Camping κοντά στην Αττική: Οι διακοπές συνεχίζονται

Διαμονή δίπλα στην θάλασσα, δροσερό αεράκι για νανούρισμα και τη σκηνή μας για στέγη. Το καλοκαίρι συνεχίζεται για μερικά ακόμα σαββατοκύριακα που μπορούμε να περάσουμε σε πέντε άψογα οργανωμένα και κοντινά στην Αττική campings.
Camping κοντά στην Αττική: Οι διακοπές συνεχίζονται
της Έλενας Μπούλια

Όσοι το έχουν δοκιμάσει συμφωνούν και δεν το αλλάζουν με τίποτα: Οι καλύτερες διακοπές είναι τον Σεπτέμβριο, όταν οι παραλίες αδειάζουν αφήνοντας επιτέλους να φανεί η πραγματική τους ομορφιά, οι τιμές σε καταλύματα μειώνονται κατακόρυφα και ο καιρός «γλυκαίνει» αφού οι άνεμοι μειώνονται ενώ η θερμοκρασία παραμένει ιδανική για μπάνιο. Κι αν η άδεια για εσάς μόλις τελείωσε, στον μήνα που τώρα ξεκινά «χωρούν» τέσσερα ωραιότατα σαββατοκύριακα για να εκδράμετε σε κοντινούς στην Αττική προορισμούς, οι οποίοι φημίζονται για τις παραλίες τους.

Αν μάλιστα θέλετε να ζήσετε ένα σαββατοκύριακο διακοπών στο έπακρο, με κρεβάτι λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα και το δροσερό αεράκι να σας φυσάει όλη νύχτα, προτιμήστε να μείνετε σε camping, όπου, τώρα που ο κόσμος θα είναι πολύ λιγότερος, οι εγκαταστάσεις θα είναι πολύ πιο καθαρές και προσβάσιμες, ενώ η ησυχία θα είναι ασύγκριτη. Διαλέξτε το μέρος και σας βρίσκουμε το καλύτερο camping της περιοχής…

Βόρεια Εύβοια: Club Αγία Άννα
Αν και γνωστό ως οικογενειακό, το club Αγία Άννα δεν θα πρέπει να αποτρέψει τα ζευγάρια που αναζητούν λίγη ησυχία και άνεση στις διακοπές τους. Απέχει μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, πλαισιώνεται από ένα υπέροχο πευκοδάσος και έχει να καμαρώνει για την τεράστια παραλία του, στην οποία παρέχονται και αρκετά beach και water sports.

Για εσάς, μάλιστα, που βαριέστε να στήνετε σκηνή, υπάρχουν εκεί έτοιμες, στημένες, ενώ σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης bungalow μέσα στο κάμπινγκ. Τέλος, στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται εστιατόριο, πισίνες και γήπεδα.

Οι τιμές του κάμπινγκ έως 18 Σεπτεμβρίου έχουν ως εξής: 12 ευρώ για 2 άτομα σε μικρή θέση, 2,30 ευρώ για το αυτοκίνητο και 2,90 ευρώ για χρήση ρεύματος. Το camping θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22270 97250, 22270 97185.

Tip: Αξίζει να αναφερθούμε στα εκπτωτικά πακέτα του club Αγία Άννα για τον Σεπτέμβριο, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν διαμονή σε εξωτικά Yurts με 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανά ζευγάρι και με 2 παιδιά έως 12 ετών δωρεάν –στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό.

Σούνιο: Camping Bacchus

Πιο κοντά δεν γίνεται! Το νεόδμητο camping Bacchus είναι ό,τι πρέπει για οικονομικό weekend πάνω στην θάλασσα. Και τι θάλασσα! Υπέροχο μπλε χρώμα, ψιλή άμμος και πλούσια σκιά –συν ότι, λόγω σημείου, η θάλασσα προσφέρεται και για windsurfing. Στις παροχές του camping περιλαμβάνονται ένα mini market, εστιατόριο, bar, παιδική χαρά, καθώς και ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ.

Το κόστος διαμονής από 1η Σεπτεμβρίου ανέρχεται στα 6 ευρώ για διανυκτέρευση ενήλικα, στα 3,20 ευρώ για στάθμευση αυτοκινήτου, στα 5,60 ευρώ για ενοικίαση θέσης για σκηνή και στα 3,20 ευρώ για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Το camping λειτουργεί όλο τον χρόνο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22920 39572.

