«Αστεράτη» διαμονή σε γήινες τιμές

Η καλοκαιρινή high season τελειώνει, η χειμερινή αργεί ακόμα. Ο Σεπτέμβριος εγγυάται πως ό,τι κι αν θέλετε να κάνετε –από βουτιές στη Μύκονο και τις παραλίες της Μάνης μέχρι trekking στη Ζήρεια και ποδηλατάδες στα Ζαγοροχώρια– θα το πληρώσετε… φθηνά.
«Αστεράτη» διαμονή σε γήινες τιμές
της Ηρώς Κουνάδη

Για τα νησιά είναι τέλος εποχής, για τα βουνά αρχές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μακράν η καλύτερη για αποδράσεις αστραπή και weekends σε ξενοδοχεία που, στην πλειοψηφία τους, τον υπόλοιπο χρόνο ξεφεύγουν από τα όρια του budget μας. Η αυγουστιάτικη high season μας αποχαιρέτισε μόλις, κι εκείνη των «χειμερινών» προορισμών ξεκινά σε ενάμιση περίπου μήνα. Όπου και αν θέλετε να πάτε, είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχει τουλάχιστον μία προσφορά να σας περιμένει.

Ξεσκονίσαμε ατζέντες, ανοίξαμε χάρτες, τηλεφωνήσαμε στους αγαπημένους μας ξενώνες, θυμηθήκαμε πεντάστερα ξενοδοχεία που πάντα θέλαμε να επισκεφθούμε, και καταλήξαμε σε μια λίστα δεκαπέντε μεγάλων ευκαιριών για τα weekends που έρχονται. Ελπίζουμε να φτιάχνετε ήδη βαλίτσες.

Ορεινή Κορινθία
Είναι δίπλα –μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα– είναι καταπράσινη, είναι η χαρά του οδηγού, αλλά και του περιπατητή, και διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους ξενώνες της Ελλάδας. Ο Σεπτέμβριος και οι πρώτες μέρες του Οκτωβρίου είναι το πρελούδιο της high season της, με αποτέλεσμα πολλά καταλύματα να κάνουν εξαιρετικές προσφορές. Σημειώστε, επίσης, ότι πολλές από τις μαγευτικές διαδρομές της είναι δύσβατες λόγω χιονιού από τον Νοέμβριο και μετά, κι έχετε έναν έξτρα λόγο να κλείσετε δωμάτια τώρα. Μερικές από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις:

* Αρχοντικό Κεφαλάρι: Στο ομώνυμο, κουκλίστικο χωριό, πολύ κοντά στη Στυμφαλία, και περί τα σαράντα λεπτά χαλαρής οδήγησης από την πανέμορφη Λίμνη Δόξα, το Αρχοντικό Κεφαλάρι διαθέτει ατμοσφαιρικά δωμάτια, με πέτρινους τοίχους, ξύλινα ταβάνια και πατώματα και retro επίπλωση. Το πρωινό είναι παραδοσιακό και οι παροχές αντάξιες ενός τετράστερου ξενοδοχείου. Οι τιμές αυτήν την περίοδο πέφτουν από τα 100€ στα 55€ για το δίκλινο δωμάτιο, πρωινού περιλαμβανομένου. Κρατήσεις μέσω του Booking.

* Χελυδορέα: Ένας από τους διασημότερους ξενώνες της Ορεινής Κορινθίας, η Χελυδορέα στα Μεσαία Τρίκαλα περιμένει να σας φιλοξενήσει σε ρομαντικά δωμάτια, καθένα με τον δικό του, ιδιαίτερο σχεδιασμό. Όλα, βέβαια, ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στους πέτρινους τοίχους, τα ξύλινα ταβάνια και πατώματα, ενώ απολαμβάνουν μοναδική θέα στον Κορινθιακό και τις πλαγιές της Ζήρειας. Κάποια δωμάτια διαθέτουν και τζάκι. Το σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό συμπληρώνει ιδανικά τη διαμονή σας. Οι τιμές μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου δεν ξεπερνούν τα 55 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο (50€ αν κάνετε κράτηση μέσω του Booking) και τα 60 ευρώ για τα studios με τζάκι –πάντα με πρωινό. Την υψηλή περίοδο οι αντίστοιχες τιμές κυμαίνονται από 90 ευρώ έως 120 ευρώ.

