5 ιδέες για μαγικά Χριστούγεννα στο βουνό

Συγκεντρώνουμε προτάσεις διαμονής σε πέντε μαγευτικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας, για να κάνετε Χριστούγεννα χιονισμένα και οικονομικά.
5 ιδέες για μαγικά Χριστούγεννα στο βουνό
του Γιώργου Κόκουβα

Χριστούγεννα στην Ήπειρο ή στα απάτητα χιόνια του Ολύμπου; Θα ακούσετε τα κάλαντα στα «μυστικά» χωριά της Ευρυτανίας ή συνοδεία… κόκορα με χυλοπίτες στο Πήλιο; Τι θα λέγατε για λίγο χιονοπόλεμο στη Ζήρεια - και όλα αυτά χωρίς να πληρώσετε μια μικρή περιουσία;

Συγκεντρώνουμε ιδέες για βουνίσια Χριστούγεννα στην Ελλάδα, σε πέντε μαγευτικές ορεινές περιοχές της χώρας, όπου εντοπίσαμε budget επιλογές διαμονής για το τριήμερο των Χριστουγέννων – ήτοι από 132€ και για τις τρεις διανυκτερεύσεις των γιορτών (24-27 Δεκεμβρίου σε δίκλινο δωμάτιο). Καλές, χιονισμένες γιορτές!

*Χριστούγεννα στην Κόνιτσα
Γιορτές στα «ύψη» της Ηπείρου σημαίνουν διαδρομές ανάμεσα σε δάση οξιάς και σημύδας, κρυστάλλινα, σχεδόν παγωμένα ποτάμια, λιθόχτιστα μονοπάτια, περίπατοι στην Άνω Πόλη της Κόνιτσας, με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και την μαγευτική θέα προς την πεδιάδα, και φυσικά, πέρασμα από το χιλιοφωτογραφημένο τοξωτό γεφύρι-superstar της περιοχής.

φωτό: Konitsa.gr
Tα highlights: Αφού εξερευνήσετε την Κόνιτσα, στην γύρω περιοχή έχετε να διαλέξετε από τα σλάλομ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, την εξερεύνηση των Μαστοροχωρίων ή των κουκλίστικων χωριών στα Ζαγόρια, την διάσχιση των δύο φαραγγιών και την αυθεντική γαστριμαργική εμπειρία στο χωριό Μπουραζάνι.
Το χριστουγεννιάτικο πακέτο: Για το τριήμερο των Χριστουγέννων (24-27/12) εντοπίσαμε διαθέσιμα δίκλινα δωμάτια στα χωριάτικα, παραμυθένια δωμάτια του ξενώνα Πανόραμα από 180€ για τις τρεις διανυκτερεύσεις αλλά και στα άνετα δωμάτια του ακόμη πιο οικονομικού ξενώνα Το Τζάκι, στα 165€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 
Περισσότερα για την ΚόνιτσαΕδώ 

*Γιορτές στην Ορεινή Κορινθία
Έχοντας ως βάση τα μικρότερα χωριουδάκια της Κορινθίας, καθώς τα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα είναι μάλλον… υπερβολικά ακριβοθώρητα τις ημέρες των γιορτών, θα εξερευνήσετε τα χιονισμένα δάση μαυρόπευκων της Ζήρειας, τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και τις πιο κοσμοπολίτικες γωνιές, και θα απολαύσετε τις εκλεκτές γεύσεις του διαλεχτού κρασιού και των τοπικών σπεσιαλιτέ.

φωτό: Ξενώνας Elisson Fb page 
Τα highlights
: Στα Τρίκαλα θα περπατήσετε στα λιθόστρωτα στενάκια με τις μεσαιωνικές εκκλησίες, στην Καστανιά στα 1.110 μέτρα υψόμετρο θα απολαύσετε υπέροχη θέα προς την κοιλάδα, στην Γκούρα θα επισκεφθείτε την εντυπωσιακή Παναγία των βράχων, λαξευμένη μέσα στον βράχο, ενώ στην κοντινή Στυμφαλία, θα εξερευνήσετε το υπέροχο Μουσείο Περιβάλλοντος.
Το χριστουγεννιάτικο πακέτο: Εντοπίσαμε για το τριήμερο των γιορτών budget επιλογές διαμονής στο Κρυονέρι και την Γκούρα – τα λιτά αλλά ατμοσφαιρικά και φιλόξενα δωμάτια του ξενώνα Elisson στοιχίζουν 165€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ τα παραδοσιακά δωμάτια του πετρόχτιστου ξενοδοχείου Ακροθέα στην Γκούρα στοιχίζουν 240€ για το τριήμερο. 
Περισσότερα για την Ορεινή ΚορινθίαΕδώ 

*Άγιος Βασίλης έρχεται… απ’ την Ευρυτανία
Απαρνούμαστε τις «σειρήνες» του Καρπενησίου, και αυτές τις γιορτές ανακαλύπτουμε το άλλο πρόσωπο της Ευρυτανίας, αυτό των μικρών «αλπικών» της χωριών που φωλιάζουν μέσα στα χιονισμένα δάση, ανεβαίνοντας συνεχώς στον ταξιδιωτικό χάρτη της Ελλάδας.

