Πού θα βρω δωμάτια για την 28η Οκτωβρίου;

Δεν ξέρουμε αν το πρόσεξες, αλλά σχεδόν όλα τα δωμάτια στους δημοφιλείς προορισμούς έχουν ήδη εξαντληθεί. Το κλειδί εδώ βρίσκεται στη λέξη «σχεδόν».
Πού θα βρω δωμάτια για την 28η Οκτωβρίου;
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο εσύ έκανες χαλαρός/η τη ζωή σου, οι συνάνθρωποί μας ζητούσαν στρατηγικά άδειες από την δουλειά για την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και έκλειναν δωμάτια για το φρεσκοαποκτηθέν τους τετραήμερο. Και τώρα μπαίνεις ανέμελος/η να κάνεις τις κρατήσεις σου μια βδομάδα πριν και ανακαλύπτεις πως δεν σου έχουν αφήσει τίποτα. Για την ακρίβεια, σχεδόν τίποτα. Αν είσαι αποφασισμένος/η για εκδρομή, λύσεις υπάρχουν.

Μήπως να πας μια θάλασσα;

Με το που μπήκε το φθινόπωρο ξεκίνησαν όλοι να σκέφτονται βουνά και φωτιές να σιγοτρίζουν στα τζάκια. Ο καιρός, όμως, είναι μια χαρά ηλιόλουστος ακόμα μέχρι το απόγευμα (που διαρκεί αρκετά, την ώρα θα την αλλάξουμε φέτος στις 30 Οκτωβρίου) ό,τι πρέπει δηλαδή για να αράζεις τα μεσημέρια με ουζάκια πλάι στην θάλασσα. Άσε που πολλοί παραθαλάσσιοι προορισμοί προσφέρονται μια χαρά σαν βάση για εξορμήσεις στο βουνό.


Το Λεωνίδιο, ας πούμε, είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσεις τα μονοπάτια και τα χωριά του Πάρνωνα, να κάνεις και μια παραθαλάσσια βόλτα, να έχεις και τη νυχτερινή σου ζωή. Δωμάτια έχουν ακόμα το Λεωνίδιο Rocks (35€ το δίκλινο) και το Hotel Patelis, στα παραθαλάσσια Πούλιθρα, λίγο έξω από το Λεωνίδιο (58€ το δίκλινο). 


Αντίστοιχα, ωραιότατη βάση για να ανηφορίσεις στον Παρνασσό, αλλά και υπέροχος προορισμός από μόνο του είναι το Γαλαξίδι, όπου βρήκαμε διαθεσιμότητα για το τετραήμερο στο ομώνυμο Ξενοδοχείο Γαλαξίδι (60€ το δίκλινο με σούπερ πρωινό) και στο Santa Xenia (50€ το δίκλινο).

Σιγά μην πάω Οκτώβρη μήνα στις θάλασσες, βουνό θέλω

Το Πήλιο έχει μια χαρά διαθεσιμότητες: Ενδεικτικά, δες το House of Gardenia στη Μακρυράχη, μεταξύ Ζαγοράς και Τσαγκαράδας (55€ το σπιτάκι που φιλοξενεί έως τρία άτομα) το Ξενοδοχείο Άλκηστις στην Πορταριά (76€ το δίκλινο με πολύ καλό πρωινό) τον Ξενώνα Ίρις στην Τσαγκαράδα (73€ το δίκλινο) και τον Ξενώνα τα Δόκανα στις Πινακάτες (60€ το δίκλινο, ή 70€ με εξαιρετικό πρωινό).



Λίγα και καλά δωμάτια βρήκαμε και στον Πάρνωνα: Στη Βαρβίτσα, ας πούμε, το ψηλότερο χωριό της Λακωνίας, σε υψόμετρο 1200 μέτρων, ο Ξενώνας Μετερίζι έχει υπέροχα δωμάτια στα 68€ το δίκλινο με πρωινό. Λίγο έξω από τις Καρυές, ωραιότατη πρόταση είναι τα Αραχωβίτικα Καλύβια (58€ το δίκλινο με πρωινό) στο Καστρί τα Dafni Apartments είναι λιτά αλλά περιποιημένα και με σούπερ θέα στα καταπράσινα τοπία γύρω τους (48€ το δίκλινο) ενώ στα Άνω Δολιανά το 1821 En Dolianis αξίζει και με το παραπάνω τα σχεδόν 100€ το δίκλινο με πρωινό. 

Εναλλακτικά, μπορείς να βγεις και λίγο εκτός πεπατημένης

Ναι, η Ήπειρος σπάει το ένα ρεκόρ δημοφιλίας μετά το άλλο αυτό το τετραήμερο, και μπορεί στα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα να μην έχει μείνει διαθέσιμο ούτε κατώι, με βάση όμως για παράδειγμα τον Ξενώνα Βικτώρια στα Λουτρά Αμάραντου (47€ το δίκλινο με σούπερ πρωινό) θα εξερευνήσεις τα υπέροχα Μαστοροχώρια. Ή μπορείς να μείνεις στη Σαμαρίνα, στον Ξενώνα Χώτο (40€ το δίκλινο με πρωινό) και να εξερευνήσεις τις φαντασμαγορικές πλαγιές του Σμόλικα, τα χωριά, τις διαδρομές και τις δρακόλιμνες του.



Επίσης, μπορεί στη Λίμνη Πλαστήρα να μην απομένουν παρά ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια (συγκεκριμένα, το λιτό αλλά φροντισμένο Πανδοχείο της Λίμνης Πλαστήρα στην Καστανιά, με 50€ το δίκλινο) και το Miaritis Rooms λίγο έξω από το Κρυονέρι, στα 55€ το δίκλινο με πρωινό) αλλά γιατί να μη μείνεις λίγο πιο έξω, στην πανέμορφη Ελάτη ας πούμε όπου ο Κόκκινος Βράχος έχει τέλεια δωμάτια στα 71€ με πρωινό, ή στο Πανόραμα, στα Άγραφα, τα δωμάτια του οποίου δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 55€ το δίκλινο;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v