* Σαλέ των Χρωμάτων: Ξύλινο, πολύχρωμο, με το πιο ζεστό σαλονάκι που έχουμε δει ποτέ, και ένα από τα καλύτερα πρωινά που έχουμε δοκιμάσει, το Σαλέ των Χρωμάτων αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις στα Μεσαία Τρίκαλα. Τα χρωματιστά του δωμάτια εγγυώνται υπέροχο cocooning όταν η Ζήρεια συννεφιάζει (διαθέτουν ακόμη και DVD) ενώ η στρατηγική τους θέση είναι ιδανική για εξορμήσεις στο βουνό. Για όλον τον Σεπτέμβριο, ισχύει η προσφορά των 100 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Οι τιμές των δωματίων την high season κυμαίνονται στα 100 ευρώ για το δίκλινο τα Παρασκευοσάββατα, και στα 70 ευρώ από Κυριακή έως Πέμπτη.

Και ακόμη: Στα πόδια της Ζήρειας, το Le Convivial Luxury Suites & Spa στο Ξυλόκαστρο υπόσχεται πολυτελέστατες, χαλαρωτικές αποδράσεις στα ατμοσφαιρικά δωμάτια και το μπαλινέζικο spa του, σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα, και σε εξαιρετικές τιμές για τον Σεπτέμβριο. Σημειώνετε; Δίκλινο δωμάτιο με θεραπεία μασάζ και spa 30 λεπτών, 120€ από 250€ αρχική τιμή. Σουίτα με θεραπεία μασάζ και spa 45 λεπτών, 200€ από 300€. Κρατήσεις μέσω του Booking.

Μύκονος
Είπε κανείς ότι επειδή το ημερολόγιο δείχνει 8 Σεπτεμβρίου, πρέπει αναγκαστικά να ξεχάσουμε τις παραλίες; Φθινόπωρο είναι, αν έτσι αισθάνεστε, για να παραφράσουμε μια παλιά επιτυχημένη διαφήμιση μπύρας. Αν, πάλι, αισθάνεστε ότι δεν συμπληρώσατε βουτιές για φέτος, κανείς και τίποτα δεν σας εμποδίζει να πάρετε την Παρασκευή το βράδυ το καράβι και σε τρεις ώρες να βρεθείτε σε μια Μύκονο πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο γήινη και πολύ πιο… δική σας από εκείνη που θυμάστε σκεπασμένη από ορδές τουριστών τον Αύγουστο. Όσο για τιμές; Έχουμε καλά νέα.

* Sofia Village: Τετρακόσια μόλις μέτρα από το κέντρο της Χώρας, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Σχολή Καλών Τεχνών, ένα μικρό ξενοδοχείο στολίζεται από μια κουκλίστικη πισίνα κι έναν καταπράσινο κήπο, και περιμένει να φιλοξενήσει εμάς και τα κατοικίδιά μας σε πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και studios. Οι τιμές αυτήν την περίοδο «πέφτουν» στα 50€ (από 130€) για το δίκλινο δωμάτιο και στα 60€ (από 140€) για το studio με κουζινάκι. Κρατήσεις μέσω του Booking.

* Anamar: Σε απόσταση… βημάτων από την παραλία της Φτελιάς, τα κουκλίστικα δωμάτια του Anamar απολαμβάνουν μοναδική θέα στη θάλασσα και τον φροντισμένο κήπο του ξενοδοχείου. Πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές –περιλαμβανομένου mini bar–αυτήν την εποχή δε θα σας κοστίσουν περισσότερα από 70€ (η αυγουστιάτικη τιμή τους ανερχόταν στα 200€) για το δίκλινο δωμάτιο με πλούσιο πρωινό. Κάντε την κράτησή σας μέσω του Booking.

