10 υπέροχοι ξενώνες στα βουνά της Πελοποννήσου

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις τα βουνά; Δέκα καταπληκτικοί, value for money ξενώνες σε περιμένουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.
10 υπέροχοι ξενώνες στα βουνά της Πελοποννήσου
της Ηρώς Κουνάδη

Φωτιά που σιγοκαίει στο τζάκι, θέα σε καταπράσινες –ίσως και πασπαλισμένες με χιόνι– βουνοπλαγιές, παραδοσιακά πρωινά που διεκδικούν επάξια μια θέση στα καλύτερά σου γεύματα. Οι ξενώνες της Πελοποννήσου θα ήταν από μόνοι τους αφορμή για ένα Σαββατοκύριακο στην φύση, ακόμα και αν δεν βρίσκονταν σε μέρη μαγικά. Ρίξε μια ματιά σε αυτούς που ακολουθούν και πες μας ότι δεν μπαίνεις στον πειρασμό, δεν θα σε πιστέψουμε.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (29-30/1). Τις καθημερινές ενδέχεται να τις βρεις και χαμηλότερες.


Το Ιλάειρα Mountain Resort, φωλιασμένο σε μια από τις καταπράσινες πλαγιές του Ταΰγετου, μας φιλοξενεί σε φανταστικές σουίτες με μεγάλα τζάκια και ξύλινα μπαλκόνια που απολαμβάνουν τέλεια θέα στα καρτποσταλικά τοπία που το αγκαλιάζουν. Σερβίρει κι ένα λαχταριστό πρωινό με τοπικά προϊόντα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 104€ το δίκλινο. 


Μια από τις πλέον low budget επιλογές που εντοπίσαμε, το Petra & Elato Art Hotel βρίσκεται στο Βαλτεσινίκο, ένα από τα ωραιότερα χωριά του Μαινάλου, και προσφέρει όμορφα δωμάτια με τζάκι δίπλα στο κρεβάτι και φανταστική θέα στις γύρω βουνοπλαγιές από τα μπαλκονάκια τους. Οι τιμές ξεκινούν από τα 66€ το δίκλινο με σούπερ, χειροποίητο πρωινό. 


Στα Τσίντζινα του Πάρνωνα, ένας από τους πιο ξακουστούς ξενώνες της Πελοποννήσου, το καταπληκτικό Πρυτανείο έχει δωμάτια που συνδυάζουν πέτρινους τοίχους με ξύλινα πατώματα, τζάκι στα πόδια του κρεβατιού και απαράμιλλη θέα από τα μπαλκόνια τους. Οι λάτρεις της πεζοπορίας βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους, καθώς από το χωριό ξεκινούν πολλά μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό. Οι τιμές ξεκινούν από τα 105€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό. 


Στη Στεμνίτσα της Ορεινής Αρκαδίας, το Kanto’s Guesthouse μοιάζει βγαλμένο από εικονογράφηση παραμυθιού, με τη ρουστίκ διακόσμησή του και την φαντασμαγορική του θέα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου. Αγαπημένη λεπτομέρεια τα χτιστά κρεβάτια και οι ασβεστωμένοι πέτρινοι τοίχοι που φέρνουν στο νου σπιτάκι στο χωριό. Τιμές, στα 130€ το τρίκλινο. 


Στην υπέροχη Βαμβακού, επίσης στον Πάρνωνα, άλλοτε σχεδόν εγκαταλελειμμένη και πλέον γεμάτη ζωή, ο ξενώνας που λέγεται Ρούγα της Βαμβακούς μας φιλοξενεί σε πανέμορφα δωμάτια με ξύλινα πατώματα και μαγευτική θέα, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 86€ το δίκλινο με πεντανόστιμο, παραδοσιακό πρωινό.


Το Foresta in Medias Mores βρίσκεται στη γλυκύτατη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, ακριβώς εκεί που ξεκινά το φαντασμαγορικό δάσος της Σκυρίτιδας, και προσφέρει φανταστικά δωμάτια με τζάκι και άπλετη θέα στα βουνά γύρω του. Οι τιμές ξεκινούν από 87€ για το δίκλινο με ωραίο, χειροποίητο πρωινό. 


Ο Ξενώνας Αναράδα στα Μεσαία Τρίκαλα της Ορεινής Κορινθίας έχει κουκλίστικα, ευρύχωρα δωμάτια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας. Όλα έχουν τζάκι στα πόδια του κρεβατιού, το δε πρωινό φτιάχνεται με τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα και είναι να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι τιμές κυμαίνονται στα 160€ το δίκλινο με πρωινό. 


Στα εν πολλοίς ανεξερεύνητα Λαγκάδια, ανάμεσα στα χωριά-σταρ του Μαινάλου και την λίμνη του Λάδωνα, το Ξενοδοχείο Κεντρικόν προσφέρει στιλάτα δωμάτια που φέρνουν στο νου city hotel, με μεγάλες μπαλκονόπορτες να εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη θέα στα φαντασμαγορικά τοπία γύρω του. Οι τιμές κυμαίνονται στα 91€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό. 


Στον Πριόλιθο, λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, ο Ξενώνας Λίθος διαθέτει γλυκύτατα, παραδοσιακά διακοσμημένα στούντιο με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι και τζάκι δίπλα στο κρεβάτι. Οι τιμές ξεκινούν από τα 80€ το τρίκλινο με πρωινό να γλείφεις τα δάχτυλά σου, φτιαγμένο με φρέσκα τοπικά προϊόντα.


Επίσης κοντά στα Καλάβρυτα, λίγο έξω από το χωριό που λέγεται Άγιος Δημήτριος, το Orias Guesthouse & Farm είναι… αυτό που λέει το όνομά του, ένας γλυκύτατος ξενώνας στην καρδιά μιας φάρμας. Τα δωμάτιά του είναι φωτεινά και ευρύχωρα, το πρωινό χειροποίητο και οι τιμές στα 138€ το δίκλινο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v