Τριήμερο Χριστουγέννων: 10 "βουνίσιες" ιδέες για 2 κάτω από 270€

Πήλιο, Ταΰγετος, Ζαγοροχώρια, Καρπενήσι, Καλάβρυτα και άλλοι πέντε αγαπημένοι προορισμοί, εγγυώνται πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πραγματικά value for money. Όχι με την έννοια του "ακριβά αλλά υπέροχα". Με αυτήν του "υπέροχα και οικονομικά".
Τριήμερο Χριστουγέννων: 10 βουνίσιες ιδέες για 2 κάτω από 270€
της Ηρώς Κουνάδη

Τα ρεβεγιόν δεν επιβαρύνονται φέτος με το double dot, τα χριστουγεννιάτικα δώρα δεν κοστίζουν έναν ολόκληρο μισθό –γιατί οι προ-εκπτώσεις αγγίζουν ήδη το -30% ελέω αναγκών της αγοράς–, τα αγαπημένα μας εστιατόρια δεν υπολογίζουν την τιμή της γαλοπούλας σύμφωνα με το βάρος της σε χρυσάφι. Ήταν μόνο θέμα χρόνου οι εκδρομές μας να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Όχι γιατί οι ιδιοκτήτες ρομαντικών ξενώνων και πολυτελών ξενοδοχείων φοβήθηκαν πως θα κάνουν φέτος μόνοι τους γιορτές –ή τουλάχιστον όχι μόνο γι' αυτό. Αλλά επειδή η κατάσταση της οικονομίας δεν σηκώνει πια υπερτιμολογήσεις με μόνη πρόφαση μια ημερομηνία.

Οι δέκα προτάσεις διαμονής σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς που ακολουθούν είναι αυτό που σε προηγούμενες χρονιές θα λέγαμε "ευκαιρίες". Φέτος, είναι η απόδειξη πως μπορεί να αργήσαμε, αλλά συνειδητοποιήσαμε τελικά την έννοια του παρεξηγημένου όρου value for money (που όχι, δεν σημαίνει πως πληρώνεις 200 ευρώ παραπάνω επειδή είναι Χριστούγεννα, αλλά τα παπλώματα είναι πουπουλένια, τα έπιπλα του τάδε ανερχόμενου designer και το μπάνιο μαρμάρινο). Κι αυτό είναι από μόνο του λόγος να γιορτάσουμε, με μια εκδρομή. 

Faris Hotel
Άη-Λιάς Γόλας, Δήμος Φάριδος, Λακωνία, τηλ.: 27310 75447, 6945 364545
Τιμή: 240 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking
Κτισμένο σε υψόμετρο που αγγίζει τα 1.000 μέτρα, στην ανατολική πλαγιά του Ταΰγετου, το Faris Hotel ενδείκνυται για εσάς που ονειρεύεστε Χριστούγεννα κοντά στη φύση. Με τη βοήθεια των ιδιοκτητών, μπορείτε να οργανώσετε πεζοπορικές διαδρομές στα φαράγγια του Ταΰγετου, ορειβασία στην κορυφή, την γνωστή ως Πυραμίδα, αλλά και εξορμήσεις με ποδήλατα βουνού. Τα δέκα δωμάτια του ξενώνα αποπνέουν παράδοση και στιλ, ενώ το ταβερνάκι στο ισόγειο του ξενοδοχείου σερβίρει ντόπιες σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με βιολογικά υλικά, πλάι στο τζάκι.

Της Έλλης
Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ.: 24260 49278
Τιμή: 165 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο ή 240 ευρώ για τη σουίτα με τζάκι
Στο πιο ατμοσφαιρικό ίσως χωριό του Πηλίου, ένας ξενώνας σκέτο κουκλόσπιτο αγναντεύει από ψηλά το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των δασών που αγκαλιάζουν την Τσαγκαράδα. Στεγασμένος σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 1917, ο ξενώνας «της Έλλης» προσφέρει δύο σουίτες και τρία δωμάτια, καθένα με το δικό του στυλ, όλα όμως πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές –συν υδρομασάζ σε όλα τα μπάνια, για την απαραίτητη χαλάρωση μετά τις εξορμήσεις σας στην πηλιορείτικη φύση. 

Παραδοσιακός Ξενώνας Αχελάτης
Αρεόπολη, Μάνη, τηλ.: 27330 52409, 27330 52488
Τιμή: 270 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) στη σουίτα με τζάκι και πρωινό, ή 210 ευρώ για το στούντιο, επίσης με πρωινό
Ίσως η καλύτερη τιμή σουίτας που βρήκαμε για τα φετινά Χριστούγεννα, αυτή του Ξενώνα Αχελάτη εγγυάται γιορτές με cocooning δίπλα στο τζάκι, ατελείωτες βόλτες στα πέτρινα καλντερίμια της Αρεόπολης και περιηγήσεις στη Μάνη. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του ξενώνα είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις παροχές και ανέσεις, ενώ διατίθεται και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια σας. 

