Σούπερ φθινοπωρινοί προορισμοί για την επόμενη εκδρομή σου

Οι αρχές του φθινοπώρου είναι η καλύτερη περίοδος για εκδρομή, γι’ αυτό σου συγκεντρώσαμε τέσσερις απόλυτα φθινοπωρινούς προορισμούς.
Σούπερ φθινοπωρινοί προορισμοί για την επόμενη εκδρομή σου
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρωί κάνεις βόλτες στη λιακάδα, το βράδυ που πιάνει ψυχρούλα αράζεις δίπλα στο αναμμένο τζάκι. Και όλα αυτά με φόντο πορτοκαλο-κόκκινα τοπία που στολίζουν με τα φθινοπωρινά τους χρώματα τα ούτως ή άλλως κουκλίστικα χωριά των ελληνικών βουνών. Είναι ή δεν είναι το φθινόπωρο η ωραιότερη εποχή για εξορμήσεις στη φύση;

Στον Πάρνωνα και το Λεωνίδιο

Μπορεί να το λέμε εν είδη κλισέ για το Πήλιο (που ακολουθεί) έχει όμως και ο Πάρνωνας την χάρη να συνδυάζει βουνό και θάλασσα σε μια μοναδική εναλλαγή τοπίου ό,τι πρέπει για πρώιμο φθινόπωρο. Έχει επίσης ένα μαγικό καστανοδάσος που αυτή την εποχή με τις καστανιές του φορτωμένες κάστανα είναι ένα χάρμα οφθαλμών –ιδανική βάση για να το εξερευνήσεις είναι ο Κοσμάς, ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά του Πάρνωνα. Αν πάλι προτιμάς να το έχεις… δίπορτο, μεταξύ βουνού και θάλασσας, και θες και λίγη νυχτερινή ζωή για τα βράδια σου, το Λεωνίδιο, φωλιασμένο κάτω από τα κατακόκκινα βράχια του, είναι ιδανικό για την περίπτωσή σου.


Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια εκδρομή στο καστανοδάσος του Πάρνωνα

Εδώ να μείνεις: Στον Ξενώνα Λάμπρου στον Κοσμά (38€ το δίκλινο διαμέρισμα), ή στο Ξενοδοχείο Κοσταρίνι στο Λεωνίδιο (37€ το δίκλινο στούντιο). 

Στο Πήλιο

Προσπερνάμε τα βαρετά κλισέ «παντός καιρού» και μπίρι μπίρι, και περνάμε κατευθείαν στο ότι τα μονοπάτια του Πηλίου ποτέ δεν τα έχεις εξερευνήσεις αρκετά –και τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να το κάνεις, περπατώντας με τα κιτρινισμένα φύλλα να κριτσανίζουν κάτω από τα βήματά σου. Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις βάση, εμείς ψηφίζουμε γι’ αυτή την εποχή τα χωριά της Δύσης, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Άγιο Βλάση και Άγιο Γεώργιο Νηλείας, που έχουν φαντασμαγορικές διαδρομές και φυσικά τοπία γύρω τους, αλλά και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα αν δεν μπορείς ακόμα να απαρνηθείς τα κυριακάτικα μεσημέρια με ουζάκι πλάι στο κύμα.


Διαβάστε περισσότερα - 15 πράγματα που πρέπει να κάνεις τώρα στο Πήλιο

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Santikos Mansion στη Βυζίτσα (75€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό) ή στην σαφώς οικονομικότερη Ραστώνη (57€ το δίκλινο με τζάκι) επίσης στη Βυζίτσα. Στις Πινακάτες, ωραιότατη επιλογή είναι ο Ξενώνας Τα Δόκανα (60€ το δίκλινο, ή 70€ μαζί με πεντανόστιμο, παραδοσιακό πρωινό).

Στην Κερκίνη

Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο της ωραιότερης λίμνης της Ελλάδας, κι αν δεν γιορτάσεις τον ερχομό του φθινοπώρου χαζεύοντας τα ζεστά του χρώματα να καθρεφτίζονται στα ακίνητα νερά μιας λίμνης, τότε πώς; Η Κερκίνη, που λες, απολαμβάνεται ιδανικά μέσα από μια πεζοπορία στις όχθες της, και ακόμα ιδανικότερα μέσα από μια βαρκάδα στα υπέροχα, ακίνητα νερά της. Ερωδιοί, πελεκάνοι και νεροβούβαλοι μοιράζονται μαζί σου αυτή τη θέα, ενώ οι πλαγιές του όρους Μπελλές και τα γλυκύτατα χωριά γύρω της (το Μανδράκι, η Κερκίνη και τα Άνω Πορόια, για να αναφέρουμε μόνο μερικά) προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες και ολοήμερες εξερευνήσεις.


Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι να ταξιδέψετε στη λίμνη Κερκίνη

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα, ευρύχωρα διαμερίσματα του Morfi Hotel, 500 μέτρα από τις όχθες της λίμνης (από 40€ το δίκλινο) ή στα ωραιότατα δωμάτια του Ξενώνα Το Φράγμα στον Λιθότοπο (από 37€ το δίκλινο με πρωινό).

Στα Μετέωρα και τη Λίμνη Πλαστήρα

Από τη μία το απόλυτο δέος των Μετεώρων, που μοιάζουν να ακροβατούν μεταξύ ουρανού και γης, από την άλλη –μιάμιση ωρίτσα μακριά τους− τα φαντασμαγορικά τοπία της Λίμνης Πλαστήρα, που είναι ό,τι πρέπει αυτή την εποχή για πεζοπορίες ή βόλτες με αλογάκια στις όχθες της και βαρκάδες με κανό ή υδροποδήλατο στα γαλήνια νερά της. Βάλε στο πρόγραμμα και την πεζοπορική ανάβαση στα μοναστήρια των Μετεώρων, που διοργανώνεται από την Trekking Θεσσαλίας, και δεν είναι ούτε στο ελάχιστο τόσο κουραστική όσο φαντάζεσαι, κι έχεις πέντε διαφορετικούς λόγους να ζητήσεις μερικές μέρες άδεια από τη δουλειά για να προλάβεις να τα απολαύσεις όλα όπως τους αρμόζει.


Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι να αγαπήσεις κι εσύ τη Λίμνη Πλαστήρα | Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στα Μετέωρα 

Εδώ να μείνεις: Αν θες να είσαι πιο κοντά στη λίμνη, στον Ξενώνα Ίριδα στο Μπελοκομύτη (40€ το δίκλινο με θέα στη λίμνη), ή στον Ξενώνα Καλλιστώ, στην Καστανιά (50€ το δίκλινο). Αν προτιμάς να είσαι πιο κοντά στα Μετέωρα, τέλεια επιλογή είναι ο Ξενώνας Λίθος στο Καστράκι (56€ το δίκλινο με θέα στα Μετέωρα).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v