Την Ήπειρο την σκέφτηκες για διακοπές;

Δεν έχει μόνο το Αιγαίο και το Ιόνιο τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά. Για αυτό στην Ήπειρο σαν πας θα περάσεις κάποιες από τις πιο όμορφες διακοπές της ζωής σου.
Την Ήπειρο την σκέφτηκες για διακοπές;
Ένα από τα πιο hot θέματα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι αν μη τι άλλο οι καλοκαιρινές διακοπές για τις οποίες μετράμε μέρες σαν φαντάροι πριν απολελέ και τρελελέ. Κι ενώ τα ελληνικά νησάκια μονοπωλούν τη συζήτηση, η Ήπειρος κάπου κρύβεται και χασκογελάει με εκείνους που δεν έχουν ανακαλύψει τις καλοκαιρινές ομορφιές της. Εδώ θα βρεις συγκλονιστικές παραλίες για να πλατσουρίσεις, κουκλίστικα γραφικά χωριουδάκια, μικρές πολιτείες, ολόκληρους αρχαίους κόσμους, κάστρα βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού και κελαρυστά ποτάμια, που θα σε αναγκάσουν να ζητήσεις από το αφεντικό έξτρα μέρες άδεια.

Στα Σύβοτα αδερφές μου, στα Σύβοτα

Φόρα το καλό σου μαγιώ κι ετοιμάσου για μιτσμπιουκανονικές βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, στα λατρεμένα Σύβοτα. Με αυτοκίνητο από την Αθήνα υπολόγισε φέτος με τις τσουχτερές τιμές βενζίνης ότι θα χρειαστείς 160 € πήγαινε έλα, ενώ αντίστοιχα το κόστος των διοδίων ανέρχεται στα 55€ μετ’ επιστροφής. Η Πισίνα είναι η ατραξιόν-σταρ του μικρού ακατοίκητου νησιού του Αγίου Νικολάου απέναντι από τα Σύβοτα κι είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείς όπως και δήποτε. Μπορείς να πας εκεί με κάποιο από τα βαρκάκια της γραμμής ή και να νοικιάσεις ένα δικό σου βαρκάκι για να νιώσεις το full experience του ναυαγού σε ένα μέρος παραδεισένιο με σμαραγδένια νερά.

Η άλλη σταρ στα Σύβοτα είναι η εντυπωσιακή Μπέλα Βράκα με τη βοτσαλωτή κι άβαθη θάλασσα που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Εξαιρετικές επιλογές για βουτιές στα Σύβοτα είναι και οι παραλίες της Μικρής και Μεγάλης Άμμου, όπως και το βγαλμένο από νησάκι της Καραϊβικής, Μέγα Ντράφι. Εξίσου ερωτεύσιμο με τις παραλίες είναι και το χωριό των Συβότων με τα γραφικά σπιτάκια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, γεμάτα με όμορφα μαγαζιά για εκλεκτή φαγητοτοσία που θα ικανοποιήσει τη μεζεδολάγνα καρδούλα σου.

To Blue Coast Restaurant βρίσκεται στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που τιμά τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις σερβίροντας θαλασσινά με απίστευτη θέα στο λιμάνι. Ξεχωρίζει το μεζεδοπιάτο για δύο και το ριζότο θαλασσινών του. Επειδή το φρέσκο ψαράκι ταιριάζει με το καλοκαιράκι, τότε βάλε μπρος για το Τρεχαντήρι, μια υπέροχα ψαροταβερνίτσα που θα σε καλοταΐσει.

Μπορείς να μείνεις στo Katerina Rooms με 60€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση ή στο Hotel Zefi με 70€ ανά διανυκτέρευση το δίκλινο. 

