολικά στον λογαριασμό, ο πελάτης έχει εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τιμή, και όλοι είναι χαρούμενοι.

Κι εσείς ετοιμάζεστε τώρα να σχολιάσετε πως δύο μήνες πριν είναι υπερβολικά νωρίς για να κλείσουμε τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια μας; Μια ματιά στις τιμές (και μια σύντομη υπενθύμιση πως περί τις αρχές Δεκεμβρίου το φτηνότερο εισιτήριο για Ευρώπη κυμαίνεται στα 500€) και θα αλλάξετε γνώμη.

Αεροπορικά εισιτήρια do-it-yourself

Σημείωση: Όσο μεγαλύτερη ευελιξία δώσετε στις αναζητήσεις σας («τικάροντας» τα αντίστοιχα κουτάκια +/- 3 μέρες) τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχετε. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν επιστροφή, φόρους, επίναυλους και λοιπές χρεώσεις και είναι πάντοτε επιβεβαιωμένες. Δεν δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν.

* Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες είναι –και φέτος, όπως και πέρυσι– τα εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη. Οι τιμές της Olympic Air ξεκινούν από 156€, ενώ εκείνες της Aegean από 190€.

* Γιορτές στην πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο (απ’ όπου θα πεταχτείτε και στα χωριά της Τοσκάνης και την Φλωρεντία, είμαστε βέβαιοι) έχει να προτείνει η easyJet και μάλιστα σε τιμές που ξεκινούν από 136€ (συν 36€ αν προσθέσετε και μία βαλίτσα). Καθόλου άσχημα.

* Για τους (αμέτρητους) λάτρεις της Βαρκελώνης, η Air France ρίχνει τις τιμές στα 183€ μέσω Παρισιού. Χριστούγεννα στη Rambla, κανείς;

* Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο θα έχουν shopping, θα έχουν clubbing, θα έχουν sightseeing, θα έχουν… ό,τι θελήσετε σε απόσταση μερικών στάσεων του Tube. Και θα έχουν και φτηνά εισιτήρια, καθότι η Air France αναλαμβάνει να μας πετάξει μέσω Παρισιού προς 191€.

* Ευχάριστη έκπληξη, το ότι η εν λόγω προσφορά της Air France ισχύει και για το Ελσίνκι: 181€ για τη φιλανδική πρωτεύουσα μέσω Παρισιού. Φύγαμε για γιορτές στα χιόνια.

* Οι ρομαντικότεροι εξ υμών, σπεύστε να εκμεταλλευτείτε την προσφορά της Alitalia για Βενετία: 199€ μέσω Νάπολης. Δεν περιγράφουμε άλλο.

* Γιορτές χωρίς Πράγα γίνονται; Δε γίνονται. Η ουγγρική Malev πετά μέσω Βουδαπέστης στην αδιαφιλονίκητη γιορτινή πρωτεύουσα της Ευρώπης σε τιμές που ξεκινούν από 179€. Η ίδια προσφορά, και η ίδια ακριβώς τιμή, ισχύει και για Άμστερνταμ.

Πάμε (εξωτερικό) πακέτο

Γιορτές στο χωριό του Άι-Βασίλη προτείνει το 24 Hours Travel, που ετοίμασε ένα χορταστικό πακέτο για την Πρωτοχρονιά: 5 νύχτες στο Ροβανιέμι, τη Ράνουα, το Μίκκελι και το Ελσίνικι, προς 1.248€ κατ’ άτομο (συν 90€ για τους φόρους αεροδρομίων) σε δίκλινο δωμάτιο. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ροβανιέμι και Ελσίνκι – Αθήνα, ξενοδοχεία με πρωινό και χρήση σάουνας, τέσσερα δείπνα, ένα γεύμα, εκδρομή με Snowmobile safari με ειδικά ρούχα και μπότες, μεταφορές και ξεναγήσεις. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα στην Πόλη του Φωτός, με δύο παραμυθένιες διανυκτερεύσεις στην Disneyland, προτείνει το BMI Travel, που προσφέρει ένα πακέτο early booking σε τιμές που ξεκινούν από 910€ το άτομο για τρεις διανυκτερεύσεις στο Παρίσι και δύο στην Disneyland. Στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης απευθείας πτήσεις για Παρίσι, πρωινό, ξεναγήσεις στο Παρίσι και το Μουσείο του Λούβρου, επίσκεψη στις Βερσαλλίες, και όλες οι είσοδοι στα πάρκα της Disneyland. Υπάρχει, επίσης, και οικογενειακό πακέτο, στην τιμή των 2.310€ συνολικά για δύο ενήλικες και ένα παιδί (συν 135€ κατ’ άτομο για τους φόρους των αεροδρομίων). Αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 21, 22, 23, 24 και 30 Δεκεμβρίου.

Θέλετε Χριστούγεννα εξωτικά, με θερμοκρασίες Αυγούστου και λίγο shopping therapy σε καλές τιμές; Τότε το Ντουμπάι είναι ο προορισμός σας, και το πακέτο του Versus Travel ένας από τους πλέον συμφέροντες τρόπους να βρεθείτε εκεί: αεροπορικά εισιτήρια, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, ένα γεύμα barbecue στην έρημο και ένα σε εστιατόριο του Άμπου Ντάμπι, και ξεναγήσεις, όλα αυτά στην τιμή των 499€ κατ’ άτομο (συν 180€ για τους φόρους αεροδρομίων). Αναχωρήσεις στις 24 και 29 Δεκεμβρίου.

Πηγαίνοντας τον όρο «εξωτικά Χριστούγεννα» ένα βήμα παραπέρα, το Manessis Travel ετοίμασε μια δελεαστικότατη προσφορά για Μεξικό: εννιά ημέρες προς 1.875€ το άτομο τα Χριστούγεννα ή 2.050€ την Πρωτοχρονιά. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια μέσω Μαδρίτης, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, πλήρη διατροφή και ποτά, μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια και όλοι οι φόροι αεροδρομίων. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 23 και τις 30 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Μένουμε Ελλάδα

Αν πάλι ονειρεύεστε Χριστούγεννα πλάι στο τζάκι, σε χουχουλιαστές σοφίτες με το χιόνι να πέφτει έξω από το παράθυρο σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, έχουμε και πάλι καλά νέα. Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση στο Booking βρήκαμε εξαιρετικές τιμές για το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Ενδεικτικά, στα Ζαγοροχώρια οι τιμές ξεκινούν από 57€ για κουκλίστικα δίκλινα δωμάτια με πρωινό (δείτε τον Ξενώνα Σελήνη στη Βίτσα, τα δωμάτια του οποίου διαθέτουν και τζάκι, και το Σπίτι του Αρτέμη στους Κήπους).

Στο Πήλιο βρήκαμε δωμάτια σε παραδοσιακούς ξενώνες με πρωινό και τζάκι σε τιμές που ξεκινούν από 55€ (Βίλα Ζάχος στην Τσαγκαράδα, Χρυσή Νεφέλη στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Εινοσίφυλλον (φωτό) στο Μούρεσι).

Στην Ορεινή Αρκαδία, οι τιμές για το τριήμερο των Χριστουγέννων ξεκινούν από 50€ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, σε παραδοσιακούς ξενώνες όπως η Θυμέλη στη Στεμνίτσα και η Δημητσάνα στο ομώνυμο χωριό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v