Υπέροχα νησιά για ζευγάρια

Ρομαντζάδες καλοκαιρινές δεν ζούμε μόνο σε Μήλο και Σαντορίνη. Ιδού επτά διαφορετικά νησιά, ιδανικά (και) για ζευγάρια.
Υπέροχα νησιά για ζευγάρια

Ωραίο ηλιοβασίλεμα δεν απολαμβάνει μόνο η Σαντορίνη, αλλά ούτε και η Μήλος είναι ο μοναδικός προορισμός για ρομαντζάδα στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, (σχεδόν) κάθε νησάκι μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για διακοπές με το έτερον ήμισυ αρκεί να υπάρχει διάθεση και πρόσφορο έδαφος. Με βάση λοιπόν το φυσικό περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και το γενικότερο χαρακτήρα κάθε νησιού, επιλέξαμε επτά καλοκαιρινές αποδράσεις που είναι ό,τι πρέπει… για δύο.

Αστυπάλαια
astypalea island
Για την κατάλευκη Χώρα της και το βενετσιάνικο κάστρο που αγναντεύει από την κορυφή του τα δύο φυσικά λιμάνια του νησιού, και περιστοιχίζεται από ολόλευκα σπιτάκια που φτιάχνουν την ιδανική νησιωτική ατμόσφαιρα για δύο. Αλλά και για τα δύο ακατοίκητα νησάκια της – Κουνούπα και Κουτσομύτη που προσφέρονται για να ζήσετε μερικές στιγμές  «σα ναυαγοί σα Ροβινσώνες δίχως νόμους και κανόνες». 

Διαβάστε επίσης - 10 λόγοι να πας Αστυπάλαια φέτος το καλοκαίρι 

Ύδρα
Ύδρα
Για την κομψότητα της αρχιτεκτονικής της και την χαλαρή κοσμοπολίτικη αύρα που αποπνέουν τα σοκάκια της, για την καλλιτεχνική της παράδοση αλλά και τις ανοιχτωσιές στα «ψηλά» του νησιού, οι οποίες προσφέρονται για ατένισμα. Ο ψηλότερος λόφος της λέγεται ‘Ερως και δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη για να ατενίσετε τη μοναδική θέα προς όλο τον Σαρωνικό και το Μυρτώο, και τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης - Ύδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός

Σύρος
Σύρος
Για τον αρχοντικό της χαρακτήρα που της επιτρέπει να συγκεντρώνει… εκλεκτούς και λίγους παραθεριστές οι οποίοι λατρεύουν την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Για την διακριτική γοητεία της Άνω Σύρου, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, την πανέμορφη Ποσειδωνία και τις ερημικές παραλίες Γράμματα, Λια και Γριά.

Διαβάστε επίσης - Δέκα «μυστικά» στην αρχοντική Σύρο 

Φολέγανδρος
Perfect full moon Summer night in Folegandros island (Φολέγανδρος) 🌕. Magical moment 💙. Capture by @petros_sideris -Tag your Friends - #Folegandros #island #cyclades #Greece #Aegeansea #hellas #fullmoon #summernight #wonderful_places
Γιατί το όνειρο των Κυκλάδων έχει τη μορφή της άψογα διατηρημένης Χώρας της, που μοιάζει «δραματικά» πιασμένη στην άκρη του γκρεμού. Για τις βόλτες στο Κάστρο που αποτελεί μια μίνι δική του γειτονιά (και «κοντράρει» εύκολα την Καλντέρα), για την ανάβαση μέχρι την Παναγιά στην κορυφή της Χώρας και την θέα από εκεί ψηλά, και για το μεθυστικό ρακόμελο που θα σας κάνει να χαλαρώσετε… γλυκά.

Διαβάστε επίσης - Φολέγανδρος: Έρωτας με την πρώτη ματιά 

Καστελόριζο
Καστελόριζο Kastelorizo
Γιατί στην άκρη της Ελλάδας θα νιώσετε επιτέλους… μόνοι, γιατί βολτάροντας ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασσικά θα χαλαρώσετε όσο πρέπει, γιατί το Γαλάζιο Σπήλαιο προσφέρει εικόνες που θα έχετε να λέτε στα παιδιά σας και γιατί η φάση απογευματινό καφεδάκι στο λιμάνι, βουτιές από τα βραχάκια και… αφροδισιακά θαλασσινά στις ταβέρνες είναι όσο ζευγαριάρικη ακούγεται.

Διαβάστε επίσης - Καστελόριζο: Ταξίδι στην άκρη της Ελλάδας 

Θάσος
#NikosDéjàVu : Μαριές, Θάσος (Καλοκαίρι 2013)
Γιατί οι δαντελωτές της παραλίες, οι φυσικές πισίνες και οι κατάφυτοι κάμποι θα σας κάνουν να ερωτευτείτε ξανά, γιατί η δροσιά εδώ το καλοκαίρι δεν παίζεται, γιατι τα χωριουδάκια της είναι όλα… ένα και ένα για να τα ανακαλύψετε και να βολτάρετε σε αυτά και γιατί οι τιμές της είναι από τις καλύτερες, ίσως, του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης - Θάσος: Ένα σμαράγδι στο Βόρειο Αιγαίο  

Λήμνος
Παραλία Ρωμανού , Λήμνος
Γιατί θα ζήσετε την νησιώτικη ζωή όπως πρέπει, ανέγγιχτη από τουρισμό, θα απολαύσετε ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανες λίμνες, θα χαζέψετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από τον Ρωμέικο Γιαλό στη Μύρινα με το όρος Άθως να σας… επιτηρεί στο βάθος και θα μεθύσετε γλυκά παρέα με ένα Μοσχάτο D’ ifestia.

Διαβάστε επίσης - Λήμνος: Η κρυφή γοητεία της ομηρικής «ανεμόεσσας»

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v