Εμείς για την Πάργα ήρθαμε

Και πολύ καλά κάνατε καθώς η πανέμορφη Πάργα με τα πολύχρωμα σπιτάκια δεν έχει τυχαία τον τίτλο της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας της Ηπείρου. 4 ώρες και 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα η Πάργα θα σου κοστίσει σε βενζίνη πήγαινε έλα περί τα 150€ την ώρα που τα διόδια μετ’ επιστροφής κοστίζουν 55€. Βέβαια για την Πάργα δύσκολα τα τσιγκουνεύεσαι καθώς η διαμονή σου εκεί θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω. Η θέα από το Βενετσιάνικο Κάστρο είναι τουλάχιστον σαγονοπεσιματική, ενώ τα λουλουδιαστά στενάκια με τα πλακόστρωτα δρομάκια της σε καλούν να τα σεργιανίσεις. Όσον αφορά τώρα τις βουτιές, παραλίες σαν το Σαρακήνικο, τον Λύχνο με την απαράμιλλης ομορφιάς σπηλιά της Αφροδίτης και τον Άγιο Σώστη δύσκολα θα βρεις σε όλη την Ήπειρο. Αν βρεθείς εκεί είναι μεγάλο κρίμα και καημός μας να μην πεταχτείς και στον Αχέροντα όπου είναι βέβαιο ότι θα τελειώσεις τον διαθέσιμο χώρο στη μνήμη της φωτογραφικής σου από τα αμέτρητα καρέ.

Αν το road trip σε κουράσει τότε να κάνεις μια στάση για φαγητό στο εξαιρετικό ιταλικό Delizie  για εκλεπτυσμένες γεύσεις ή στην παραδοσιακή ταβέρνα του Σάκη για μερακλήδικα μεζεκλίκια. Μπορείς να μείνεις στο Silvia δίνοντας 47€ κάθε βράδι αν αναζητάς μια οικονομική επιλογή ή στο Romello Rooms με 65€ το βράδι το δίκλινο που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό και βολικό σημείο.

Πρέβεζα αγαπημένη μου, πότε θα ξανασυναντηθούμε;

Σαν βρεθείς στα καλντερίμια της Πρέβεζας είναι βέβαιο ότι θα ζηλέψεις τους μόνιμους κατοίκους της πόλης που χορταίνουν καθημερινά τόση ομορφιά. Με 128€ πήγαινε έλα σε βενζίνη και 55€ κόστος διοδίων το κόστος μετακίνησης δεν είναι απαγορευτικό ειδικά αν πρόκειται για παρέα 4 ατόμων.

Μια πόλη στη σκιά τριών κάστρων, με ένα εντυπωσιακό αν μη τι άλλο ιστορικό και πολυπολιτισμικό κέντρο γεμάτο ηπειρώτικες, βενετσιάνικες και οθωμανικές αναφορές. Ο χιλιοφωτογραφημένος Πύργος του Ρολογιού, η μεγαλύτερη αρχαία πόλη της χώρας, αυτής της Νικόπολης μαζί με το σπίτι που έζησε ο Καρυωτάκης μέχρι που αυτοκτόνησε ανεβάζουν κι άλλο τους sightseeing πόντους της πόλης, η οποία σου βάζει το δίλημμα λίμνης ή θάλασσας.

Από τη μία λοιπόν ο Αμβρακικός Κόλπος με τις ομορφιές του κι από την άλλη η Κυανή Ακτή και το οικογενειακό Μονολίθι αποτελούν το μόνιμο debate προτεραιότητας για τους επισκέπτες της Πρέβεζας.

Στις απαραίτητες φαγητοστάσεις σημείωσε την Τρελή Γαρίδα η οποία πέρα από το προφανές έχει μπόλικες ψαρονοστιμιές και κρεατομεζεδάκια για κάθε πεινασμένο ταξιδιώτη. Aντίστοιχα στο Αλάτι Sea Food θα φας υπέροχες ψαροπιατέλες μισό μέτρο πάνω από τη θάλασσα, με το κύμα να σκάει δίπλα σου ενώ παραγγέλνεις κάποια από τις λιχουδιές του καταλόγου. Στα της διαμονής σου τώρα το Margarita Appartments προσφέρει μια εξαιρετικά οικονομική λύση καθώς μπορείς να νοικιάσεις ένα δίκλινο με 47€ το βράδι, ενώ το Armonia Studios είναι μια πιο γκράντε επιλογή με περισσότερες ανέσεις και κόστος 64€ ανά διανυκτέρευση 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v