Weekends σε ξενοδοχεία έως 50 ευρώ

Θέλουμε μια χειμωνιάτικη απόδραση στο τέλος της εβδομάδας. Δεν θέλουμε, όμως, να πληρώσουμε μια περιουσία για την διαμονή και να μας βγει ξινή. Η φράση που ολοκληρώνει τον συλλογισμό είναι: Ψάχνουμε και βρίσκουμε τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία.
Weekends σε ξενοδοχεία έως 50 ευρώ
του Γιώργου Κόκουβα

Η βασική ιδέα κάθε weekend, στο οποίο προγραμματίζουμε μια εκδρομή, είναι να περάσουμε καλά. Συνήθως, η καλή παρέα, το ωραίο μέρος ή απλά η ξεκούραση είναι αρκετά για να εκπληρωθεί ο στόχος. Ωστόσο, συχνά καταλήγουμε να προσθέτουμε «ανέσεις» στο πρόγραμμά μας, με αποτέλεσμα το κόστος να φουσκώνει και τελικά να αποφασίζουμε πως οι εκδρομές είναι πολύ ακριβές και πως δεν θα το ξαναεπιχειρήσουμε.

Όχι, δεν είναι λύση το να μείνουμε στο σπίτι μας. Λύση είναι μια καλή έρευνα αγοράς, για να βρούμε τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία. Όταν το budget είναι… low, δεν χρειάζεται για ένα ή δύο βράδια να απαιτούμε δωμάτιο με Jacuzzi και γνήσια έργα τέχνης κρεμασμένα στους τοίχους. «Ξεγυμνώνοντας» την διαμονή μας από τα περιττά κομφόρ, αλλά όχι και από τα ποιοτικά standards, θέσαμε τον πήχη… χαμηλά: Ψάξαμε ξενοδοχεία με δίκλινα δωμάτια κάτω των 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε επτά δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, για να βασίσουμε τις εξορμήσεις μας τα προσεχή σαββατοκύριακα.

*Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση, για τα πρώτα σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου από το Booking.com και ισχύουν όσο υπάρχει διαθεσιμότητα για τον συγκεκριμένο τύπο δωματίου.

*Ορεινή Κορινθία
Σε λιγότερο από δύο ώρες, οι λεωφόροι της Αθήνας αντικαθιστούνται από βουνίσια θέα και φυσική ομορφιά. Βέβαια, για τα αμιγώς ορεινά μέρη της χώρας μας, έχει μπει για τα καλά το high season και οι τιμές σε αρκετές περιπτώσεις ξεφεύγουν. Κυνηγήστε τις προσφορές των ξενώνων, για τον χειμώνα, και τα low budget καταλύματα και δεν θα χάσετε. 

Ξενώνας Ελισσών (Κρυονέρι Κορινθίας, τηλ.: 27420 51002) 
Στο Κρυονέρι, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της Κορινθίας, ο «Ελισσών» χτίστηκε με μεράκι σαν οικογενειακή επιχείρηση και στέκει κοιτάζοντας αμφιθεατρικά το χωριό και την κοιλάδα του ποταμού Ελισσώνα. Για ένα δίκλινο δωμάτιο θα πληρώσετε 48 ευρώ, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία της περιοχής στον ιδιωτικό σας κήπο. Παράλληλα, η περιοχή ενδείκνυται για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά και για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το δρυοδάσος του Μουγκουστού και την λίμνη Στυμφαλία. Στον προσεγμένο ξενώνα θα βρείτε επίσης βιβλιοθήκη για στιγμές ηρεμίας και εγκαταστάσεις barbecue για τις στιγμές… πείνας.

*Γαλαξίδι
Η γνωστή κωμόπολη της Φωκίδας, μπορεί να είναι παραθαλάσσια, αλλά με την γραφική της χάρη, προσφέρεται και για χειμερινές βόλτες. Περπατήστε στο λιμάνι του, δείτε τα όμορφα αρχοντικά του, περιηγηθείτε στο Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο, καθώς και στις ενδιαφέρουσες μονές της περιοχής. Επίσης, οι «τιμημένοι» προορισμοί Δελφοί και Αράχωβα βρίσκονται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά. 

