10+1 weekends για τον Οκτώβριο

Εκπτώσεις για τις τελευταίες μας βουτιές και προσφορές γνωριμίας με ολοκαίνουριους ξενώνες στο βουνό. Εσείς ακόμη περιμένετε τη high season (και τις υψηλές τιμές της) για να φύγετε;
10+1 weekends για τον Οκτώβριο
της Ηρώς Κουνάδη

Αν ο Σεπτέμβριος είναι «δύσκολος» μήνας για weekends, ο Οκτώβριος περιλαμβάνει σχεδόν πάντα στη μηνιαία διάταξη τις πρώτες φθινοπωρινές μας αποδράσεις. Κάποιοι έχουμε μπει ήδη σε ψυχολογία… βουνού, οι αμετανόητοι συνεχίζουν τις βουτιές τα Σαββατοκύριακα που ο υδράργυρος δεν πέφτει κάτω από τους 25 βαθμούς, και οι αναποφάσιστοι έχουν να διαλέξουν απ’ όλα, καθότι οι τιμές παραμένουν σε επίπεδα Σεπτεμβρίου –ή, ακόμα καλύτερα, πέφτουν κι άλλο.

Συγκεντρώσαμε έντεκα από τις καλύτερες φθινοπωρινές προσφορές των αγαπημένων μας ξενοδοχείων σε βουνά και θάλασσες και σας τις παρουσιάζουμε, για να κλείσετε όσο περισσότερα weekends μπορείτε να χωρέσετε σε έναν Οκτώβριο.

Εις το βουνό ψηλά εκεί…
Το Πατρικό
Αράχωβα, τηλ.: 22670 32872
Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσέξατε ότι η Αράχωβα είναι ένα γραφικό, παραδοσιακό χωριό, με λιθόστρωτα σοκάκια και κόκκινες κεραμιδοσκεπές; Αν δεν έχετε βρεθεί εδώ εκτός υψηλής χειμερινής σαιζόν, το πιθανότερο είναι να μην το έχετε προσέξει ποτέ –σας εμπόδιζαν τα γιγάντια Cayenne που έφραζαν τον δρόμο κι έκρυβαν τη θέα. Τώρα, λοιπόν, έχετε την τέλεια ευκαιρία να εξερευνήσετε ανενόχλητοι τις γειτονιές, τα καλντερίμια και τις πλατεΐτσες της: ο ξενώνας Το Πατρικό, στην καρδιά της Αράχωβας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, προσφέρει διαμερίσματα 50 τετραγωνικών μέτρων με τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 50€ τις καθημερινές και τα 60€ τα Σάββατα.

Αρχοντικό Κεφαλάρι
Κεφαλάρι, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 27470 22200
Σε στρατηγικό σημείο για να εξερευνήσετε ολόκληρη τη Ζήρεια, με ρομαντική διακόσμηση που παραπέμπει σε ταινίες εποχής και πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, το Αρχοντικό Κεφαλάρι είναι, χωρίς υπερβολές, μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην Ορεινή Κορινθία. Φέτος το φθινόπωρο –συγκεκριμένα μέχρι τις 24 Οκτωβρίου– τα κουκλίστικα δωμάτιά του δε θα σας κοστίσουν περισσότερα από 60€ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Dryades
Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο, τηλ.: 24280 96110
Ένα αρχοντικό του 1860 αναπαλαιώθηκε για να στεγάσει ένα ρομαντικό ξενώνα, τα δωμάτια του οποίου απολαμβάνουν πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο από τα ιδιωτικά μπαλκόνια τους. Το λαχταριστό παραδοσιακό πρωινό –σήμα κατατεθέν των ξενοδοχείων της περιοχής– συναγωνίζεται στα πλεονεκτήματα του Dryades μόνο η δελεαστικότατη τιμή των δωματίων: 65€ για το δίκλινο με πρωινό

Elena Guest House
Καλαμπάκα, τηλ.: 24320 77789, 22960 83181
Ένας από τους πιο ατμοσφαιρικούς ξενώνες που έχουμε δει, σε μια περιοχή από την οποία απουσιάζουν εν πολλοίς οι προτάσεις διαμονής με χαρακτήρα, είναι καλά νέα. Η φθινοπωρινή προσφορά των 50 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό είναι ακόμα καλύτερα. Το Elena Guest House ρίχνει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου τις τιμές για το δίκλινο δωμάτιο στα 50€ από 120€, για το δίκλινο με τζάκι και Jacuzzi στα 75€ από 150€ και για την junior σουίτα με τζάκι και Jacuzzi στα 100€ από 180€. Σπεύσατε. 

Zagori Suites
Βίτσα, Ζαγόρι, τηλ.: 6944 342739
Ισορροπώντας τέλεια ανάμεσα στην παραδοσιακή ζαγοριανή αρχιτεκτονική και τα… σχέδια των παραμυθιών, το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο υπόσχεται να μας κακομάθει με τη φθινοπωρινή προσφορά του: έως τις 24 Οκτωβρίου, η τρίκλινη σουίτα των 45 τετραγωνικών μέτρων κοστίζει 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση με πλούσιο παραδοσιακό πρωινό –ήτοι, κάτι λιγότερο από 37 ευρώ κατ’ άτομο.