φωτό: Karpenissi.gr
Τα highlights: Θα ανακαλύψετε το Μικρό και το Μεγάλο χωριό, τους δύο ανερχόμενους οικισμούς με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα γραφικά ξωκλήσια και τα τρεχούμενα νερά. Θα εξερευνήσετε τους καταρράκτες και τα παραδοσιακά μυστικά του χωριού Βουτύρο, κρυμμένο μέσα στα ελατοδάση, ή τον γραφικό οικισμό Φουρνά στον λόφο του Προφήτη Ηλία στο Βελούχι. Θα απομονωθείτε στο χωριό «Φιδάκια» με την εκπληκτική θέα στη λίμνη Κρεμαστών και από εκεί θα πάρετε τον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου για λίγες δόσεις… αδρεναλίνη.
Το χριστουγεννιάτικο πακέτο: Στα λιτά, low budget δίκλινα του «Δωμάτιο με θέα» στο Μεγάλο Χωριό, το τριήμερο των γιορτών θα σας στοιχίσει συνολικά 155€, ενώ τα παραδοσιακά δωμάτια του ξενοδοχείου Αγράμπελη στο ίδιο χωριό στοιχίζουν 180€ για τις τρεις διανυκτερεύσεις. Στον ξενώνα Φουρνά στο ομώνυμο χωριό, που διαθέτει απλά αλλά φιλόξενα δωμάτια σε ένα περιβάλλον πνιγμένο στη φύση του βουνού, εντοπίσαμε πακέτο τριημέρου στα 135€. 
Περισσότερα για την ΕυρυτανίαΕδώ 

*Γιορτινό τριήμερο στο Πήλιο
Ποτέ δεν θα βαρεθούμε να εξερευνούμε το βουνό των Κενταύρων. Τα δεκάδες χωριουδάκια του, οι πηλιορείτικες γεύσεις, η απίστευτη θέα, τα χιονισμένα δάση και οι οικονομικές επιλογές διαμονής ακόμα και τα Χριστούγεννα, τα οποία δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό στις πλαγιές του Πηλίου, μας πείθουν να ανηφορίσουμε προς τη Θεσσαλία και αυτόν τον χειμώνα.

Τα highlights: Σε όποιο χωριό κι αν επιλέξετε να μείνετε, αξίζει να κάνετε την πηλιορείτικη… οδύσσειά σας, από τις γραφικές Μηλιές και την ιστορική Ζαγορά, μέχρι την Μακρινίτσα με το ενδιαφέρον Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας ή την Τσαγκαράδα, το Μούρεσι και την Πορταριά με τα φοβερά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπιες σπεσιαλιτέ που θα τις θυμάστε… για όλο το 2014.
Το χριστουγεννιάτικο πακέτο: Στην Τσαγκαράδα, η Villa Zachos προσφέρει ζεστά, παραδοσιακά δωμάτια με τζάκι, από 132€ για τις τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ η «Οδός Κενταύρων» στην καρδιά του χωριού προσφέρει φιλόξενα δωμάτια και… εκτενείς συμβουλές για εξερευνήσεις από τους ιδιοκτήτες – από 153€ για το τριήμερο. Στη Ζαγορά, εντοπίσαμε αξιοπρεπείς και πολύ οικονομικές προσφορές στους ξενώνες Rousis (από 150€ για το τριήμερο) και Χαραυγή (από 150€ επίσης), ενώ στο Μούρεσι, το Einosifyllon προσφέρει ειδυλλιακά δωμάτια με θέα στο βουνό από 156€ για τις τρεις διανυκτερεύσεις.
Περισσότερα για το ΠήλιοΕδώ 

*Κορυφαία Χριστούγεννα… στον Όλυμπο
Σουίτες με θέα στον Όλυμπο, χιονισμένα μονοπάτια στο ψηλότερο βουνό της χώρας, γραφικά χωριουδάκια με ξακουστό κρασί και τσίπουρο και υπέροχες γεύσεις με ηχητικό φόντο… τα παραδοσιακά κάλαντα μας περιμένουν στην καρδιά της Ελλάδας.

φωτό: Olympostrek.gr
Τα highlights: Στο Λιτόχωρο θα θαυμάσετε τον υπέροχο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τη θέα των οποίων προσφέρει κάθε σημείο του χωριού. Στον Παλαιό Παντελεήμονα και την Σκοτίνα θα εξερευνήσετε τα υπέροχα κτίσματα μακεδονικής αρχιτεκτονικής και τους ναούς που μετρούν πολλούς αιώνες Ιστορίας. Στον Κάτω Όλυμπο, στα χωριά Ραψάνη και Κρανιά, θα απολαύσετε το περίφημο τοπικό κρασί και θα απολαύσετε πεντανόστιμες κρεατοφαγικές γεύσεις στα ζεστά στέκια στις πετρόχτιστες πλατείες τους.
Το πακέτο των Χριστουγέννων: Στα περιποιημένα δίκλινα δωμάτια του ξενώνα Μυρτώ στο Λιτόχωρο, η διαμονή τις τρεις νύχτες των Χριστουγέννων στοιχίζει μόλις 150€, ενώ στον γραφικό Παλαιό Παντελεήμονα, τα παραμυθένια δωμάτια του ξενώνα Πλειάδες στοιχίζουν 225€ για το τριήμερο και τα άνετα, σπιτικά οικογενειακά διαμερίσματα της Καστάνιας Γης (για 4 άτομα) με τζάκι και κουζίνα στοιχίζουν 228€. 
Περισσότερα για τον ΌλυμποΕδώ 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v