Βίλα Οιάνθεια (Γαλαξίδι, τηλ: Ανεξαρτησίας 1 & Τσαλαγκίρα, τηλ.: 22650 42433–4) 
Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές πλατείες του Γαλαξιδίου, εκεί όπου γυρίστηκαν σπουδαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, οι ιδιοκτήτες της βίλας Οιάνθεια αναπαλαίωσαν το κτίριο, δίνοντάς του ξεχωριστή αίσθηση αρχοντιάς και παράδοσης. Για μία διανυκτέρευση, θα βρείτε το δίκλινο δωμάτιο στα 45 ευρώ. Τα απαλά χρώματα, η προσεγμένη διακόσμηση και η αύρα ρομαντισμού της βίλας, την καθιστούν περίφημη «φωλιά» για ερωτευμένα ζευγάρια. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό, ενώ το προσωπικό σας υποδέχεται με μέλι και ρόδι, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο.

*Καρπενήσι
Η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας βρίσκεται περίπου στα 900 μέτρα υψόμετρο, σε περιοχή που διαθέτει φυσικό κάλλος και βλάστηση. Φυσικά, οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει με το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο και τις δραστηριότητες που αυτό συνεπάγεται. Κατ’ εξοχήν χειμερινός προορισμός, με άλλα λόγια, που αξίζει μια επίσκεψη για «γέμισμα μπαταριών». 

Ξενώνας «Στα Τζάκια» (Χρυσής Κατσάμπα 3, Καρπενήσι, τηλ.: 22370 80888) 
Με τσίπουρο και κάστανα μπροστά στο τζάκι του καθιστικού θα μπείτε κατευθείαν στο κλίμα της ευρυτανικής φιλοξενίας. Στην συνέχεια, στα δωμάτια του ξενώνα, θα καταλάβετε πώς πήρε το όνομά του, καθώς σε κάθε χώρο υπάρχει τζάκι. Για ένα απλό και ζεστό δίκλινο θα πληρώσετε 45 ευρώ (ή 50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού), ενώ θα είστε σε προνομιακή περιοχή, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο του Καρπενησίου. Στα 11 χιλιόμετρα βρίσκεται –τι άλλο;- το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού. 

Ξενοδοχείο Γαλήνη (Ρήγα Φεραίου 3, Καρπενήσι, τηλ.: 22370 22914) 
Εναλλακτικά –και ακόμα πιο φθηνά-, μπορείτε να επιλέξετε την low budget διαμονή στο κέντρο της πόλης, στο λιτό και απέριττο ξενοδοχείο «Γαλήνη». Στα 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση, το ξενοδοχείο σας υπόσχεται ζεστή φιλοξενία και αυτό που υποδηλώνει το όνομά του: στιγμές γαλήνης.

*Ναύπλιο
Αγαπημένος προορισμός όχι πολύ μακριά από το κλεινόν άστυ, το Ναύπλιο μοιάζει να φτιάχτηκε για να προσφέρει την ομορφιά του σε όσους επιζητούν ένα ήρεμο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, γνωστή για το Μπούρτζι, το Παλαμήδι με τα αμέτρητα σκαλοπάτια, την αίγλη της πρώην πρωτεύουσας της χώρας και την ομορφιά που της δίνει η αύρα του αργολικού κόλπου, το Ναύπλιο είναι πόλη "παντώς καιρού" και διαθέτει low budget επιλογές, για να απολαύσετε όλα τα παραπάνω, χωρίς να ελαφρύνει το πορτοφόλι σας. 

Nafplia Hotel (Ναυαρίνου 11, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 28167)
Πρόσφατα ανακαινισμένο, το Nafplia προσφέρει αξιοπρεπή δωμάτια στην τιμή των 49 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Σε απόσταση αναπνοής από την κεντρικό πάρκο της πόλης και στα 100 μέτρα από το λιμάνι, το ξενοδοχείο αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τις βόλτες σας στην αργολική πρωτεύουσα. 

Hotel Vasilis (Σουλίου 14, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 21886)
Αν αναζητάτε περισσότερη ηρεμία, το ξενοδοχείο «Βασίλης» βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλαγιά, κάτω από το περίφημο Παλαμήδι. Τα ευρύχωρα, καθαρά δωμάτια και η πανοραμική θέα από τα μπαλκόνια τους προσφέρονται στην τιμή των 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν wi-fi, ενώ όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και μικρή κουζίνα.

*Πήλιο
Κάπου ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου στο νομό Μαγνησίας μπορούν άνετα να προσεγγιστούν από τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες, αλλά και από τους εκδρομείς της Αθήνας, με λίγη παραπάνω ώρα οδήγησης. Περιοχές που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε άλλες εποχές και ρίχνουν τους ρυθμούς και το άγχος, όπως η κοσμοπολίτικη Πορταριά και η Ζαγορά, αποτελούν σταθερές αξίες στις εκδρομικές ορέξεις. 

