Οι ωραιότερες παραλίες της Ζακύνθου

Ναι, εντάξει, είναι και το Ναυάγιο. Αλλά είναι και εννιά ακόμη μαγικές παραλίες με τιρκουάζ νερά και απαλή σαν πούδρα άμμο που κάνουν τη Ζάκυνθο ονειρική.
Οι ωραιότερες παραλίες της Ζακύνθου
της Ηρώς Κουνάδη

Το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου. Οι χρυσαφένιες αμμουδιές που απλώνονται χιλιόμετρα ολόκληρα. Τα μικρά, εξωτικά, ακατοίκητα νησάκια. Τα φιόρδ με τις απόκοσμα γαλάζιες τους σπηλιές. Κι αν όλα αυτά δε φτάνουν για να σας πείσουν ότι στη Ζάκυνθο συγκεντρώνονται μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, οι φωτογραφίες που ακολουθούν σίγουρα θα το κάνουν.

Το Ναυάγιο…


…που ναι, είναι η πιο φωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας. Δικαίως. Γιατί έχει τα πιο εξωπραγματικά τιρκουάζ νερά. Όχι της Ελλάδας. Του πλανήτη.

Ο Γέρακας…


…με την απέραντη, χρυσαφένια αμμουδιά, και τις χελωνο-φωλιές από τις οποίες ξεμυτίζουν οι μικρές Caretta Caretta. Η παραλία «κλείνει» στις 19.00 για να τις αφήσει στην ησυχία τους.

Το Πόρτο Βρώμη…


… με τα τιρκουάζ νερά που ελίσσονται ανάμεσα σε ψηλά βράχια, για να καταλήξουν σε μια μικρή παραλία με ψιλό, λευκό βοτσαλάκι. Τις θαλάσσιες σπηλιές γύρω της μπορείτε να τις εξερευνήσετε με κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο, που θα νοικιάσετε εκεί. Περισσότερα εδώ.

Το Μαραθονήσι…


…που έχει λευκή σχεδόν αμμουδιά, εξωτικά τιρκουάζ, διάφανα νερά και την αίσθηση του… Ροβινσώνα, καθώς πρόκειται για ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά. Εδώ θα φτάσετε είτε με βαρκάκι από το Κερί, είτε νοικιάζοντας το δικό σας μικρό εξωλέμβιο, το οποίο οδηγείτε μόνοι σας, από τον Λαγανά (περί τα 30€ για μερικές ώρες). Περισσότερα εδώ.

Ο Λιμνιώνας…


… ένας κολπίσκος τόσο κλειστός που θυμίζει φιόρδ, με βαθυπράσινα νερά στα οποία βουτάμε από τα βράχια. Οι σπηλιές στο άνοιγμα του κόλπου προσφέρονται για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις.

Οι Αλυκές…


… η αγαπημένη των windsurfers παραλία του νησιού είναι μια μεγάλη αμμουδιά με υπέροχα, τιρκουάζ νερά και αμέτρητες ευκαιρίες για beach και water sports, αν βαριέστε την ξαπλώστρα. Η φυσική συνέχειά της, το Αμμούδι, έχει την ίδια χρυσαφένια άμμο, με περισσότερη ησυχία.

Τα Ξύγκια…


…το νερό των οποίων –εκτός από φαντασμαγορικά τιρκουάζ– είναι και ιαματικό, χάρη στις πηγές που αναβλύζουν στις σπηλιές ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Ο Μαραθιάς…


… με τα κατάλευκα βότσαλα, τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά και τα θεόρατα βράχια που τον προστατεύουν από τους ανέμους.

Η Δάφνη…


…με τη χρυσαφένια της αμμουδιά, τα ανοιχτογάλαζα νερά, το καταπράσινο νησάκι που αγναντεύει απέναντι, και τα ταβερνάκια της που μοιάζουν βγαλμένα από ελληνική ταινία του ’60.

Το Πόρτο Ζόρο…


…με τα απόκοσμα βράχια του, πίσω από τα οποία ανατέλλει ο ήλιος, και τα κεφάτα beach bars που εξασφαλίζουν ολοήμερη ατμόσφαιρα πάρτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v