* La Residence Mykonos: Εικοσιτέσσερις πολυτελείς σουίτες με τεράστιες βεράντες που αγναντεύουν τον όρμο του Καλαφάτη, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ένα από τα πιο ζεν spa που έχετε επισκεφτεί, και πέντε συνολικά πισίνες συνθέτουν την πεντάστερη πολυτέλεια του La Residence. Πολυτέλεια που αυτήν την περίοδο προσφέρεται σε «γήινες» τιμές: η σουίτα με θέα στη θάλασσα θα σας κοστίσει 170€ (από 366 που κοστίζει κανονικά), ενώ η σουίτα με θέα στη θάλασσα και τζακούζι «πέφτει» από τα 425€ στα 210€. Κρατήσεις μέσω του Booking.

Και ακόμη: Η φθινοπωρινή Καλντέρα είναι σαφώς μια από τις ωραιότερες εικόνες των Κυκλάδων. Απολαύστε την, κλείνοντας δωμάτιο στα Φηρά στο ατμοσφαιρικό Galatia Villas (40€ το δίκλινο) με την πανέμορφη αυλίτσα και στο ρομαντικό Villa Gianna (42€ το δίκλινο) ή στην Οία, στο προσεγμένο Aspa Villas (75€ το δίκλινο) που απολαμβάνει μοναδική θέα στην Καλντέρα. Αν και δε βλέπει Καλντέρα, εξαιρετική επιλογή είναι και το Ηλιόφως, στο λιλιπούτειο χωριό της Φοινικιάς, περί τα δέκα λεπτά από την Οία, οι τιμές του οποίου δεν ξεπερνούν τα 60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Ζαγοροχώρια
Δε θα το αρνηθούμε. Τα κουκλίστικα Ζαγοροχώρια είναι, τον περισσότερο καιρό, πολύ ακριβά για τον προϋπολογισμό του μέσου weekend μας. Αυτήν την περίοδο, όμως, οι προσφορές συναγωνίζονται η μια την άλλη, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε υπέροχα δωμάτια με θέα στο φαράγγι του Βίκου ή στα νερά του Βοϊδομάτη, που δεν ξεπερνούν τα 60-80 ευρώ. Προσθέστε και την Εγνατία, που φέρνει τα Ιωάννινα πολύ πιο κοντά, και το εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς βουνό δε μοιάζει πια εκτός ορίων Σαββατοκύριακου.

* Ξενώνας Κερασιές: Στο άγνωστο εν πολλοίς χωριό της Βωβούσας, στο Ανατολικό Ζαγόρι, οι Κερασιές είναι ένας ορεινός οικισμός βγαλμένος από εικονογράφηση παιδικού παραμυθιού. Ο ομώνυμος ξενώνας, ακολουθώντας πιστά τις αρχές της τοπικής αρχιτεκτονικής, παντρεύει την πέτρα με το ξύλο και τα ζεστά χρώματα με τα απαλά υφάσματα, για να δημιουργήσει το σκηνικό που θα φιλοξενήσει τα πιο ονειρικά weekends μας. Οι τιμές αυτήν την εποχή κυμαίνονται στα 54-60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, περιλαμβανομένου πρωινού.

* Κήποι Αγγέλων: Πουπουλένια μαξιλάρια, αφράτα στρώματα, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, αραχνοΰφαντες κουρτίνες. Τα δωμάτια του αρχοντικού του 1930 στην παλιά πρωτεύουσα του Ζαγορίου, τους Κήπους, αποπνέουν άρωμα περασμένων εποχών. Ο καταπράσινος κήπος δένει αρμονικά με το πανέμορφο τοπίο που περιβάλλει το αρχοντικό, με τα φαράγγια του Βοϊδομάτη να εκτείνονται ως εκεί που φτάνει το μάτι, ενώ το παραδοσιακό, χωριάτικο πρωινό συμπληρώνει γευστικά τις αποδράσεις μας. Οι τιμές αυτήν την περίοδο πέφτουν από τα 110€ στα 80€ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking.

* Amaryllis Luxury Guest House: Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ξενώνες στα Ζαγοροχώρια, και όχι άδικα. Το Amaryllis αποτελείται από οκτώ μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια, το καθένα με το δικό του, ξεχωριστό στυλ, διακοσμημένα με πατιναρισμένα φωτεινά χρώματα στους τοίχους, χειροποίητα έπιπλα Luis Phillip, floral υφάσματα και μεταξωτά σεντόνια. Όλα διαθέτουν τζάκι, και απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο βουνό. Το πρωινό με τα ολόφρεσκα, τοπικά προϊόντα δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει. Οι τιμές αυτήν την περίοδο κυμαίνονται στα 85-90€ (από 160€) για το superior δίκλινο δωμάτιο, περιλαμβανομένου πρωινού. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.

