Τα «μυστικά» της Σκιάθου

Υπέροχες παραλίες, μονοπάτια και Κάστρα σε μια all around βόλτα στα «μυστικά» της κοσμοπολίτικης Σποράδας.
Τα «μυστικά» της Σκιάθου
Είναι η χαρά του λουόμενου, αλλά και του party animal. Θα τη λατρέψουν οι πεζοπόροι, αλλά και οι οικογένειες. Η Σκιάθος προσφέρει κάτι για όλους. Αυτό το κάτι που θέλουμε για να επιστρέψουμε σε αυτήν το καλοκαίρι και να ζήσουμε την κοσμοπολίτικη γοητεία της ξανά. 

Γαλαζοπράσινες βουτιές

Με το πράσινο από τα πεύκα και τα πλατάνια να αγκαλιάζει κάθε οικισμό και κόλπο, οι παραλίες του νησιού είναι χάρμα οφθαλμών: συνδυάζουν υπέροχα, ζεστά τιρκουάζ νερά, σκιά δέντρων που ακουμπούν σχεδόν τα κύματα και, σε πολλές περιπτώσεις, πλούσιους υδροβιότοπους. Σημειώστε: Κουκουναριές, μια από τις ομορφότερες του κόσμου, Λαλάρια, προσβάσιμη με καΐκι, με ολόλευκα στρογγυλά βότσαλα και την περίφημη τρύπια πέτρα στο βράχο μέσα στη θάλασσα, Βασιλιάς, ευλογημένη με πεύκα και ελαιώνες, Καλαμάκι, με μπόλικες επιλογές για βουτιές, Βρωμόλιμνος για party animals, Αγία Ελένη, Ελιά, Μεγάλη και Μικρή Ασέληνο για ησυχία, Μανδράκι για συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα.

Στην πόλη έρχομαι
Skiathos IMG_3361
Δύσκολα θα αντισταθείτε στην ιδέα μιας βόλτας στο Μπούρτζι, στην κατάφυτη χερσόνησο στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν ο βενετσιάνικος προμαχώνας του νησιού και σήμερα υπάρχει δημοτικό καφενεδάκι, ιδανικό για έναν πρώτο ελληνικό καφέ στο νησί, απολαμβάνοντας υπέροχη θέα προς το Αιγαίο και την πόλη. Πίσω στην καρδιά της Σκιάθου, θα περάσετε μέσα από τα πολύχρωμα μαγαζάκια και  café, θα ανηφορίσετε προς τη συνοικία Πλάκες και θα ξεστρατίσετε από την οδό Παπαδιαμάντη, όπου βρίσκεται και το επισκέψιμο σπίτι του μεγάλου πεζογράφου.

Το νησάκι της Τσουγκριάς

Ονειρεμένων παραλιών συνέχεια, σε αυτό το ακατοίκητο νησάκι που αξίζει να εξερευνήσετε. Διαθέτει ένα μικρό ταβερνάκι και ρηχά νερά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό (και) για οικογένειες με πιτσιρίκια. Θα το προσεγγίσετε παίρνοντας καραβάκι από το τμήμα του λιμανιού πλάι στο Μπούρτζι.

Πεζοπορία στη Φύση

Ούτε μία ούτε δύο αλλά εικοσιπέντε σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές περνούν από 197 χλμ. μέσα στη φύση του Νησιού. Η διαδρομή Ασέληνος­Μονή Κουνίστρας­παραλία Μικρός Ασέληνος­παραλία Αλυγαριές­παραλία Κεχριά είναι από τις εντυπωσιακότερες, ενώ στους άξονες Αγία Ελένη- ­Κρυφή Άμμος- και Μανδράκι­ -Ελιά- ­Άγκιστρο, θα απολαύσετε τις πιο όμορφες ακτογραμμές. Περισσότερα θα βρείτε εδώ

Ένα Κάστρο… μα τι Κάστρο
IMG_5833
Πιο μακριά από την πόλη στη βόρεια χερσόνησο, θα βρείτε το Κάστρο του νησιού, ένα υπέροχο μπαλκόνι στο κύμα με ονειρεμένη θέα, εκεί που τον 14ο αιώνα μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα για να προστατευθεί από τους πειρατές. Βυζαντινά, ενετικά και τουρκικά χέρια έχτισαν πολεμίστρες, τείχη με κανόνια, εκκλησάκια και τζαμί, τα ερείπια των οποίων θα εξερευνήσετε με φόντο τους καταπράσινους λόφους της Σκιάθου.  

Life is a Beach

Στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού τα πάρτι δίνουν και παίρνουν και το socializing αποτελεί θεσμό. Για τα party animals αγαπημένοι προορισμοί είναι το Babanistas στην κοσμική παραλία Μπανάνα, το Mystique στα Αμπελάκια και τα παραταγμένα beach bars στις Κουκουναριές και την Αγία Ελένη.

Η νύχτα είναι μεγάλη

Ο πεζόδρομος της Παπαδιαμάντη αποτελεί το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής του νησιού. Η βραδιά ξεκινά με χαλαρό ποτάκι ή κοκτέιλ στο Lobby Cocktail Bar ή στις μαξιλάρες του Rock and Roll. Τα Pillows και Montecristo είναι εξίσου δυνατές επιλογές για πρώτο ποτάκι στο παλιό λιμάνι, ενώ αν θέλετε κάτι ακόμα πιο χαλαρό, πορευτείτε προς το Γεράνι, στο Νέο Λιμάνι. Όσο η νύχτα προχωρά, τα club Pure και Kahlua στην παραλιακή και το BBC αναλαμβάνουν δράση και υποδέχονται νεαρόκοσμο με διάθεση για ξεφάντωμα.

Μα πού να φάω;

Στην πέτρινη αυλή του Καρνάγιου, στην άκρη του λιμανιού για θαλασσινούς μεζέδες και ωραία μαγειρευτά και στο Έργον για δημιουργικούς μεζέδες.  Στο ταβερνάκι του Κόζιακα, αν προτιμάτε λαχταριστά κρεατικά στη σχάρα αντί θαλασσινών. Στην όμορφη αυλή της Μαρμίτας σε ένα όμορφο παλιό αρχοντικό της πόλης, για «πειραγμένα» πιάτα ελληνικής κουζίνας. Στον ρομαντικό χώρο του Lo&La για ιταλικές γεύσεις. Στο Infinity Blue για ολόφρεσκο ψάρι και εξαιρετική αστακομακαρονάδα. Υπολογίστε περί τα 20-30€ κατ’ άτομο σε καθεμία από τις παραπάνω επιλογές.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v