28η Οκτωβρίου: Τριήμερο low budget

Από τη Μονεμβασιά ως το Πήλιο, και από τα Ζαγοροχώρια μέχρι τη Μάνη, αναζητούμε –και βρίσκουμε– δωμάτια με θέα, που έχουν ακόμα διαθεσιμότητα για το τριήμερο και, το βασικότερο, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 40€ έως 70€.
28η Οκτωβρίου: Τριήμερο low budget
της Ηρώς Κουνάδη

Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι αργίες θα έπεφταν Δευτέρα ή Παρασκευή μόνο τις χρονιές που θα είχαμε λεφτά για να τις εκμεταλλευτούμε, και τα τριήμερα δεν θα έμοιαζαν με τραγική ειρωνεία του ημερολογίου στον απέναντι τοίχο. Μέχρι, όμως, να μετατραπεί μαγικά ο κόσμος που ζούμε σε ιδανικό, θυμόμαστε τα φοιτητικά μας χρόνια, τότε που πηγαίναμε τις ωραιότερες εκδρομές έχοντας στη διάθεσή μας πολύ χρόνο και καθόλου λεφτά, και φεύγουμε για δέκα low budget τριήμερα. Γιατί του χρόνου, ακόμη κι αν έχουμε αποκτήσει λεφτά, θα έχουμε χάσει την αργία –θα πέφτει Κυριακή.

Τριήμερο στο βουνό…
Ξενοδοχείο Ζήσης, Αρίστη, Ζαγοροχώρια
τηλ.: 26530 41147
Τιμές: από 50€ το δίκλινο, ή 60€ μαζί με το πρωινό
Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου, την Αρίστη, το πετρόχτιστο ξενοδοχείο προσφέρει ατμοσφαιρικά διακοσμημένα δωμάτια, με ξύλινα πατώματα και ταβάνια, χρωματιστές λεπτομέρειες και χτιστά κρεβάτια, και πανοραμική θέα στο φαράγγι του Βίκου από την πλακόστρωτη αυλίτσα. Οι δραστηριότητες εδώ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ορεινή πεζοπορία, rafting και ιππασία με φόντο τα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking από εδώ.

Elisson, Κρυονέρι, Ορεινή Κορινθία 
τηλ.: 27420 51002, 6946 331613
Τιμές: από 48€ το δίκλινο με πρωινό
Σε ένα από τα πιο up and coming χωριά της Ορεινής Κορινθίας, το καταπράσινο Κρυονέρι, τα πέτρινα σπιτάκια του Elisson περιστοιχίζονται από αμπελώνες και ειδυλλιακά φυσικά τοπία. Στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτιά του και στο αναμμένο τζάκι στο καθιστικό θα επιστρέφετε μετά τις πεζοπορίες ή τις… αυτοκινητάδες σας στη γύρω περιοχή, την οποία αγαπάμε για έναν ακόμη λόγο: την μηδαμινή απόσταση, που δεν ξεπερνά τη μιάμιση ώρα, από την Αθήνα. Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε και μέσω του Booking, από εδώ.

Hotel Erotas, Μούρεσι, Πήλιο
τηλ.: 24260 31880
Τιμές: από 40€ το δίκλινο με τζάκι και θέα στη θάλασσα
Και τζάκι και θέα στη θάλασσα –για να συνδυάσετε… τα ασυνδύαστα, χουχούλιασμα με λίγο από καλοκαιρινό feeling– και μόλις 40€; Δύσκολα θα βρείτε πιο value for money πηλιορείτικο ξενώνα. Παραδοσιακά σφυρήλατα έπιπλα, δωρεάν wi-fi και πρωινό (με έξτρα χρέωση) σερβιρισμένο στο δωμάτιό σας είναι μερικά ακόμα από τα δυνατά σημεία των παροχών του. Σημειώστε, επίσης, ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και πολλά από τα δωμάτια, είναι ειδικά σχεδιασμένα για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και κάντε τις κρατήσεις σας online, μέσω του Booking

Κάμπος Νεράιδας, Νεράιδα Ηλείας
τηλ.: 697 5828671
Τιμές: 40€ το δίκλινο σπιτάκι με κουζίνα
Αν ο χαρακτηρισμός «αγροτουριστικό κατάλυμα» αποτυπώνεται απόλυτα κάπου, είναι στα τέσσερα πέτρινα σπιτάκια του καταπράσινου κτήματος πλάι στις πηγές του Ενιπέα, λίγο έξω από το χωριό Νεράιδα της Ηλείας. Σε ελάχιστη απόσταση από το υπέροχο Δάσος της Φολόης, που αυτήν την εποχή φορά τα φαντασμαγορικά φθινοπωρινά του χρώματα, και μόλις 15 χιλιόμετρα από την αρχαία Ολυμπία, το κάθε σπιτάκι είναι διακοσμημένο παραδοσιακά, με ξύλινα ταβάνια και πέτρινο τζάκι, χτιστά κρεβάτια και κεντητά κουρτινάκια στα παράθυρα. Γύρω του απλώνονται καταπράσινοι κήποι με βερικοκιές, πασχαλιές και πανύψηλες λεύκες, ενώ στην αυλή διοργανώνονται τακτικά barbecue.

