5 νησιά που είναι τέλεια για διακοπές τον Ιούνιο

Στη Ζάκυνθο, την Τήνο, την Εύβοια, τη Σκιάθο και τη Σαντορίνη (ναι, τη Σαντορίνη) οι τιμές είναι καλές και τα πλήθη λάμπουν διά της απουσίας τους.
5 νησιά που είναι τέλεια για διακοπές τον Ιούνιο
της Ηρώς Κουνάδη

Θα ξεκινήσουμε από μια παραδοχή: Παντού είναι ωραία για διακοπές τον Ιούνιο. Οι μέρες είναι τεράστιες, οι τιμές κρατιούνται ακόμα σε υποφερτά επίπεδα, και τα πλήθη δεν έχουν προλάβει να πλημμυρίσουν τις παραλίες. Υπάρχουν, όμως, νησιά τα οποία ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους –είτε επειδή βουλιάζουν από κόσμο είτε επειδή είναι οικονομικά απλησίαστα στα ντουζένια της σαιζόν– τον Ιούνιο πραγματικά λάμπουν. Πέντε από αυτά σου συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Η Ζάκυνθος

Είναι πολλά περισσότερα από το Ναυάγιο και τους μεθυσμένους τουρίστες στον Λαγανά. Είναι βόλτες σε μια κουκλίστικη πόλη, μεγαλειώδη ηλιοβασιλέματα που χαζεύεις αραχτός/η στην πλαγιά του λόφου στο Κερί, τέλειες αμμουδιές σαν αυτή του Γέρακα και βουτιές από ψηλά στα σμαραγδένια νερά του Λημνιώνα.



Έχει επίσης μια από τις καλύτερες κουζίνες των Επτανήσων, και ακτοπλοϊκά που δεν αγγίζουν τα φετινά εξωφρενικά ύψη του Αιγαίου (δύο άτομα και αυτοκίνητο 122€ πήγαινε-έλα από την Κυλλήνη, χωρίς αυτοκίνητο 22,60€ το άτομο πήγαινε-έλα). Όσο για διαμονή, βρήκαμε ωραιότατα δίκλινα με 36€ στο Katerinas Inn Appartments στο Κερί και με 39€ στο Bel Momento στον Αλυκανά.

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να ερωτευτείς τη Ζάκυνθο 

Η Τήνος

Είναι η ιδανική Κυκλάδα για όσους αγαπούν εξίσου τις αμμουδερές παραλίες και τα κυκλαδίτικα χωριά, έχει και φανταστικές διαδρομές στην ενδοχώρα που τώρα είναι η ιδανική περίοδος να τις περπατήσεις χωρίς τον αυγουστιάτικο ήλιο να σου τσουρουφλά το δέρμα. Θα μπορούσαμε επίσης εύκολα να την ανακηρύξουμε πρωτεύουσα της κυκλαδίτικης γαστρονομίας, χάρη στην ιδιαίτερη κουζίνα της που εγγυάται πως σχεδόν ό,τι φας εδώ θα σου μείνει αξέχαστο.



Τα ακτοπλοϊκά είναι κομμάτι προβληματικά κι εδώ, όπως και σχεδόν παντού φέτος: Δύο άτομα και αυτοκίνητο από τη Ραφήνα 264€ πήγαινε-έλα, χωρίς αυτοκίνητο 64€ το άτομο. Από τον Πειραιά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, 89€ το άτομο πήγαινε-έλα, αν θες και αυτοκίνητο 378€ το σύνολο. Οικονομική διαμονή βρήκαμε στο Petros Family στον Άγιο Ιωάννη (46€ το δίκλινο), και στο N&M Homes στον Άγιο Σώστη (51€ το δίκλινο). 

Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας στην Τήνο

Η Εύβοια

Δεν το περίμενες αυτό, ε; Κακώς, έχουμε να σου πούμε, γιατί η Εύβοια είναι ιδανική περίπτωση όχι μόνο για Σαββατοκύριακα αλλά και για διακοπές, καθότι ένεκα μεγέθους έχει ένα σωρό μέρη να εξερευνήσεις –άσε που, γλιτώνοντας τα ακτοπλοϊκά, περισσεύει μπάτζετ για να την κάνεις ένα μικρό road trip, μένοντας σε 2-3 διαφορετικά μέρη αν έχεις αρκετές μέρες στην διάθεσή σου. Οι παραλίες από την πλευρά του Αιγαίου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κυκλαδίτικες, σου το λέμε με το χέρι στην καρδιά, και ο πολύπαθος βορράς έχει, εκτός από φανταστικές παραλίες και ενδιαφέροντα χωριά, που αξίζουν την αμέριστη υποστήριξή μας.



Οι δε τιμές είναι ωραιότατες: Στα 36€ βρήκαμε δίκλινα στο Lappas Rooms στις Ροβιές στα 54€ στο Oktonia Appartments στην Ελαία, ανάμεσα στις παραλίες σούπερ σταρ Κορασίδα και Μουρτερή. 

Διαβάστε περισσότερα - Οι Πετριές της Εύβοιας είναι το τέλειο ανοιξιάτικο ΣΚ | Τα καλύτερα καλοκαιρινά ΣΚ είναι στην Εύβοια 

Η Σαντορίνη

Πριν προλάβεις να σοκαριστείς, άκουσέ μας: Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο τα υπόσκαφα σπιτάκια με τις τετραψήφιες τιμές που κρέμονται πάνω από την Καλντέρα. Για την ακρίβεια, σε αντίθεση με τη Μύκονο, έχει ωραιότατες οικονομικές προτάσεις, κι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον νησί άπαξ και προσπεράσεις τον εστέτ τουριστοχαμό της Οίας. Έχει γλυκύτατα χωριά, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου και παραλίες που, μην ακούς κανέναν, θα καταλήξεις να τις αγαπάς για την ιδιαιτερότητά τους.



Επίσης, έχει φέτος το καλοκαίρι απευθείας πτήσεις της οικονομικότατης Volotea (69€ πήγαινε-έλα τον Ιούνιο) για να παρακάμψεις και το εξωφρενικό κόστος των ακτοπλοϊκών. Όσο για τις τιμές των δωματίων; Με 39€ βρήκαμε δίκλινα στο Carlos Pension στο Ακρωτήρι, με 47€ στο Floralia στον Καρτεράδο και, αν είσαι λίγο εναλλακτική ψυχή και θες να βλέπεις την Καλντέρα ανάποδα, με 46€ στο Zacharo Rooms στη Θηρασιά. 

Διαβάστε περισσότερα - Η κρυφή Σαντορίνη: Πέρα από την Καλντέρα…

Η Σκιάθος

Έχει κάτι για όλους: Φανταστικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και πράσινο που φτάνει ως το κύμα, φύση που θα ερωτευτούν ορκισμένοι πεζοπόροι και μη, νυχτερινή ζωή που δεν θα απογοητεύσει ούτε τα πιο ορκισμένα πάρτι άνιμαλ ανάμεσά μας. Σύμφωνοι, ακριβώς όλα αυτά την κάνουν να προσελκύει τα τουριστοπλήθη που της στερούν κάτι από την γοητεία της. Αυτό όμως θα το δεις από ελάχιστα έως καθόλου τον Ιούνιο.



Και για να έρθουμε στο ζήτημα-αγκάθι των ακτοπλοϊκών, δύο άτομα και αυτοκίνητο θα χρειαστείτε 236€ πήγαινε-έλα από τον Βόλο (ατομικό εισιτήριο χωρίς αυτοκίνητο στα 49€). Οι τιμές της διαμονής εν πολλοίς το αντισταθμίζουν αυτό: Πολλές επιλογές βρήκαμε με λιγότερα από 50€ το δίκλινο, όπως τον Μπάμπη στην πόλη (35€), τον Έσπερο στον Τρούλο (42€) τα Studio Takis στην Πούντα (39€) και τη Βίλλα Νίκος στις Κουκουναριές (37€).

Διαβάστε περισσότερα - Τα «μυστικά» της Σκιάθου 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v