Μάνη
Έχει υπέροχες παραλίες, για να καταρρίψετε κάθε ρεκόρ σεπτεμβριάτικων βουτιών, πανέμορφα «μεσόγεια» χωριά, αν ο καιρός δεν σας κάνει τη χάρη, φανταστικές διαδρομές αν έχετε όρεξη να οδηγείτε, και τον Ταΰγετο μιαν ανάσα από την πόρτα της, αν σας λείψουν τα πράσινα τοπία. Εν ολίγοις, τα έχει όλα, κι έχει και μερικά από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου, σε τιμές που αυτήν την περίοδο παίρνουν την κατηφόρα. Κρατάτε σημειώσεις;

* Petra & Fos Boutique Hotel and Spa: Στη νότια πλαγιά του Ταΰγετου, στο Οίτυλο της Μάνης, το Petra & Fos αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην περιοχή. Ατμοσφαιρικά φωτισμένα δωμάτια, με πέτρινους τοίχους και minimal διακόσμηση, αναζωογονητικές υπηρεσίες spa και παραδοσιακό πρωινό με τοπικές γεύσεις είναι μερικά μόνο από τα highlights του ξενοδοχείου. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 85 ευρώ για το standard δίκλινο δωμάτιο και φτάνουν τα 95 ευρώ για το deluxe δίκλινο –πάντα με πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking εδώ.

* Το Παππουδικό: Ένα από τα καλύτερα –και δημοφιλέστερα– ξενοδοχεία της Μάνης, το Παππουδικό κατέκτησε τη φήμη του χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, την υπέροχη αναπαλαίωση του κτιρίου του 1855, που το φιλοξενεί, και τις πεντάστερες παροχές του. Τα δωμάτιά του είναι διακοσμημένα με σπάνιες αντίκες, ενώ στις παροχές τους περιλαμβάνονται room service, mini bars, δορυφορική τηλεόραση και laptop με πρόσβαση στο internet. Οι τιμές αυτήν την περίοδο κυμαίνονται στα 150 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, ενώ για κρατήσεις που πραγματοποιούνται εγκαίρως –έως και τρεις μέρες πριν– ισχύει έκπτωση 20%.

* Ξενώνας Θαλής: Στο απόλυτα μανιάτικο Σκουτάρι, ο παραδοσιακός ξενώνας Θαλής μπορεί να μην απολαμβάνει τη φήμη των διάσημων γειτόνων του, δεν υπολείπεται, όμως, ούτε κατ’ ελάχιστον σε ατμόσφαιρα και τοποθεσία. Η παραδοσιακή διακόσμηση των δωματίων του «παίζει» με την πέτρα και το ξύλο, ενώ τα μπαλκονάκια τους απολαμβάνουν μοναδική θέα στο γύρω τοπίο. Το πρωινό είναι, φυσικά, παραδοσιακό, με τοπικά προϊόντα, ενώ η διαρρύθμιση των δωματίων είναι ιδανική για οικογένειες και παρέες έως τεσσάρων ατόμων. Οι τιμές του Σεπτεμβρίου «πέφτουν» από τα 85€ στα 68€, για το διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα –τζάκι και πρωινό περιλαμβάνονται– και από 100€ στα 80€ για το διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα. Κάντε την κράτησή σας μέσω του Booking.

Και ακόμη: Μπορεί να μη βρίσκεται στη Μάνη, αλλά ο ατμοσφαιρικός Ξενώνας Εποχές είναι μία από τις αγαπημένες μας προτάσεις διαμονής στη Μεσσηνία. Για όλο τον Σεπτέμβριο, στον ξενώνα ισχύει η προσφορά των τριών διανυκτερεύσεων στην τιμή των δύο. Ήτοι, πληρώνετε 160 ευρώ και μένετε τρία βράδια σε δίκλινο δωμάτιο με υπέροχο, σπιτικό πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v