Ξενοδοχείο Χαραυγή (Ζαγορά Πηλίου, τηλ.: 24260 22550) 
Το μικρό αυτό οικογενειακό ξενοδοχείο, με τα ξύλινα έπιπλα και την –αν μη τι άλλο- παραδοσιακή διάθεση, βρίσκεται στο αρχοντοχώρι της Ζαγοράς, προσφέροντας θέα, χαλάρωση και, φυσικά, οικονομικά δωμάτια. Με 38 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η «Χαραυγή» ανήκει στις πιο συμφέρουσες επιλογές της περιοχής. 

Ξενώνας «Ανάσα» (Ζαγορά Πηλίου, τηλ.: 24260 22564) 
Απευθυνόμενος σε αυτούς που αψηφούν τις περιττές πολυτέλειες και εκτιμούν περισσότερο την πανοραμική θέα στις ομορφιές της Μαγνησίας, ο ξενώνας «Ανάσα» προσφέρει δωμάτια στην τιμή των 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση. 

Ξενοδοχείο Άλκηστις (Πορταριά Πηλίου, τηλ.: 24280 99828 και 210 6516666) 
Εκτός από τα καλοκαιρινά θέλγητρά της, η Πορταριά κρύβει εκπλήξεις στους επισκέπτες της και τον χειμώνα. Η θαυμαστή μονή της Παναγίας της Πορταρέας στέκει εκεί από τον 13ο αιώνα, ενώ τα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού προσκαλούν για βόλτες. Το ξενοδοχείο Άλκηστις, ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής, είναι χτισμένο ανάμεσα στα δέντρα και προσφέρει υπέροχη θέα προς το χωριό της Μακρινίτσας. Ένα παραδοσιακό δίκλινο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, κοστίζει 50 ευρώ.

*Καστοριά
Χτισμένη στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας στην βορειοδυτική Μακεδονία, η Καστοριά διεκδικεί τα σκήπτρα της ομορφιάς στην βόρεια Ελλάδα. Οι 72 εκκλησίες της, που κρατούν ζωντανή την βυζαντινή παράδοση και τα γουναράδικά της είναι ονομαστά. Το κρύο δεν της λείπει, ό,τι πρέπει για να νιώσετε για τα καλά τον χειμώνα, ιδιαίτερα οι εκδρομείς της Βόρειας Ελλάδας, που δεν απέχουν πολύ από την «πόλη των καστόρων».

Hotel Anastassiou (1,5χμ. Ε.Ο. Καστοριάς-Αθήνας, τηλ.: 24670 86886)
Στην είδοσο της πόλης, και με εξαίρετη θέα στην λίμνη, το ξενοδοχείο με τις λιτές νεοκλασικές γραμμές και τα προσεγμένα δωμάτια με τα μεγάλα, άνετα κρεβάτια, προσφέρει τις υπηρεσίες του ξεκινώντας από την τιμή των 45 ευρώ για το δίκλινο.

*Πέλλα
Άλλος ένας «ιερός» τόπος για τους βορειοελλαδίτες, προσφέρεται για τις μικρές οικογενειακές εκδρομές των Θεσσαλονικέων, που θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή στην φύση με εκπαιδευτικά κίνητρα για τα παιδιά. Η Βεργίνα και η ευρύτερη περιοχή των αρχαίων Μακεδόνων, κρατά ζωντανές τις μνήμες του μεγαλείου και έχει να επιδείξει παλάτια, σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και μουσεία. 

Hotel Filippos (1χμ. Χαλκηδόνας-Βέροιας, Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, τηλ: 23910 22125) 
Μόλις 20 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, το τριών αστέρων ξενοδοχείο με το όνομα του Μακεδόνα Βασιλιά, προσφέρει άνετα δωμάτια και εύκολη πρόσβαση στο παλάτι του Μ. Αλεξάνδρου, το οποίο απέχει μόλις πέντε λεπτά. Επίσης, το Μουσείο της Βεργίνας είναι μόλις μισή ώρα μακριά, ενώ και τα περίφημα λουτρά της Αριδαίας βρίσκονται στο πεδίο «βολής» σας. Η τιμή για το δίκλινο δωμάτιο βρίσκεται στα 47 ευρώ και περιλαμβάνει πρωινό στον μπουφέ του ξενοδοχείου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v