Φτηνά νησάκια για διακοπές σε καιρούς κρίσης

Σκέφτεσαι να πας διακοπές, αλλά το μπάτζετ σου… μπάζει; Κανένα πρόβλημα. Σε αυτά τα νησάκια θα βρεις την υγειά σου και δε θα ξοδέψεις πολλά.
Φτηνά νησάκια για διακοπές σε καιρούς κρίσης

Με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να βρίσκονται στα ύψη, το τελευταίο που θέλουμε είναι να πληρώσουμε και ένα σωρό λεφτά σε διαμονή και έξοδο στις διακοπές μας.

Γι’ αυτό φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ψάχνουμε και βρίσκουμε νησάκια που δεν θα μας ρουφήξουν χωρίς έλεος το μπάτζετ των διακοπών.

Σκόπελος



Tα τοπία του Mamma Mia την έκαναν διάσημη στα πέρατα του κόσμου, όμως η Σκόπελος παραμένει… ταπεινή, ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου, με σμαραγδένια νερά που κάνουν κάθε καλοκαίρι τον γύρο των social media. Η δεύτερη σε μέγεθος από τις Σποράδες κρύβει αναπάντεχα μυστικά και άσσους στο μανίκι που θα σε εκπλήξουν –και θα σε κάνουν να την ερωτευτείς, χωρίς να ξεφύγεις από το μπάτζετ σου.

Οι επιλογές διαμονής είναι αξιοπρεπείς και οικονομικές. Ενδεικτικά, στο Smile Stella Studios θα βρεις δωμάτια στη Χώρα με 32€ το βράδυ, και στο Ξενοδοχείο Ρεγγίνα με 55€ το δίκλινο. Εναλλακτικά, σούπερ οικονομική επιλογή εκτός Χώρας αποτελεί το Sea View στην όμορφη παραλία Λουτράκι, με 37€ το δίκλινο.

Διάβασε επίσης: Στη Σκόπελο το καλοκαίρι έχει φόντο γαλαζοπράσινο

Τήλος



To νησί με το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης στον κόσμο, αποτελεί παραδοσιακό προπύργιο του ελεύθερου κάμπινγκ, με τον Δήμο να στηρίζει τους ελεύθερους κατασκηνωτές, οι οποίοι πιάνουν θέσεις στην δημοφιλή στο… είδος της παραλία της Ερύστου. Το νησί διαθέτει τρείς οικισμούς που είναι χαρακτηρισμένοι ως παραδοσιακοί και αξίζει να εξερευνήσεις, και δεκάδες παραλίες που σε προκαλούν να κατακτήσεις κυρίως με πεζοπορία.

Φτηνή διαμονή θα βρεις στα Λιβάδια, στο Seva’s Studios με 42€ για ένα ολόκληρο διαμέρισμα για τρία άτομα, και στο Kleopatra’s Rooms, επίσης στα Λιβάδια με 60€ για ένα δίκλινο δωμάτιο με θέα στο βουνό.

Διάβασε επίσης:  Τήλος-Κάλυμνος: Μικρό οδοιπορικό σε δύο υπέροχα νησιά 

Κάρπαθος



Ομορφιά βουνού και θάλασσας, κρυστάλλινα νερά και χωριουδάκια που κρατούν τις παραδόσεις ατόφιες στα βάθη των αιώνων. Συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, υπέροχη ντόπια κουζίνα και φυσιολατρικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους μη εξοικειωμένους.

Η Κάρπαθος είναι ένα φτηνό νησί, το οποίο μάλιστα το Forbes συμπεριέλαβε στους πιο φτηνούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2018, με μπόλικες και φτηνές επιλογές διαμονής. Ενδεικτικά, στο Διαφάνι θα βρεις διαμονή με 30€ το βράδυ στο Anesis, για ένα όμορφο διαμέρισμα με θέα το βουνό και στο Μαϊστράλι με 47€ για ένα στούντιο με θέα θάλασσα. Στο χωριουδάκι Μενετές, το Barbara’s Traditional House & Apartment διαθέτει ακόμα δωμάτια με 41€ τη διανυκτέρευση.

