Εινοσίφυλλον: Μεταξύ βουνού και θάλασσας

”Εινοσίφυλλον” αποκάλεσε ο Όμηρος το όμορφο Πήλιο. Εινοσίφυλλον αποκαλούν και οι ιδιοκτήτες του το μαγευτικό ξενώνα με την πλάτη στα βουνά και τα πόδια στην θάλασσα. Αν φέτος το καλοκαίρι αναζητάτε χαλάρωση σε φόντο ελληνικό, μόλις βρήκατε το ιδανικό κατάλυμμα.

Φέτος το καλοκαίρι τα θέλετε όλα. Και βουνό, και θάλασσα, και πράσινο, και ηλιοθεραπεία, και καθαρές παραλίες και καθαρό αέρα. Αλλά πάνω από όλα θέλετε ξεκούραση. Θέλετε να χαλαρώσετε κάτω από τη δροσερή φυλλωσιά και να ακούτε μονάχα το γάργαρο κελάηδισμα των πουλιών και το μεσημεριανό τραγούδι από τα τζιτζίκια, και θέλετε να νιώσετε την ηρεμία του παραδοσιακού χωριού. Ε, τότε θέλετε Εινοσίφυλλον.

Το Εινοσίφυλλον βρίσκεται στο Μούρεσι του Πηλίου, στα 421 μ. υψόμετρο, ανάμεσα στα όρη Κίσσος και Αγ. Δημήτριο και 54 χλμ. από το λιμάνι του Βόλου. Στα πόδια του, όμως, έχει τα κύματα του Αιγαίου. Το σκηνικό που περιβάλλει τον ξενώνα μοιάζει ονειρικό. Καταπράσινες πλαγιές και λόφοι που μαγνητίζουν το βλέμμα, μπλεγμένη μυρωδιά θάλασσας και βουνού και ένας τεράστιος, φιλόξενος κήπος, γεμάτος δέντρα και λουλούδια, που μαγεύει με την ομορφιά του τον επισκέπτη.

Πρόκειται για το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα της αναπαλαίωσης δύο παραδοσιακών, πέτρινων κτιρίων του 1870. Δημιουργήθηκαν έτσι 4 δίκλινα δωμάτια και μία αυτόνομη μεζονέτα, που μπορεί να φιλοξενήσει δύο μεγάλους και μέχρι δύο παιδιά. Το κάθε δωμάτιο διηγείται μέσα από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά τη δική του μακρόχρονη ιστορία. Τα επιβλητικά σιδερένια κρεβάτια με τα κάγκελα ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, η πέτρα και το ξύλο δίνουν την αίσθηση της γαλήνιας μοναστηριακής ζωής, ενώ τα φωτιστικά και οι καθρέφτες μοιάζουν να ξεπήδησαν από μεσαιωνικό παραμύθι.

Τα χρώματα των δωματίων, γήινα και ζεστά, δένουν αρμονικά με τα πολυτελή υφάσματα, στο κρεβάτι και τις μπερζέρες, αλλά και με το πέτρινο τζάκι, εστία θερμότητα και θαλπωρής. Και εκεί που όλα μοιάζουν ξεχασμένα από το χρόνο, αναλλοίωτα στη φθορά του μοντερνισμού, σύντομα ανακαλύπτει κανείς πως οι υπόλοιπες–απαραίτητες σε έναν ξενώνα- παροχές, είναι σύγχρονες, πολυτελείς και εκλεπτυσμένες.

Τα δωμάτια διαθέτουν CD player, τηλέφωνο, TV, Internet, σεσουάρ, jacuzzi bathtub, mini bar, 24ωρο room service, και τζάκι (σε 2 δωμάτια). Ταυτόχρονα, στις παροχές του ξενώνα συμπεριλαμβάνεται βιβλιοθήκη, 2 δωμάτια εύκολα προσβάσιμα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ σε συνεργασία με το δήμο, οι ιδιοκτήτες μπορούν να σας οργανώσουν σπορ όπως mountain skiing, αναρρίχηση, winter sports, basket court, rafting.

Ο ”μαγεμένος” κήπος που περιβάλλει τον ξενώνα, σας περιμένει για να σας πλανέψει με τα πολύχρωμα σχέδιά του, τα πανύψηλα δέντρα του και τις μεθυστικές μυρωδιές. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να γευθείτε παραδοσιακό, χωριάτικο πρωινό με σπιτικές μαρμελάδες, ζεστό ζυμωτό ψωμί και ολόφρεσκους, δροσερούς χυμούς με φρούτα από το περιβόλι. Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας με χρώματα, αρώματα και γεύσεις της ελληνικής φύσης... τι καλύτερο;

Η υπόλοιπη ημέρα σας στο Πήλιο αναμένεται... υπερδραστήρια. Στη μυθική χώρα των Κενταύρων, στον τόπο που διάλεξαν οι θεοί για να γιορτάζουν τους έρωτες και τους γάμους τους, δε μπορεί παρά να βιώσετε ανάλογα συναισθήματα ενθουσιασμού. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως το ”εινοσίφυλλο Πήλιο”, ενέπνευσε τον Όμηρο, τον Πίνδαρο και τον Ευριπίδη για τα σπουδαία έργα τους.

Στα 7 χλμ. από το ξενοδοχείο υπάρχουν 8 υπέροχες παραλίες, η μία καλύτερη από την άλλη. Η κοντινή παραλία Παπά Νερό έχει κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο, το λιμανάκι της Νταμούχαρης κερδίζει κάθε χρόνο τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, αλλά και η παραλία του Αη Γιάννη και του Μυλοπόταμου είναι εξίσου χαρισματικές.

Μη λησμονήσετε, ωστόσο, τις πιο ορεινές περιοχές και τα χωριά του Πηλίου, που προσφέρονται για πεζοπορία ή βόλτα με το αυτοκίνητο, και κάντε μία στάση στα παραδοσιακά ταβερνάκια για να γευτείτε μοναδικές, ντόπιες σπεσιαλιτέ. Έκπληκτοι θα ανακαλύψετε πως κάθε δρομάκι, κάθε καλντερίμι και κάθε μονοπάτι που θα ακολουθήσετε, θα σας οδηγήσει σε έναν κρυμμένο θησαυρό!

Η διαμονή σας στον ξενώνα Εινοσίφυλλον υπολογίστε ότι θα σας κοστίσει από 70 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό και από 90 ευρώ για τη μεζονέτα με πρωινό. Τα παιδιά που θα μείνουν στο δωμάτιο δεν χρεώνονται επιπλέον, ενώ επιτρέπονται και τα κατοικίδια.

Εινοσίφυλλον: Μούρεσι, Πήλιο. Τηλ. 24260 49068. Fax. 24260 48898

Ε. Μ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v