Σαλέ των Χρωμάτων
Μεσαία Τρίκαλα, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 27430 91203
Άλλη μία αγαπημένη διεύθυνση στη Ζήρεια, το Σαλέ των Χρωμάτων είναι ένα ξύλινο σαλέ, βγαλμένο από τις παιδικές μας ιστορίες. Ο πρωινός μπουφές του διεκδικεί επάξια το βραβείο των σπιτικών μαρμελάδων, ενώ τα χρωματιστά δωμάτιά του εξοπλίζονται με ό,τι χρειάζεστε για απογευματινό cocooning, την ώρα που η βροχή χτυπά το τζάμι: mini bar, μεγάλη επίπεδη τηλεόραση και συλλογή με DVD. Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου ισχύει η μεγάλη προσφορά του Σαλέ: 120€ για δύο διανυκτερεύσεις, Παρασκευή και Σάββατο, και η τρίτη διανυκτέρευση την Κυριακή δώρο. Την Δευτέρα το πρωί, σε μιάμιση ώρα θα είστε στο γραφείο. 

Miression Traditional Guesthouse
Μούρεσι, Πήλιο, τηλ.: 24260 49618
Πηλίου… συνέχεια. Στο γραφικό Μούρεσι, τέσσερα χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα, ο παραδοσιακός ξενώνας Miression προσφέρει όμορφα δωμάτια με άρωμα εποχής –λατρεύουμε τα κρεβάτια με ουρανό και τις αραχνοΰφαντες κουνουπιέρες που τα εξοπλίζουν– σε τιμές που, ειδικά γι’ αυτήν την περίοδο, ξεκινούν από 45€ για το standard δίκλινο δωμάτιο.

Φθινοπωρινή ρομαντζάδα
Palladion Boutique Hotel
Άργος, τηλ.: 27510 22968
Ένα φθινοπωρινό πακέτο ειδικά για ερωτευμένους σχεδίασε το πολυτελές αργολικό ξενοδοχείο. Έχουμε και λέμε: ρομαντική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με κεριά, φρέσκα λουλούδια και καρδιές από μπαλόνια, παγωμένη σαμπάνια ή κρασί, κατά την άφιξη, φρέσκα φρούτα και τούρτα σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς, πρωινό στο κρεβάτι σας έως τις 12:00 μαζί με τις εφημερίδες της προτίμησής σας, late check out στις 16.00 και δώρο μία ώρα μασάζ στο δωμάτιό σας. Όλα αυτά σε deluxe, luxury ή executive δωμάτιο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, στην τιμή των 130€.

Έλα να πάμε στο νησί…
Rastoni Boutique Hotel
Δημ. Πετρίτη 31, Αίγινα, τηλ.: 22970 27039
Πάντα υπάρχει χρόνος για ένα ακόμη φθινοπωρινό weekend στην Αίγινα. Ειδικά από τώρα, και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και ισχύει η προσφορά ενός από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της, δεν έχουμε κανένα λόγο να το ξανασκεφτούμε. Το ρομαντικό Rastoni Boutique Hotel προσφέρει τα δίκλινα δωμάτιά του σε τιμές που ξεκινούν από 80€ ανά διανυκτέρευση, ενώ η τιμή για πέντε διανυκτερεύσεις δεν ξεπερνά τα 280€. Στην περίπτωση των οικογενειακών δωματίων, οι πέντε διανυκτερεύσεις κοστίζουν 420€. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν πρωινό.

Hydroussa Hotel
Πλατεία Βότση, Ύδρα, τηλ.: 22980 53580
Στο γραφικό λιμανάκι της Ύδρας, στον ρομαντισμό της οποίας ταιριάζει τόσο πολύ το φθινόπωρο, ένα αναπαλαιωμένο καπετανόσπιτο περιμένει να φιλοξενήσει τα τελευταία νησιώτικα weekends μας σε minimal δωμάτια που αποπνέουν αριστοκρατική φινέτσα. Οι τιμές του Οκτωβρίου για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 52 ευρώ, ενώ για το superior δίκλινο, στην ανακαινισμένη πτέρυγα του ξενοδοχείου, κυμαίνονται στα 80 ευρώ. Πραγματοποιήστε την κράτησή σας μέσω του Booking πατώντας εδώ.

Yachting Club Inn
Σπέτσες, τηλ.: 22980 73400
Ένας κουκλίστικος, παραδοσιακός ξενώνας με χαμηλές τιμές δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στο όμορφο αλλά «τσιμπημένο» εν γένει νησί του Αργοσαρωνικού. Σε αυτόν τον κανόνα, το Yachting Club Inn αποτελεί εξαίρεση: τα απλά αλλά προσεγμένα δωμάτιά του «πέφτουν» τον Οκτώβριο από τα 85€ στα 52€ (τα δίκλινα) και από τα 105€ στα 62€ (τα τρίκλινα) πρωινού περιλαμβανομένου. Κάντε κράτηση μέσω του Booking από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v