Μήπως να κλείσουμε από τώρα δωμάτια για το Πάσχα;

Στην Ύδρα, τη Μονεμβασιά, το Γαλαξίδι και άλλους ονειρικούς προορισμούς, βρήκαμε δωμάτια από 42€ για το πασχαλινό τετραήμερο.
Μήπως να κλείσουμε από τώρα δωμάτια για το Πάσχα;
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν μπήκε ακόμα καλά καλά η Σαρακοστή, κι αρχίσαμε ήδη να ονειρευόμαστε πασχαλινές εκδρομές. Δεν το λες και παράλογο, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και με τις εξελίξεις από το ανατολικό μέτωπο να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικές, χρειαζόμαστε επειγόντως κάτι ευχάριστο να περιμένουμε. Ρίξαμε λοιπόν μια ματιά στις τιμές των δωματίων στους δημοφιλέστερους πασχαλινούς προορισμούς, και να τι βρήκαμε.

Στο Λεωνίδιο, που είναι ένα χάρμα οφθαλμών και ιδανική βάση για να εξερευνήσεις βουνό και θάλασσα (τον Πάρνωνα από τη μια και τις ακτές του Μυρτώου από την άλλη) βρήκαμε τα ωραιότατα Magda Studios που είναι και σούπερ low budget: 42€ το διαμέρισμα δύο ατόμων.

Η Ύδρα είναι παραδοσιακά τσιμπημένη τις ημέρες του Πάσχα, αν όμως το μπάτζετ την σηκώνει, είναι αδιαμφισβήτητα εμπειρία. Ωραιότατα Airbnb σε μη εξωπραγματικές τιμές βρήκαμε στην πόλη του νησιού, όπως το Katerina’s Summerhouse που θα σου κοστίσει 72€ την ημέρα για δύο άτομα (μαζί με έξοδα καθαρισμού, προμήθειες και πάει λέγοντας), το Zoe Apartments η τελική τιμή του οποίου βγαίνει στα 74€, και το πανέμορφο Nef Villa για το οποίο θα χρειαστείς 86€. 

Στο Γαλαξίδι, που είναι η τέλεια… πρόβα καλοκαιριού πλάι στην θάλασσα, βρήκαμε οικονομικότατα δωμάτια στο Φιλοξένια (από 50€ το δίκλινο με πρωινό, ή 65€ αν θες και θέα στην θάλασσα) και στο Πόρτο Λουρμπά (55€ το δίκλινο με πρωινό).

Στη Μονεμβασιά, αν το μπάτζετ αντέχει, αξίζει να κάνεις την εξτραβαγκάντζα και να μείνεις μέσα στο κάστρο. Διαθέσιμα δωμάτια αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγα, βρήκαμε όμως το φανταστικό Kissamitakis Guesthouse που θα σου κοστίσει 160€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Στη Γέφυρα, έξω από το Κάστρο δηλαδή αλλά σε περπατήσιμη απόσταση, το Romeo’s House έχει επίσης υπέροχα δωμάτια με φανταστική θέα στον βράχο της Μονεμβασιάς, που κυμαίνονται στα 90€ το δίκλινο.



Και μια Κυκλάδα όμως δεν σου έχει λείψει; Στην Κύθνο βρήκαμε ωραιότατα δωμάτια όπως αυτό εδώ στην Δρυοπίδα που βγαίνει στα 76€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, ή αυτό το ακόμα πιο low budget κοντά στο λιμάνι του Μέριχα (μόλις 51€ ανά διανυκτέρευση) ή το Studio Nefeli στην Χώρα (74€ για δύο άτομα) και το κουκλίστικο Frantzeskoula's traditional house στη Δρυοπίδα (88€ ανά διανυκτέρευση).

Μη αναμενόμενος πασχαλινός προορισμός, ιδανικός τόσο αφ’ εαυτής όσο και σαν βάση για να εξερευνήσεις τοπία μαγικά σαν το φαράγγι του Αχέροντα και την αρχαία Νικόπολη, η Πρέβεζα έχει και ωραιότατες, όσο και οικονομικές, προτάσεις για τη διαμονή σου. Δες ας πούμε την υπέροχη Soffitta Luminosa (70€ για δύο άτομα, φωτό κάτω), το γλυκύτατο Peaceful Corner (60€ το στούντιο δύο ατόμων) τη μικρή αλλά τρισχαριτωμένη Cantinetta (45€ το δίκλινο) και τα ευρύχωρα διαμερίσματα Che Bello (50€ το δίκλινο)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v