Kelari Studios, Σερνικάκι Άμφισσας 
τηλ.: 22650 29492
Τιμές: από 60€ το δίκλινο με πρωινό
Μία επιλογή που τα συνδυάζει όλα: Αράχωβα για τους κοσμοπολίτες, Δελφούς για τους λάτρεις της Ιστορίας, Γαλαξείδι για όσους δεν ξεκολλάνε από την θάλασσα, κι ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες του Παρνασσού για εκείνους που θέλουν απλά χαλάρωση στη φύση. Όλα σε απόσταση αναπνοής από το cozy, πολύχρωμο δωμάτιό σας, στο οποίο όταν θα επιστρέφετε από τις ολοήμερες βόλτες, θα σας περιμένουν DVD player και δωρεάν wi-fi για cocooning. Σημειώστε, επίσης, ότι στο εστιατόριο του Kelari Studios σερβίρονται νοστιμότατες πίττες και άλλες σπιτικές λιχουδιές, όχι μόνο στο πρωινό, αλλά και για το γεύμα ή το δείπνο σας. Κάντε κράτηση μέσω του Booking, από εδώ.

Ξενώνας Ονείρων Άκρη, Καστανιά, Λίμνη Πλαστήρα 
τηλ.: 24410 94855
Τιμή: από 60€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Στο γραφικό χωριό της Καστανιάς, που μοιάζει με μπαλκόνι επάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα, το Ονείρων Άκρη προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια και σουίτες, με θέα στη λίμνη ή το βουνό, και πλήρως εξοπλισμένα με ανέσεις που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, mini bar και DVD. Οι σουίτες είναι επίσης εξοπλισμένες με τζάκι και στήλη υδρομασάζ. Το εστιατόριο του ξενώνα σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν ποδήλατα για ειδυλλιακές βόλτες στη Λίμνη Πλαστήρα.

Ή τριήμερο στη θάλασσα;
Milton Hotel, Μαυροβούνι, Γύθειο
τηλ.: 27330 22914
Τιμές: 40€ το δίκλινο (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για πρωινό)

Κοντά στην μεγάλη αμμουδιά του Μαυροβουνίου, σε απόσταση αναπνοής από τη… νησιώτικη πολιτεία της Μάνης, το γραφικό Γύθειο, το Milton προσφέρει όμορφα, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με μπαλκόνια που βλέπουν στη θάλασσα. Ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις παραλίες αλλά και την ενδοχώρα της Μάνης, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μερικές εντυπωσιακές παροχές, όπως 24ωρο room service και δωρεάν wi-fi. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ

Fistikies Holiday Apartments, Αίγινα 
τηλ.: 22970 23783
Τιμές: 70€ το δίκλινο studio
Μεγάλα, φωτεινά studio με παροχές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δορυφορικές LCD τηλεοράσεις, DVD players και μικρές κουζίνες με φούρνο μικροκυμάτων, σε απόσταση λίγων βημάτων από το λιμάνι και τη γραφική προκυμαία της Αίγινας συνθέτουν το Fistikies Holiday Apartments. Στα συν, η μεγάλη πισίνα με το Jacuzzi και τα ιδιωτικά μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Hydroussa Hotel, Ύδρα
τηλ.: 22980 53580
Τιμές: από 52€ το δίκλινο
Στο γραφικό λιμανάκι της Ύδρας, στον ρομαντισμό της οποίας ταιριάζει τόσο πολύ το φθινόπωρο, ένα αναπαλαιωμένο καπετανόσπιτο περιμένει να φιλοξενήσει τα τελευταία νησιώτικα weekends μας σε minimal δωμάτια που αποπνέουν αριστοκρατική φινέτσα. Οι τιμές του τριημέρου για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 52€, ή 60€ περιλαμβανομένου πρωινού. Πραγματοποιήστε την κράτησή σας μέσω του Booking πατώντας εδώ

Petrino Guesthouse, Μονεμβασιά 
τηλ.: 27320 61136
Τιμές: από 50€ το δίκλινο με πρωινό και θέα θάλασσα
Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με παραδοσιακές λεπτομέρειες στη διακόσμηση (ξύλινα παραδοσιακά ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα) λίγα μόλις μέτρα από την Γέφυρα του Κάστρου της Μονεμβασιάς. Τα μπαλκονάκια των δωματίων αγναντεύουν την θάλασσα και τον βράχο της Μονεμβασιάς. Εξαιρετική επιλογή για ένα ρομαντικό φθινοπωρινό weekend, η Μονεμβασιά συνδυάζει θάλασσα, ιστορία και φυσιολατρικές περιπλανήσεις στο κάστρο. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και online από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v