Ελαιώνας Βεργόπουλου 
Νταμούχαρη, Πήλιο, τηλ.: 24260 31016, 6951 095503
Τιμή: 180 έως 240 ευρώ (ανάλογα με τον τύπο δωματίου) για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) δύο ατόμων, με πρωινό
Ο παλιός ελαιώνας του παππού Βεργόπουλου μετατράπηκε πρόσφατα σε μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην εξωτική Νταμούχαρη του Πηλίου. Πέντε πέτρινες κατοικίες στεγάζουν μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και διαμερίσματα, που έχουν εξοπλιστεί με όλες τις παροχές που χρειάζεστε για ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο weekend. Στη διακόσμηση των δωματίων θα αναγνωρίσετε στοιχεία της γαλλικής εξοχής, με υπέροχα πατιναρισμένα έπιπλα και πολυτελή υφάσματα. 

Το Τζάκι
Γραβίτσια, Κόνιτσα, τηλ.: 26550 22867
Τιμή: 195 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο
Επτά ατμοσφαιρικά δωμάτια στην πλαγιά της Τύμφης αγναντεύουν από τα μπαλκόνια τους τις καταπράσινες κορυφές της Πίνδου, αποτελώντας μία από τις καλύτερες –και ταυτόχρονα οικονομικότερες– προτάσεις διαμονής στην περιοχή της Κόνιτσας και των Ζαγοροχωριών. Το φαράγγι του Βίκου, οι πλαγιές του Ζαγορίου, οι όχθες του Αώου, τα Μαστοροχώρια, αλλά και η ίδια η Κόνιτσα εγγυώνται πως όσες μέρες κι αν αποφασίσετε να περάσετε εδώ δεν πρόκειται να βαρεθείτε. 

Ξενώνας Ονείρων Άκρη
Καστανιά, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 24410 94855
Τιμή: 235 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking
Στο γραφικό χωριό της Καστανιάς, που μοιάζει με μπαλκόνι επάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα, το Ονείρων Άκρη προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια και σουίτες, με θέα στη λίμνη ή το βουνό, και πλήρως εξοπλισμένα με ανέσεις που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, mini bar και DVD. Οι σουίτες είναι επίσης εξοπλισμένες με τζάκι και στήλη υδρομασάζ. Το εστιατόριο του ξενώνα σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν ποδήλατα για ειδυλλιακές βόλτες στη Λίμνη Πλαστήρα.

Dovitel Boutique Hotel
Πέραμα Ιωαννίνων, τηλ.: 26510 81001
Τιμή: 268 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking
Δίπλα στο εντυπωσιακό Σπήλαιο του Περάματος, και μόλις 2,5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων, το Dovitel Boutique Hotel αποτελεί ιδανική βάση για να συνδυάσετε τα «Χριστούγεννα στη πόλη» με εξορμήσεις στην ηπειρώτικη φύση, τα Ζαγοροχώρια, το φαράγγι του Βίκου, αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Τα arty δωμάτια του Dovitel είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις παροχές που θα περιμένατε από ένα boutique hotel, ενώ το πλούσιο πρωινό που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου υπόσχεται να σας γεμίσει πολύτιμη ενέργεια για τις ατελείωτες εξορμήσεις σας. 

Στα Τζάκια
Καρπενήσι, τηλ.: 22370 80888
Τιμή: 240 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του Καρπενησίου, ο Ξενώνας Στα Τζάκια προσφέρει λιτά αλλά προσεγμένα δωμάτια με wi-fi και δορυφορική τηλεόραση και αποτελεί μακράν την οικονομικότερη πρόταση διαμονής στην ευρύτερη περιοχή. Το πρωινό περιλαμβάνει παραδοσιακές νοστιμιές, φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα, ενώ το βράδυ στο σαλόνι του ξενώνα θα χαλαρώσετε με ντόπιο κρασί και κάστανα δίπλα στο τζάκι. 

Parnassos Delphi Hotel 
Δελφοί, τηλ.: 22650 82321
Τιμή: 260 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, αν κάνετε την κράτηση 
μέσω του Booking
Ένα city hotel στην καρδιά των Δελφών, σε απόσταση αναπνοής από την Αράχωβα και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, είναι ο τέλειος συνδυασμός φυσιολατρικών, κοσμοπολίτικων και… ιστορικού ενδιαφέροντος weekends. Country chic διακόσμηση στα δωμάτια –αγαπημένη λεπτομέρεια τα εξωτερικά ξύλινα δοκάρια στα ταβάνια– και πλήρης γκάμα παροχών, από δωρεάν wi-fi και δορυφορική τηλεόραση μέχρι room service και bar που σερβίρει τοπικές λιχουδιές, εγγυώνται πως δε θα σας λείψει τίποτα. 

Mont Helmos
Κλειτορία Καλαβρύτων, τηλ.: 26920 3122
Τιμή: 230 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (23-26 Δεκεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό τους, το Σπήλαιο των Λιμνών και η μαγευτική φύση γύρω του, ο Οδοντωτός και τα ιστορικά αξιοθέατα γύρω από την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο, είναι μερικές μόνο από τις εξορμήσεις που θα οργανώσετε με βάση το Mont Helmos. Μία από τις οικονομικότερες προτάσεις διαμονής στην περιοχή, το Mont Helmos διαθέτει περιποιημένα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους με τζάκι που κλέβουν την παράσταση, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, και μοναδική θέα στο φυσικό τοπίο από τα δωμάτια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v