Low budget weekends: 9 προτάσεις διαμονής με 60€

Θέλουμε δωμάτιο με θέα σε χιονισμένες βουνοκορφές, με φωτιά να καίει στο τζάκι, και σπιτικές νοστιμιές για πρωινό, που να μην κοστίζει περισσότερα από 60 ευρώ και να έχει διαθεσιμότητα για τον Φεβρουάριο. Ζητάμε πολλά; Καθόλου!
Low budget weekends: 9 προτάσεις διαμονής με 60€
 της Ηρώς Κουνάδη

Ο Ιανουάριος περνά πάντα χωρίς να τον καταλάβεις. Κάτι το hang over των γιορτών, που «θολώνει» λίγο την πρώτη εβδομάδα –αν το σκεφτείτε, σχεδόν από καμία χρονιά δεν έχετε ακριβή ανάμνηση της πρώτης εβδομάδας– κάτι ο χαμένος χρόνος που τρέχεις να ανακτήσεις όταν αποκτάς συναίσθηση του πόσες δουλειές έχουν μείνει πίσω, αποκλείεται να προλάβεις να σκεφτείς πως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα.

Ο Φεβρουάριος, όμως, σε πιάνει απροετοίμαστο εκεί που δεν το περιμένεις: ένα βροχερό απόγευμα στο γραφείο, εκεί που έχεις αρχίσει να συνηθίζεις τη ρουτίνα, το βλέμμα σου πέφτει στο ημερολόγιο κι η σκέψη περνά αστραπιαία από το μυαλό σου. Πόσες μέρες απομένουν μέχρι το πρώτο τριήμερο του χρόνου; Πολλές, είναι η απάντηση, σε ό,τι αφορά το 2011, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι χρειάζεσαι μια μίνι απόδραση, ένα weekend στη φύση, στο χωριό, κάπου με αναμμένο τζάκι και λίγο χιόνι έξω από το παράθυρο, έτσι για το εφέ. Κι εδώ έγκειται το (μοναδικό ίσως) πλεονέκτημα του Φεβρουαρίου: η «νεκρή περίοδος» που μεσολαβεί στα Χριστούγεννα και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, η οποία κατεβάζει τις τιμές των ορεινών ξενώνων σε εντυπωσιακά για την εποχή επίπεδα.

Επί του προκειμένου –διότι, ως γνωστόν, το 2011 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά– στα επίπεδα των 60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο –σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, το δίκλινο αυτό δωμάτιο περιλαμβάνει τζάκι δίπλα στο κρεβάτι και σπιτικό πρωινό, κι εξακολουθεί να κοστίζει 60 ευρώ. Δε μας πιστεύετε; Έχουμε αποδείξεις:

Breati, Κρανέα Γρεβενών
τηλ.: 24620 86186, 210 7608448, 6973220711
από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές παροχές –που ξεκινούν από το τζάκι με τα δωρεάν ξύλα και φτάνουν μέχρι mini bar, τηλεόραση 20" LCD, μπουρνούζια και πλήρη σειρά καλλυντικών μπάνιου– και οι funky λεπτομέρειες, όπως τα πορτατίφ σε σχήμα μανιταριών στη διακόσμησή του. Είναι και το καταπράσινο περιβάλλον που τον αγκαλιάζει, και η «πόλη των μανιταριών» που αυτήν την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά της, και το υψόμετρο των χιλίων μέτρων που δημιουργεί το τέλειο setting για τα χειμερινά weekends μας, που χαρίζουν δικαιωματικά στον ξενώνα Breati (το όνομα του οποίου σημαίνει μανιτάρι στα Βλάχικα) μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των αγαπημένων μας, low budget ξενώνων.

Ελαιώνας Βεργόπουλου, Νταμούχαρη, Πήλιο
τηλ.: 24260 31016, 6951 095503  
από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό
Για τον Ελαιώνα Βεργόπουλου τα έχουμε ξαναπεί: είναι όντως ο παλιός ελαιώνας του παππού Βεργόπουλου, που μετατράπηκε πρόσφατα σε μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην εξωτική Νταμούχαρη του Πηλίου. Πέντε πέτρινες κατοικίες στεγάζουν μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και διαμερίσματα, που έχουν εξοπλιστεί με όλες τις απαραίτητες παροχές που χρειάζεστε και διακοσμηθεί με στοιχεία της γαλλικής εξοχής, υπέροχα πατιναρισμένα έπιπλα και πολυτελή υφάσματα. Για όλο τον Φεβρουάριο, ισχύει έκπτωση 30%, η οποία διαμορφώνει τις τιμές ως εξής: τα διαμερίσματα (2 έως 4 ατόμων) ξεκινούν από 63 ευρώ, οι μεζονέτες (επίσης 2 έως 4 ατόμων) κοστίζουν 98 ευρώ και τα διώροφα, αυτόνομα σπιτάκια των τεσσάρων ατόμων 133 ευρώ. Ακόμα χαμηλότερες είναι οι τιμές των studio, που κυμαίνονται από 60 έως 80 ευρώ χωρίς την έκπτωση.

