Χριστούγεννα 2013: Ξενοδοχεία με καλές τιμές

Παίρνουμε τα… βουνά της Ελλάδας, και εντοπίζουμε τις καλύτερες τιμές (από 44€ έως 60€ το δίκλινο με πρωινό και ενίοτε τζάκι) για τα φετινά Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα 2013: Ξενοδοχεία με καλές τιμές
της Ηρώς Κουνάδη

Των φρονίμων τα παιδιά… κλείνουν τα δωμάτιά τους για το διήμερο των Χριστουγέννων ένα μήνα πριν, και πετυχαίνουν τιμές που αγγίζουν τα επίπεδα των 44€ για δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και τζάκι. Δεν μας πιστεύετε; Ιδού επτά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα που εντοπίσαμε, με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 60€ ανά ημέρα για την παραμονή, την ημέρα και την επομένη των φετινών Χριστουγέννων.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τις ημερομηνίες 24-26 Δεκεμβρίου, με βάση την αναζήτηση που έγινε στις 20 Νοεμβρίου. Όσο οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, οι τιμές θα εμφανίζουν ανοδικές τάσεις. 

Ξενώνας Λαδιάς 
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Κουκλίστικα δωμάτια, με κουνουπιέρες πάνω από τα κρεβάτια, ζωγραφιστά ταβάνια και έντονα χρώματα στους τοίχους, σε ένα από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση, DVD player και δωρεάν wi-fi, ενώ τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν το καταπράσινο περιβάλλον γύρω από τον ξενώνα. Ο μπουφές του πρωινού στρώνεται καθημερινά με τοπικές λιχουδιές. Το μαγευτικό φαράγγι του Βίκου, που προσφέρεται για απολαυστικές πεζοπορίες και περιπλανήσεις απέχει περί τα εξακόσια μέτρα από τον ξενώνα.

Ήλιον
Νταλιάνη 7 & Μποτσαραίων, Ναύπακτος
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

«Χριστούγεννα στην πόλη» λέει η γνωστή παροιμία. Και αν αυτή η πόλη διαθέτει και ένα πανέμορφο κάστρο για να προσθέτει έξτρα πόντους στο ρομαντικό σκηνικό των Χριστουγέννων, τότε έχουμε έναν λόγο παραπάνω. Το υπέροχο Ήλιον βρίσκεται μέσα στο βενετσιάνικο κάστρο της Ναυπάκτου, και προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια με παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και την πόλη, mini bar και plasma τηλεόραση. Στον μπουφέ του πρωινού απολαμβάνουμε καθημερινά σπιτικά κέικ, ντόπιο γιαούρτι και άλλες λιχουδιές. 

Villa Zachos 
Τσαγκαράδα, Πήλιο
Τιμή: 44€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Σε ένα αρχοντικό του 1900, στην πανέμορφη Τσαγκαράδα, η Villa Zachos προσφέρει όμορφα, μεγάλα και φωτεινά δωμάτια με τζάκι, κουζινάκι, μπανιέρα - υδρομασάζ και μπαλκονάκια με θέα στη θάλασσα και την πηλιορείτικη φύση. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το πρωινό που σερβίρεται στο δωμάτιο ό,τι ώρα ξυπνήσετε. Ο ξενώνας είναι κτισμένος σύμφωνα με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, από πέτρα και ξύλο, και αποτελεί πιθανότατα το καλύτερο value for money της λίστας μας. 

Ξενώνας Αρχοντικό 
Σταυρούπολη Ξάνθης
Τιμή: 58€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Πέτρινοι τοίχοι, σφυρήλατα κρεβάτια, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, κεντητά υφάσματα, παραδοσιακά έπιπλα. Το Αρχοντικό, όνομα και πράγμα, στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1920 στην Σταυρούπολη. Τα παράθυρα των δωματίων αγναντεύουν από ψηλά τον Νέστο και τα καταπράσινα τοπία που τον πλαισιώνουν. Το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό περιλαμβάνει τοπικές συνταγές και σπιτικές λιχουδιές παρασκευασμένες με αγνά τοπικά προϊόντα. Η περιοχή προσφέρεται για αμέτρητες φυσιολατρικές δραστηριότητες και εξορμήσεις και ο ιδιοκτήτης του ξενώνα, Παντελής, είναι πραγματικός θησαυρός πληροφοριών για τις εκδρομές και τις περιηγήσεις σας. 

Αρέθουσα Πολυχώρος Πανταζόπουλου 
Καρβουνάρι Καρύταινας, Ορεινή Αρκαδία
Τιμή: 48€ το standard δίκλινο, 55€ το superior δίκλινο (συν 8€ το άτομο προαιρετικά για το πρωινό) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με παστέλ χρώματα και λεπτομέρειες από πέτρα στους τοίχους, πουπουλένια παπλώματα και μαρμάρινα μπάνια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μπαλκόνι με θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Μαινάλου, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μπουρνούζια και δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Όσο για τις βόλτες σας; Η Καρύταινα με το παραμυθένιο κάστρο της είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, ενώ πολύ κοντά εδώ βρίσκεται και η βάση της Trekking Αρκαδίας, που διοργανώνει δραστηριότητες στο φαράγγι του Λούσιου. Τα χωριά-σταρ της περιοχής, Στεμνίτσα και Δημητσάνα, βρίσκονται σε απόσταση 12 και 15 χιλιομέτρων αντίστοιχα. 

Ξενώνας Ρίζες 
Ψάρι Μεσσηνίας (54 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα)
Τιμή: 60€ το διαμέρισμα με τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Σε ένα από τα ανεξερεύνητα χωριουδάκια της Τριφυλλίας, ο πετρόχτιστος ξενώνας Ρίζες αποτελείται από διαμερίσματα που αγναντεύουν τις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω τους, από τα ξύλινα μπαλκονάκια τους. Το κάθε διαμέρισμα «απλώνεται» σε δύο επίπεδα και 60 τετραγωνικά μέτρα, με το τζάκι στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Διακοσμημένα σε παστέλ χρώματα και εξοπλισμένα με ξύλινα δάπεδα, τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν επίσης τραπεζαρία και λειτουργική κουζίνα, ραδιόφωνο και CD player και δωρεάν προϊόντα περιποίησης στο μπάνιο. 

Το Σπίτι της Σοφίας 
Μεσοποταμιά (9 χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά)
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με θέα στις βουνοπλαγιές του Γράμμου, και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, δωρεάν προϊόντα περιποίησης και μίνι ψυγείο. Ο μπουφές του πρωινού φορτώνεται καθημερινά με σπιτικές τηγανίτες και χειροποίητες πίττες με τοπικά υλικά. Κι όταν χορτάσετε… θαλπωρή και cocooning, θα εξερευνήσετε την γύρω περιοχή, η οποία προσφέρεται τόσο για φυσιολατρικές εξορμήσεις όσο και για νυχτοπερπατήματα στην πόλη της Καστοριάς, η οποία απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από τον ξενώνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v