Διάβασε επίσης: Η Κάρπαθος είναι ένα νησί θεϊκό

Σαμοθράκη



Η Σαμοθράκη δεν είναι σαν τα άλλα ελληνικά νησιά. Έχει φύση οργιώδη, ατμόσφαιρα σχεδόν μυστηριακή και αύρα εναλλακτική. Έχει κάτι που δύσκολα περιγράφεται, αν δεν το ζήσει κανείς. Άσε λοιπόν τη μυστηριώδη της γοητεία της να σε σαγηνεύσει και ετοιμάσου για πεζοπορίες σε λίμνες και εντυπωσιακούς καταρράκτες, βόλτες στην γραφική  πνιγμένη στη βλάστηση Χώρα της, και βουτιές σε «σεληνιακές» παραλίες ή και ποταμίσιες βάθρες, χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση.

Μπορεί το ελεύθερο κάμπινγκ πλέον να απαγορεύτηκε ρητά (και) από τον Δήμο, όμως μην ανησυχείς, υπάρχουν εναλλακτικές και φτηνές επιλογές διαμονής. Σούπερ οικονομική διαμονή θα βρεις στα άνετα και δροσερά δωμάτια του Aiolis Rooms στην Καμαριώτισσα με 50€ το δίκλινο, στα Θέρμα, θα βρεις δωμάτια με 35€ τη βραδιά στη Φιλιώ και στις Μακρυλιές ωραιότατα δίκλινα με 41€ στο Filoxenia.

Διάβασε επίσης: Η Σαμοθράκη είναι ένα όνειρο

Ανάφη



Νησί για την απόλυτη καλοκαιρινή ραστώνη, η μακρινή Ανάφη υπόσχεται να σε αποπλανήσει στην άκρη των Κυκλάδων και να σε κάνει να την ερωτευτείς. Απευθύνεται σε όσους αναζητούν γαλήνιες –αλλά όχι ανιαρές- και οικονομικές διακοπές, στους μποέμ τύπους και τους μοντέρνους «hippies», στους χαλαρούς free campers και όσους δεν χρειάζονται ξαπλώστρα και beach bar για την βουτιά τους, σε αυτούς που θέλουν ηρεμία και όχι sightseeing από χωριό σε χωριό.

Όλες οι παραλίες του νησιού είναι αμμώδεις και ασφαλείς μέσα και έξω από το νερό, ενώ τα νερά είναι εντυπωσιακά κρυστάλλινα και καθαρά.

Στην Χώρα δεν θα βρεις πολλά ξενοδοχεία – η διαμονή στην Ανάφη στηρίζεται στα παλιά καλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλα σε τυπικά αναφιώτικα μονόχωρα σπιτάκια, τα οποία προσφέρουν τίμια διαμονή σε πολύ καλές τιμές. Μην περιμένεις να βρεις διαθεσιμότητα σε σελίδες τύπου Booking όμως, θα δοκιμάσεις την τύχη σου παίρνοντας τηλέφωνα, και σίγουρα θα βρεις επιλογές με 50, το πολύ 80€, για ένα δίκλινο.

Διάβασε επίσης: Ανάφη: Στην άκρη των Κυκλάδων

Σίκινος



Η σταλίτσα των Κυκλάδων που λέγεται Σίκινος είναι μια υπέροχη επιλογή μακριά από τον κακό τουριστοχαμό που γίνεται στα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησάκια.

H Σίκινος είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά νησιά της κυκλαδίτικης άγονης γραμμής, η οποία συνδυάζει σαγηνευτικές παραλίες σαν τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Μάλτα και τον Αϊ Γιάννη και υπέροχα χωριουδάκια σαν το Κάστρο, που θα ξυπνήσουν τον περιπατητή μέσα σου.

Οι χαμηλές τιμές είναι χαρακτηριστικό του νησιού τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή μιας και με 40€ μπορείς να διανυκτερεύσεις σε ένα δίκλινο του Lucas B Panorama στην Αλοπρόνοια και με 60€, δίκλινα δωμάτια στο Μαιστράλι στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Διάβασε επίσης: Σίκινος: Μια σταλιά Αιγαίο

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v