4 νησιά που θα σε εκπλήξουν

Μερικές φορές, τα νησιά που δεν έχουν το όνομα έχουν την χάρη. Απόδειξη αυτοί οι τέσσερις προορισμοί, που θα σου αρέσουν περισσότερο απ' όσο περίμενες.
4 νησιά που θα σε εκπλήξουν
Όταν μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν νησιά – σούπερ σταρ, στα οποία θα πάει/ έχει πάει/ θέλει κάποια στιγμή να πάει όλος ο κόσμος. Και μετά, υπάρχουν κι εκείνα τα άλλα, τα παραγνωρισμένα, τα νησιά που ακούγονται ελάχιστα ή και καθόλου στις ετήσιες διακοπο-συζητήσεις. Σε αυτά τα νησιά λέμε να δώσεις μια ευκαιρία. Είμαστε βέβαιοι πως θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Η Λήμνος

Ο Lonely Planet λέει ότι αυτό είναι το μοναδικό νησί στο οποίο μπορείς να δεις την αυθεντική, νησιώτικη ζωή ανέγγιχτη από τον τουρισμό –και ένα δίκιο το ‘χει. Λίγο το ότι η Λήμνος θεωρούνταν πάντα παραμεθόριος, λίγο οι δύσκολες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, την άφησαν στην ησυχία της, κι αυτό σήμερα μεταφράζεται σε δυσεύρετη γαλήνη και καλύτερη επαφή με την φύση, που σε τούτο το νησί οργιάζει. Κατ’ αρχάς, έχει λίμνες, φανταστικούς προστατευόμενους υδροβιότοπους, σπηλίές, αλλά και τη μοναδική… έρημο της Ελλάδας, 70 ολόκληρα στρέμματα καλυμμένα εξολοκλήρου από άμμο. Τι άλλο; Έχει επίσης ένα φαντασμαγορικό κάστρο, σούπερ ενδιαφέροντα αρχαία, και ωραίες αμμουδερές παραλίες.



Διαβάστε περισσότερα - Αυτό το κείμενο θα σε πείσει να πας Λήμνο 

Πώς θα πας εκεί: Αεροπορικώς με την Aegean ή την Sky Express (υπολόγισε περί τα 170€ πήγαινε-έλα για πτήσεις τον Ιούλιο). Εναλλακτικά, το ταξίδι με πλοίο από το Λαύριο διαρκεί 9 ώρες με το εισιτήριο στα 28,50€ το άτομο one way.

Η Ιθάκη

Τι έχεις ακούσει για το νησί του Οδυσσέα; Άσε μας να μαντέψουμε: Ότι είναι ήσυχο. Αυτό. Και κάπου εκεί τελειώνουν οι πληροφορίες σου. Και εδώ ερχόμαστε εμείς να σου πούμε ότι η Ιθάκη είναι κλασικό… Επτάνησο (με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές της, τα τιρκουάζ νερά της, τα κουκλίστικα χωριά και τις φανταστικές διαδρομές στην ενδοχώρα) αλλά χωρίς των τουριστοχαμό των άλλων. Πράγμα που σημαίνει πως θα απολαύσεις με την ησυχία σου τόσο τις βοτσαλωτές παραλίες της, που καταλήγουν σε νερά να τα πιείς στο ποτήρι, όσο και τις διαδρομές στα ορεινά της, που θα ενθουσιάσουν πεζοπόρους αρχάριους και μη με τα εκπληκτικά τοπία τους. Μην τρομάζεις, στο Ιόνιο πεζοπορεί άνετα κανείς ακόμα και ντάλα Αύγουστο, τα δάση να ‘ναι καλά και εγκαύματα δεν έχεις να φοβάσαι.



Διαβάστε περισσότερα - Ιθάκη: Τα best of μιας ζεν δύναμης 

Πώς θα πας εκεί: Με καράβι από την Κυλλήνη σε δυόμισι ώρες και εισιτήριο 15,40€ one way, ή από την Πάτρα σε λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες, με την ίδια τιμή εισιτηρίου.

Η Λέρος

Μακράν το πιο παραγνωρισμένο από τα Δωδεκάνησα, εντελώς άδικα έχουμε να πούμε –και θα συμφωνήσεις, είμαστε βέβαιοι, λίγο αφότου πατήσεις το πόδι σου στη Λέρο και κάνεις τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες στον κουκλίστικο Πλάτανο, την πρωτεύουσα του νησιού, στο κάστρο που υψώνεται από πάνω του, στο γραφικό Λακκί, με τα λευκά σπιτάκια του να αγκαλιάζουν ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, και βέβαια στις αμμουδερές παραλίες της, όπως είναι η Γούρνα και οι Καβουράδες.



Διαβάστε περισσότερα - Λέρος: Αναπάντεχα γοητευτική

Πώς θα πας εκεί: Αεροπορικώς με την Aegean (περί τα 200€ πήγαινε-έλα) ή με πλοίο από τον Πειραιά σε κάτι παραπάνω από εννιά ώρες και 59€ εισιτήριο one way.

Το Καστελόριζο

Ναι, είναι μακριά, τόσο μακριά που οι χάρτες του σχολείου το έδειχναν στο δικό του ξεχωριστό τετραγωνάκι. Είναι όμως τόσο υπέροχο, που αξίζει τον κόπο να φτάσεις ως εκεί: Το μικρούλι, ακριτικό Καστελόριζο είναι ταυτόχρονα Ανατολή και Δύση, έχει έναν οικισμό χάρμα οφθαλμών με τα πολύχρωμα σπιτάκια του να κάνουν τέλεια αντίθεση με τα βαθυγάλαζα νερά του, έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, φανταστικές βόλτες στην ενδοχώρα και ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια σπήλαια της Μεσογείου, την Φώκιαλη, ό,τι πρέπει για απόκοσμες βουτιές σε μπλε ελεκτρίκ νερά. Μιλώντας για βουτιές, παραλίες το ίδιο το Καστελόριζο μπορεί να μην έχει, έχουν όμως τα μικρά νησάκια γύρω του, η Ρω, η Στρογγύλη και ο Άγιος Νικόλαος, στα οποία σε πηγαινοφέρνουν καθημερινά καΐκια.



Διαβάστε περισσότερα - Καστελόριζο: Ταξίδι στην άκρη της Ελλάδας 

Πώς θα πας εκεί: Αεροπορικώς με την Aegean, αλλά φτηνά τα εισιτήρια δεν τα λες (κυμαίνονται στα 250-300€ πήγαινε-έλα Ιούλιο και Αύγουστο). Πιο λογική λύση είναι να πας με αεροπλάνο στη Ρόδο (περί τα 140€ πήγαινε-έλα με την Aegean) και από εκεί να πάρεις πλοίο που θα σε φέρει στο Καστελόριζο σε περίπου τρεις ώρες, με εισιτήριο στα 21€ one way.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v