4 φανταστικοί προορισμοί με 40€ (πήγαινε-έλα)

Βουδαπέστη και Μιλάνο με 20€, Λάρνακα με 30€, και Λονδίνο με 40€. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα.
4 φανταστικοί προορισμοί με 40€ (πήγαινε-έλα)
της Ηρώς Κουνάδη

Με το που περάσει το Πάσχα, και μέχρι να κλείσουν τα σχολεία, μεσολαβεί μια από τις καλύτερες περιόδους του χρόνου για ταξίδια στο εξωτερικό. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πέφτουν τον Μάιο στα τάρταρα, κι αυτό σημαίνει ότι σου βρήκαμε ταξιδάκια στο εξωτερικό με το ένα δέκατο του κόστους της βενζίνης Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Φτιάξε βαλίτσ… εεε χειραποσκευή, και φύγαμε.

Στη Βουδαπέστη

Σε πολλές διαφορετικές ημερομηνίες των αρχών Μαΐου, η Wizzair έχει εισιτήρια με 9,99€ one way, πράγμα που βγαίνει κάτω από 20€ πήγαινε έλα. Ενδεικτικά, μπορείς να φύγεις Τετάρτη 4/5 ή Πέμπτη 5/5 και να γυρίσεις Τετάρτη 11/5.



Όσο για το τι θα κάνεις εδώ; Ατελείωτες βόλτες σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταχύρρυθμο σεμινάριο ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, ανάμεσα σε πολλά –μα πολλά– μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, αρ νουβό και νέο-ρομανέσκ διαμαντάκια και άλλα τόσα αξιοθέατα, στα οποία περιλαμβάνεται μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης, αυτή που στεφανώνει τον Δούναβη ενώνοντας τη Βούδα με την Πέστη. Βάλε και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες της Ευρώπης, και την απολαυστική, δυτική εκδοχή του χαμάμ που λέγεται banya και το μόνο βέβαιο είναι ότι εδώ αποκλείεται να βαρεθείς.

Διαβάστε περισσότερα - Βουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη

Στο Μιλάνο

Επίσης 9,99€ έχει η Wizzair τα one way όλες τις Τετάρτες του Μαΐου, πράγμα που σημαίνει 19,98€ πήγαινε-έλα. Αν μία ολόκληρη εβδομάδα σου φαίνεται πολύ, πας και με Ryanair, Τετάρτη 11/5 με Κυριακή 15/5, και πληρώνεις 39€ το πήγαινε-έλα.



Μια γερή δόση βορειο-ιταλικής κουλτούρας και τέχνης θα πάρεις σε μέρη όπως ο Duomo, η Santa Maria delle Grazie που φιλοξενεί τον ορίτζιναλ Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι και η Πινακοθήκη της Μπρέρα, μαζί με ολόκληρη την αρτιστίκ γειτονιά της, γεμάτη πλακόστρωτα δρομάκια και μποέμικη ατμόσφαιρα, που κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε λάτρη της τέχνης να δει από κοντά Καραβάτζιο, Ρούμπενς, Ραφαήλ και πολλούς, πολλούς ακόμα πρωτομάστορες της ιταλικής Αναγέννησης. Και φυσικά, εκεί που τελειώνει η τέχνη ξεκινά η συγκλονιστική ιταλική κουζίνα, η απογευματινή τελετουργία του aperitivo και οι εκδρομές στη λίμνη Como που είναι αυτή την εποχή ένα χάρμα οφθαλμών.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στο Μιλάνο

Στη Λάρνακα

Αν θες να ξεκινήσεις το καλοκαίρι σου νωρίς, η Κύπρος είναι η απάντηση. Και η Wizzair έχει εισιτήριο για Λάρνακα στα 25€ πήγαινε-έλα, για να φύγεις Τετάρτη 25/5 και να γυρίσεις Τρίτη 31/5.



Ο Μάιος εδώ είναι ωραιότατος μήνας για βουτιές μεσογειακές, αλλά χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού, σε παραλίες φανταστικές όπως αυτές της χερσονήσου του Ακάμα, στην επαρχία της Πάφου, η οποία είναι και ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της Ιστορίας, ανακηρυγμένη ολόκληρη μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Για το φαγητό δεν θα πούμε τίποτα, τα ξέρεις. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι το άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών, που προσφέρεται για φανταστικές ανοιξιάτικες πεζοπορίες στη φύση.

Διαβάστε περισσότερα - 10 καλοί λόγοι να πας τώρα στην Κύπρο

Στο Λονδίνο

Αυτό δεν το περίμενες. Και για να σε εκπλήξουμε ακόμα περισσότερο, δεν εννοούμε στο Stansted, από το οποίο θες δύο φορές την τιμή του αεροπορικού για να πας όντως στο Λονδίνο, αλλά σε κοτζάμ Gatwick, όπου η Wizzair σε πετά ωραιότατα με 40€ σε διάφορες ημερομηνίες αρχές και μέσα Μαΐου –ενδεικτικά, να φύγεις ας πούμε Τετάρτη 4/5 και να γυρίσεις Κυριακή 8/5, Δευτέρα 9/5 ή Τρίτη 10/5.



Το τι θα (πρωτο)κάνεις εδώ θα το αφήσουμε πάνω σου: Sightseeing στο Βρετανικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη; Ατελείωτες βόλτες στις όχθες και τις γέφυρες του Τάμεση; Θέατρο στο West End; Street food στην Brick Lane και σαββατιάτικο παζάρι στο Notting Hill; Μπύρες μέχρι τελικής πτώσης στο Κάμντεν και πρωινό στο Covent Garden;

Σου τα έχουμε όλα μαζεμένα, και με λεπτομέρειες, εδώ - Όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v