Tip: Το camping απέχει μόλις 4,5 χιλιόμετρα από τον ναό του Ποσειδώνα και άλλα 4 χιλιόμετρα από το Λαύριο, στο οποίο αξίζει να βρεθείτε για να επισκεφθείτε τις αρχαίες στοές εξόρυξης μεταλλευμάτων και το μουσείο πετρωμάτων. Αν, μάλιστα, βρεθείτε στην περιοχή με παιδιά, αξίζει να επισκεφθείτε και το άρτια οργανωμένο και καταπράσινο Πολιτιστικό Πάρκο, στο 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο, όπου μπορούν να συμμετέχουν σε μοναδικές περιπέτειες και δραστηριότητες στη φύση.

Δελφοί: Chrissa Camping

Δελφοί; Κι όμως, τοποθετημένο σε σημείο με εκπληκτική θέα στην θάλασσα και την παραλία της Ιτέας –και λίγα μόνο λεπτά από αυτήν με το αυτοκίνητο- το Chrissa Camping είναι ένα από τα πιο «κυριλλέ» της Ελλάδας, με την έννοια ότι διαθέτει μεγάλη πισίνα, ταβέρνα και περιποιημένα bungalows. Επιπλέον, διαθέτει 70 ευρύχωρες θέσεις για τροχόσπιτο ή σκηνή, όλες κάτω από πυκνή σκιά, ενώ δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να νοικιάσετε εκεί τροχόσπιτο ή σκηνή.

Το κόστος διανυκτέρευσης ενηλίκου στο camping ανέρχεται στα 5,20 ευρώ, στάθμευσης αυτοκινήτου στα 3 ευρώ, ενοικίασης θέσης για σκηνή στα 4,50 ευρώ και ηλεκτρικού ρεύματος στα 4 ευρώ. Το camping παραμένει ανοιχτό όλον τον χρόνο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22650 82050.

Tip: Φυσικά, κατά τη διαμονή σας στην περιοχή θα επισκεφθείτε τους Δελφούς με το ανακαινισμένο μουσείο, θα απολαύσετε το πολύ πιο ήσυχο πρόσωπο της Αράχωβας, ενώ αξίζει να βρεθείτε και στο Γαλαξείδι για απογευματινό καφέ στο λιμανάκι.

Ίσθμια Κορινθίας: Ίσθμια Beach
Μία ώρα δρόμος από την πρωτεύουσα, το Ίσθμια Beach αποτελεί ιδανική επιλογή camping για weekend. Απέχει μερικά μόνο μέτρα από την παραλία με τα στρογγυλά βότσαλα έξω και την άμμο μέσα, ενώ διαθέτει ένα αξιοπρεπές εστιατόριο με λογικές τιμές.

Το κόστος διαμονής τον Σεπτέμβριο είναι στα 5,50 ευρώ για τη διανυκτέρευση ενηλίκου, 3,20 ευρώ για στάθμευση αυτοκινήτου, 4 ευρώ για μία μικρή σκηνή και 3,90 ευρώ για την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Το camping παραμένει ανοιχτό έως τις 15 Οκτωβρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27410 37447, 37720.

Tip: Κατά την διαμονή σας εκεί αξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Κορινθίας, στις Κεχρεές και την Ακροκόρινθο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, ενώ για τη βραδινή σας έξοδο, το Λουτράκι απέχει μόλις ένα τέταρτο της ώρας.

Μύτικας Αιτολοακαρνανίας: Camping Αλύζια
Αν δεν σας κουράζει η οδήγηση, περί τις τρεισήμισι ώρες από την Αθήνα, στη δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται ο Μύτικας. Το παραθαλάσσιο χωριό, με τη μυτερή προεξοχή της στεριάς προς την θάλασσα, διαθέτει μία πανέμορφη παραλία που αποτελεί πόλο έλξης και αφορμή για να διανυκτερεύσετε στο camping Αλύζια.

Στο camping Αλύζια θα βρείτε 40 θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, εστιατόριο και mini-market, ενώ το οικογενειακό περιβάλλον και η εξαιρετική θέση του δίπλα στην θάλασσα το φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις των campers για την γύρω περιοχή.

Το κόστος ενοικίασης θέσης για σκηνή είναι 3 ευρώ, το ατομικό κόστος είναι 4 ευρώ, 2,5 ευρώ κοστίζει η στάθμευση του αυτοκινήτου και 3 ευρώ το ρεύμα. To camping θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26460 81454.

Tip: Ενώ θα βρίσκεστε στην περιοχή του Μύτικα, αξίζει να πάρετε το καραβάκι που θα σας μεταφέρει στο μικροσκοπικό νησάκι Κάλαμος, ακριβώς απέναντι, για μπάνιο σε πρασινογάλαζα νερά και φαγητό στο ταβερνάκι του Γιώργου –διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v