Φύγαμε για island hopping στο Ιόνιο

Από τη Λευκάδα στο Μεγανήσι και από την Κέρκυρα στους Οθωνούς, κάνουμε τις τέλειες διακοπές… δύο σε ένα στο Ιόνιο.
Φύγαμε για island hopping στο Ιόνιο
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό που αγγλιστί λέγεται island hopping, το να συνδυάζεις δηλαδή δύο ή και περισσότερα νησιά στις διακοπές σου, είναι ιδανικό για τις ταξιδιάρες ψυχές που βαριούνται να πηγαίνουν δυο φορές συνεχόμενες στην ίδια παραλία, και λαχταρούν όσο περισσότερη εξερεύνηση γίνεται στα ταξίδια τους. Στο Ιόνιο, υπάρχουν συνδυασμοί νησιών που απογειώνουν την εμπειρία ετούτη. Όπως οι παρακάτω.

Από την Κεφαλονιά στην Ιθάκη

Από τη μία έχεις στην Κεφαλονιά καρτποσταλικές παραλίες με απολύτως τιρκουάζ νερά, την ψηλότερη, καταπράσινη κορυφή του Ιονίου και χωριά-μπιζουδάκια σαν την Άσσο και το Φισκάρδο. Από την άλλη, η Ιθάκη θα σου δώσει (εκτός από το ωραίο ταξίδι, που λέει κι ο ποιητής) την ησυχία σου, πακέτο με ονειρικές βόλτες σε παραθαλάσσιους οικισμούς όπως το Κιόνι και βουτιές σε βοτσαλωτές παραλίες σαν το χιολοφωτογραφημένο Γιδάκι.



Διαβάστε περισσότερα - Η Κεφαλονιά είναι η πιο κουλ νύφη του Ιονίου | Ιθάκη: Τα best of μιας ζεν δύναμης 

Πώς θα πας μπρος-πίσω: Πολλά απευθείας δρομολόγια συνδέουν τα δύο νησιά κάθε μέρα. Από την Σάμη της Κεφαλονιάς στον Πισαετό της Ιθάκης έχεις τη μικρότερη απόσταση (20 λεπτά) και με το φθηνότερο εισιτήριο (3€ το άτομο). Η μεγαλύτερη απόσταση είναι 50 λεπτά, από τον Πόρο της Κεφαλονιάς στον Πισαετό, με το εισιτήριο στα 10€ το άτομο.

Από τη Λευκάδα στο Μεγανήσι

Η γέφυρα της Λευκάδας την κάνει μακράν το βολικότερο –και οικονομικότερο– από τα νησιά του Ιονίου, αλλά αν σου λείψει το να μπεις έστω και για λίγο σε πλοίο, σου έχουμε την τέλεια λύση: Το καταπράσινο Μεγανήσι, με τη δαντελωτή ακτογραμμή του που σχηματίζει διαδοχικά φιόρδ. Οι παραλίες του είναι μικρούλες και γλυκύτατες, τα νερά Ιόνια τιρκουάζ, και οι τρεις παραδοσιακοί οικισμοί του γεμάτοι πέτρινα σπιτάκια και παραδοσιακούς ανεμόμυλους.



Περισσότερα για το Μεγανήσι εδώ και για τη Λευκάδα εδώ - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Λευκάδα 

Πώς θα πας μπρος-πίσω: Από το Νυδρί της Λευκάδας αναχωρεί το ferry boat έξι φορές τη μέρα τον Αύγουστο (τέσσερις τις Κυριακές). Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 1,90€ και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 25 λεπτά. Αν θέλεις να πάρεις και αυτοκίνητο μαζί, αυτό κοστίζει 12,90€ one way.

Από την Κέρκυρα στα Διαπόντια

Θυμάσαι στο σχολείο που μαθαίναμε πως το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας είναι σε ένα νησάκι που λέγεται Οθωνοί; Αυτό το νησάκι ανήκει σε ένα σύμπλεγμα στα βόρεια της Κέρκυρας, τα Διαπόντια νησιά, που είναι όπως σου έχουμε ξαναπεί ο παράδεισος του ερημίτη, αλλά και κάθε λάτρη των μικροσκοπικών, ανεξερεύνητων νησιών. Τρία από αυτά τα νησάκια κατοικούνται, το Μαθράκι, οι Οθωνοί και η Ερεικούσα, που έχουν το καθένα τους από έναν-δύο οικισμούς, και πολλές ονειρικές, αμμουδερές παραλίες.



Λεπτομέρειες για το καθένα χωριστά έχουμε εδώ - Τα μικρά νησάκια του Ιονίου… και πώς θα πας εκεί 
Και για την Κέρκυρα εδώ - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στην Κέρκυρα

Πώς θα πας μπρος-πίσω: Από την πόλη της Κέρκυρας, στην Ερεικούσα θα πας σε δυόμιση ώρες με το ferry boat (9,50€ εισιτήριο), στους Οθωνούς σε τρεις ώρες και 20 λεπτά (11,20€ εισιτήριο) και στο Μαθράκι σε 4 ώρες (10,60€ εισιτήριο). Πολύ πιο σύντομη είναι η διαδρομή από τον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας (μισή ώρα για το Μαθράκι, 45 λεπτά για την Ερεικούσα, άλλα τόσα για τους Οθωνούς εισιτήριο 3€ το άτομο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v