Τέλεια σπιτάκια και δωμάτια στις λίμνες της Ελλάδας

Στην Κερκίνη, τη Λίμνη Πλαστήρα, τις Πρέσπες και άλλες υπέροχες ελληνικές λίμνες, βρήκαμε τέλειες προτάσεις διαμονής που δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.
Τέλεια σπιτάκια και δωμάτια στις λίμνες της Ελλάδας
Μαγικά τοπία, βαρκάδες σε ακίνητα νερά, βόλτες με αλογάκια ή με τα πόδια στις όχθες τους, και απολύτως sui generis κουζίνα στα χωριά γύρω τους. Οι λίμνες της Ελλάδας είναι μια από τις πιο παραγνωρισμένες επιλογές για τις εκδρομές σου. Κι αυτές οι καταπληκτικές επιλογές για τη διαμονή σου στις όχθες ή στα πέριξ τους υπόσχονται να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία.

Στην Κερκίνη…

- Αυτά τα πέτρινα σπιτάκια στην καρδιά της φάρμας Ιχνηλάτης, σχεδόν επάνω στην όχθη της λίμνης, υπόσχονται ονειρεμένη διαμονή και οργανωμένες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν βαρκάδες στη λίμνη και βόλτες με τα άλογα στις όχθες της. Θα σου κοστίσουν 75€ ανά διανυκτέρευση, για δύο άτομα.


- Φανταστικά δωμάτια με μπαλκόνια κρεμασμένα πάνω από τα ακίνητα νερά της λίμνης έχει ο Ξενώνας Το Φράγμα, στον Λιθότοπο (41€ το δίκλινο).

- Λίγο έξω από το χωριό που λέγεται Κερκίνη, και επίσης πολύ κοντά στην όχθη της λίμνης, φανταστική επιλογή για τη διαμονή σου είναι και τα ευρύχωρα Kerkini Houses, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 45€ για τέσσερα άτομα. 

Στη Λίμνη Πλαστήρα…


- Το Alonaki at Lake Plastira έχει σε όλα του τα δωμάτια μπαλκόνι ή αίθριο με φανταστική θέα στη λίμνη, κι αν αυτό δεν είναι από μόνο του τέλειο έχει και τζάκι πλάι σε κάθε κρεβάτι, για έξτρα πόντους τελειότητας. Για το διαμέρισμα που φιλοξενεί μέχρι τρία άτομα, θα χρειαστείς 76€ ανά διανυκτέρευση. 

- Αν είστε μεγάλη παρέα, τέλεια επιλογή είναι το Cosy Lake House, δύο βήματα από τη λίμνη, μέσα σε έναν δικό του, καταπράσινο κήπο, με δύο υπνοδωμάτια και κουκλίστικο σαλόνι με τζάκι. Κοστίζει 160€ για έξι άτομα, ανά διανυκτέρευση. 

- Στο χωριό που λέγεται Μπελοκομίτη, ο Ξενώνας Ίριδα διαθέτει φανταστικά δωμάτια με τζάκι και θέα στη λίμνη από τα μπαλκόνια τους, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 51€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό.

Στη Μεγάλη Πρέσπα…

- Στο χωριό Ψαράδες, ο Ξενώνας Αρχοντικό έχει δωμάτια με μπαλκονάκια κρεμασμένα σχεδόν πάνω από τη λίμνη, και ένα εξαιρετικό, χειροποίητο πρωινό να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Έχει και πολύ καλές τιμές, στα 45€ το δίκλινο με το προαναφερθέν πρωινό. 

- Λίγο πιο μακριά από την όχθη της λίμνης, στο χωριό που λέγεται Άγιος Γερμανός, ωραιότατα δωμάτια έχει το The Guest House Wildlife and Culture, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 41€ το δίκλινο με πρωινό. 

Στην Καστοριά…

- Ο Ξενώνας Φιλοξενία προσφέρει όμορφα, χρωματιστά δωμάτια με θέα στα ακίνητα νερά της λίμνης που τον χειμώνα παγώνει και γίνεται ακόμα πιο ασυνήθιστο θέαμα για εμάς τους νότιους. Οι δε τιμές του κυμαίνονται στα 48€ το δίκλινο με πρωινό. 


- Φανταστική επιλογή για τη διαμονή σου είναι και το Paralimnio Suites, οι σουίτες του οποίου βλέπουν λίμνη ακόμα και από το κρεβάτι τους. Στα standard δωμάτια, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 55€, έχεις μπαλκονάκι με θέα στη λίμνη, ωραιότατο κι αυτό, παράπονο δεν έχουμε. 

Στη Λίμνη των Κρεμαστών…

- Τα 2 Αλώνια είναι ένας ξενώνας-αφορμή να ανακαλύψεις την Ανατολική Φραγκίστα, και την εξαιρετικά παραγνωρισμένη Λίμνη των Κρεμαστών. Τα ευρύχωρα δωμάτιά τους μπορεί να μην βλέπουν στην ίδια τη λίμνη, αγναντεύουν όμως τις καταπράσινες βουνοπλαγιές που την αγκαλιάζουν, και είναι και low budget, στα 58€ με εξαιρετικό, χειροποίητο πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v