Ξενώνας Γερακοφωλιά, Κόνιτσα 
τηλ.: 26550 22168
από 35 ευρώ το δίκλινο με τζάκι
Όσο και αν ψάξετε, δε θα βρείτε φθηνότερο –τουλάχιστον όχι με τα δικά του standards και τις δικές του παροχές. Minimal διακόσμηση, τζάκι σε όλα τα δωμάτια, παροχές που περιλαμβάνουν κουζινάκι και τηλεόραση, και θέα που κόβει την ανάσα στην κοιλάδα του Αώου, και όλα αυτά στην ασυναγώνιστη τιμή των 35 ευρώ το δίκλινο, συν 3 ευρώ κατ’ άτομο για το πρωινό. Την εβδομάδα των Αποκριών η τιμή ανεβαίνει στα 55 ευρώ το δίκλινο –και παραμένει εξαιρετική.

Σχολαρχείο, Τσίντζινα, Λακωνία
τηλ.: 27310 96276, 6974074340
από 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό
Το παλιό σχολείο του χωριού, κτισμένο το 1891 στην λιθόστωρτη πλατεία των Τσιντζίνων, μετατράπηκε σε έναν κουκλίστικο ξενώνα, τα δωμάτια του οποίου έχουν πάρει τα ονόματά τους από τις τάξεις τις οποίες στέγαζαν –Α1, Γ4 κλπ. Σιδερένια κρεβάτια με κουνουπιέρες, ζωγραφιστοί τοίχοι και ταβάνια, ξύλινα πατώματα και μια πανέμορφη αυλή συνθέτουν μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής σε ένα από τα πλέον ανερχόμενα χωριά του Πάρνωνα. Δραστηριότητες που ποικίλλουν από πεζοπορίες στη φύση μέχρι γιόγκα και τάι-τσι διοργανώνονται σε τακτική βάση στον ξενώνα.

Ξενώνας Ονείρων Άκρη, Καστανιά, Λίμνη Πλαστήρα
τηλ.: 24410 94855
από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking
Στο γραφικό χωριό της Καστανιάς, που μοιάζει με μπαλκόνι επάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα, το Ονείρων Άκρη προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια και σουίτες, με θέα στη λίμνη ή το βουνό, και πλήρως εξοπλισμένα με ανέσεις που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, mini bar και DVD. Οι σουίτες είναι επίσης εξοπλισμένες με τζάκι και στήλη υδρομασάζ. Το εστιατόριο του ξενώνα σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν ποδήλατα για ειδυλλιακές βόλτες στη Λίμνη Πλαστήρα.

Elisson, Κρυονέρι, Κορινθία
τηλ.: 27420 51002, 6946 331613 
από 48 ευρώ το δίκλινο με πρωινό
Σε ένα από τα πιο up and coming χωριά της Ορεινής Κορινθίας, το καταπράσινο Κρυονέρι, τα πέτρινα σπιτάκια του Elisson περιστοιχίζονται από αμπελώνες και ειδυλλιακά φυσικά τοπία. Στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτιά του και στο αναμμένο τζάκι στο καθιστικό θα επιστρέφετε μετά τις πεζοπορίες ή τις… αυτοκινητάδες σας στη γύρω περιοχή, την οποία αγαπάμε για έναν ακόμη λόγο: την μηδαμινή απόσταση, που δεν ξεπερνά τη μιάμιση ώρα, από την Αθήνα. Το δίκλινο δωμάτιο στο Elisson δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 48 ευρώ, αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking.

Δωμάτια με Θέα, Μεγάλο Χωριό, Καρπενήσι
45 ευρώ
το δίκλινο με πρωινό αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking
Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με υπέροχη πραγματικά θέα –όπως μαρτυρά και το όνομα– στο κουκλίστικο Μεγάλο Χωριό και τα καταπράσινα τοπία γύρω του. Τα δωμάτια διαθέτουν όλες τις βασικές παροχές –τηλεόραση, ψυγειάκι, στεγνωτήρα μαλλιών– ενώ στις παροχές του ξενώνα περιλαμβάνεται room service. Η τοποθεσία του στο Μεγάλο Χωριό συγκαταλέγεται με διαφορά στα δυνατά του σημεία, καθώς είστε μιαν ανάσα από το κοσμοπολίτικο Καρπενήσι, αλλά και πολύ πιο κοντά στις φυσιολατρικές διαδρομές και δραστηριότητες που θα σας εμπνεύσει το ευρυτανικό τοπίο απ’ ό,τι αν μένατε στο κέντρο του.

Varonos, Δελφοί
τηλ.: 22650 82345
50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, αν κάνετε κράτηση μέσω του Booking
Funky χρώματα στους τόνους του μοβ και του φούξια, χαριτωμένα μπαλκονάκια με θέα στην φημισμένη κοιλάδα με τα ελαιόδεντρα και τον κορινθιακό κόλπο, λαχταριστό πρωινό και τοποθεσία που τα έχει όλα: sightseeing στο… κέντρο του κόσμου, clubbing και gourmet γεύσεις στην Αράχωβα που απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα, φυσιολατρικές διαδρομές στα μονοπάτια του Παρνασσού, σκι στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Τι άλλο να ζητήσεις κανείς;

Τρωάς, Βίτσα, Ζαγοροχώρια
τηλ.: 26530 71122, 26530 71468
40 ευρώ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Ίσως ο οικονομικότερος ξενώνας σε ολόκληρο το Ζαγόρι, ο Τρωάς στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1849 και διατηρεί την αυθεντική ηπειρώτικη παράδοση ζωντανή σε όλους τους χώρους του. Χρωματιστά κιλίμια, ξύλινα δοκάρια στα ταβάνια, ζωγραφιστοί τοίχοι συνθέτουν την ιδιαίτερη διακόσμησή του. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, ενώ το παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται σε ένα cozy κοινόχρηστο σαλονάκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v