Βρήκαμε απίθανα δωμάτια για τον Φεβρουάριο

Στην Ορεινή Ναυπακτία, το Καρπενήσι, τον Πάρνωνα και τον Παρνασσό, βρήκαμε υπέροχα δωμάτια που δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.
Βρήκαμε απίθανα δωμάτια για τον Φεβρουάριο
της Ηρώς Κουνάδη

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι ακριβώς μπορεί να μην μυρίσει, μια χειμωνιάτικη εκδρομή όμως σίγουρα θα μας την εμπνεύσει. Πολλώ δε μάλλον που οι τιμές των δωματίων κρατιούνται ακόμα χαμηλά, καθώς διανύουμε τον μήνα-σάντουιτς ανάμεσα στις γιορτές που πέρασαν και τα τριήμερα του Μαρτίου που έρχονται. Ρίξε μια ματιά στα ωραιότατα δωμάτια που βρήκαμε, για του λόγου μας το αληθές.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 19-20 Φεβρουαρίου. Αν είσαι από τους τυχερούς που μπορούν να φύγουν και καθημερινές, είναι πιθανό να τις βρεις χαμηλότερες.

Στην Πελοπόννησο…

Στα πανέμορφα Άνω Δολιανά, που είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσεις τόσο το βόρειο κομμάτι του Πάρνωνα όσο και το ιδανικό για πεζοπορίες Δάσος της Σκυρίτιδας, ο Ξενώνας Θόλος έχει παραμυθένια δωμάτια με μεγάλες πέτρινες βεράντες που αγναντεύουν το φυσικό τοπίο γύρω τους, στα 55€ το τρίκλινο (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό).

Στις Καρυές, ένα από τα λιγότερο εξερευνημένα χωριά του Πάρνωνα και ιδιαίτερη πατρίδα των Καρυάτιδων, το Αρχοντικό του Πάρνωνα έχει ρουστίκ δωμάτια με μοντέρνες πινελιές και μπαλκόνια με θέα στο βουνό, στα 80€ το δίκλινο. 



Στη γλυκύτατη Καστανιά της Ορεινής Κορινθίας, ό,τι πρέπει για να περπατήσεις τα μονοπάτια της Ζήρειας, να στρώσεις πικνίκ ένα ηλιόλουστο μεσημέρι στις όχθες της Λίμνης Δόξα και να πιάσεις τραπέζι πλάι στο αναμμένο τζάκι για λουκούλλεια γεύματα στο χωριό, ο ομώνυμος Ξενώνας Καστανιά έχει ωραιότατα δωμάτια στις οικονομικότερες τιμές της περιοχής: από 80€ το δίκλινο. 

Στην Καστάνιτσα, ένα από τα υπέροχα Τσακωνοχώρια του Πάρνωνα, ο Ξενώνας Αντωνίου μας φιλοξενεί σε παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν και το σπιτικό πρωινό να κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 65€ το δίκλινο. 

Στη Στερεά…

Στην κουκλίστικη Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, σκαρφαλωμένη εκεί ψηλά στα 1.000 και βάλε μέτρα υψόμετρο, το Vilage Inn έχει φανταστικά, ευρύχωρα διαμερίσματα με ξύλινα πατώματα και ταβάνια και μεγάλες βεράντες, στα 65€ το δίκλινο με πολύ καλό πρωινό. 

Στον Πλάτανο της Δυτικής Ναυπακτίας, που βάζουμε στοίχημα δεν τον έχεις επισκεφθεί (χάνεις) το Alonaki Guesthouse προσφέρει προσεγμένα στούντιο με κουζίνα για έξτρα οικονομία και παραδοσιακές πινελιές στη διακόσμησή τους, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 60€ το δίκλινο με φανταστικό χειροποίητο πρωινό. 

Στη Σπερχειάδα, που πιθανότατα δεν έχεις εξερευνήσει όσο θα έπρεπε, τα χρωματιστά, γλυκύτατα δωμάτια του Ξενώνα Γόργιανη είναι ό,τι πρέπει για τα Σαββατοκύριακά σου στις όχθες του Σπερχειού και τη γοητευτική ρουμελιώτικη φύση. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 51€ το δίκλινο με παραδοσιακό πρωινό να γλείφεις τα δάχτυλά σου. 

Στο Πετροχώρι, ακριβώς πάνω στην όχθη της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας, της Τριχωνίδας, το Althaia έχει όμορφα, φωτεινά και φροντισμένα δωμάτια, κάποια εκ των οποίων διαθέτουν το δυνατό χαρτί της μεγάλης βεράντας που μοιάζει κρεμασμένη πάνω από τη λίμνη. Οι τιμές ξεκινούν από 60€ για το στάνταρ δίκλινο, και φτάνουν τα 70€ αν θέλεις και τη βεράντα που λέγαμε, με θέα στη λίμνη. Το πρωινό είναι εξαιρετικό, και αξίζει με το παραπάνω τα έξτρα 10€ ανά δωμάτιο.



Στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, που είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις το Καρπενήσι και τα χωριουδάκια γύρω του, η Αγράμπελη διαθέτει παραδοσιακά στούντιο που θα σου θυμίσουν το σπίτι στο χωριό, σε τιμές που ξεκινούν από 50€ το δίκλινο και 55€ για αυτά με το τζάκι, ή 58€ και 65€ αντίστοιχα, αν θέλεις και πρωινό. 

Σε ένα άλλο πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας που λέγεται Κορυσχάδες, το Χάνι Μπαγασάκι προσφέρει παραμυθένια δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το Βελούχι και τις καταπράσινες πλαγιές του, στα 47€ το δίκλινο, ή 52€ με ένα εξαιρετικό, χειροποίητο πρωινό. 

Και τέλος, αν θέλεις να βολτάρεις στις πλαγιές του Παρνασσού αλλά η Αράχωβα σου πέφτει ακριβή, στο Σερνικάκι της Άμφισσας θα βρεις τα πανέμορφα και ευρύχωρα Kelari Studios, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 55€ το δίκλινο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v