5 πόλεις εδώ γύρω με πάμφθηνα αεροπορικά

Η Ρώμη, η Νάπολη, η Μάλτα, το Σπλιτ και το Τελ Αβίβ βρίσκονται δυο ώρες και λιγότερα από 59€ πήγαινε-έλα μακριά μας. Το ψήνεις για τριημεράκι;
5 πόλεις εδώ γύρω με πάμφθηνα αεροπορικά
της Ηρώς Κουνάδη

Από τότε που μια συγκεκριμένη low cost έβαλε στη ζωή μας τα αεροπορικά των 20€ αλέ-ρετούρ, ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε δύο πράγματα: Ότι τα αεροπορικά μπορούν και να μην είναι το μεγαλύτερο έξοδο ενός ταξιδιού (τα ξενοδοχεία πλέον τα ξεπερνάνε κατά πολύ) και ότι οι μέρες άδειας ξαφνικά δε φτάνουν. Τη λύση, βέβαια, και στα δύο αυτά first world προβλήματα έρχεται για άλλη μια φορά να δώσει η Γεωγραφία.

Διότι, κυρίες και κύριοι, δε χρειάζεται να πληρώσετε έξι διανυκτερεύσεις και να παρακαλάτε για μια βδομάδα άδεια για να πεταχτείτε μέχρι τη Ρώμη ή τη Μάλτα. Κολλάτε μια Παρασκευή και μια Δευτέρα και φύγατε για ωραιότατο long weekend, όπως το έλεγε και η γιαγιά μας στο χωριό.

Για πού είμαστε, λοιπόν;

Ρώμη


Η Αιώνια Πόλη είναι ένας… αιώνιος έρωτας. Είναι, επίσης, το τέλειο τετραήμερο είτε πηγαίνεις για πρώτη φορά είτε για εικοστή, είτε χαζεύεις σαν ζαλισμένος πρωτάρης τα ταβάνια της Καπέλα Σιξτίνα είτε απλώς βολτάρεις από πλατεία σε πλατεία με χωνάκι τζελάτο στο χέρι. Βρίσκεται, επίσης, δύο μόλις ωρίτσες μακριά μας, και έχει και καμιά δεκαριά πτήσεις να πηγαινοέρχονται κάθε μέρα, για να διαλέξεις και την ώρα που σε βολεύει, τι άλλο θες; Α ναι, και μια εξαιρετική τιμή: 43€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair για αναχώρηση Πέμπτη 12 και επιστροφή Τρίτη 17 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα - Η Ρώμη είναι έρωτας… με την πρώτη ματιά | Πρώτη φορά Ρώμη; Όσα πρέπει να δεις 

Μάλτα


Τι να σου πούμε για τη Μάλτα, που να μην σου το έχουμε πει και ξαναπεί και ξαναπεί; Φαντασμαγορικές καστροπολιτείες που ακουμπούν στη θάλασσα, προϊστορικοί ναοί (το Hagar Qim είναι το αρχαιότερο κτίσμα που έχουμε στον πλανήτη, πιο παλιό και από τις Πυραμίδες), σε γλυκύτατα ψαροχώρια που απλώνουν τραπεζάκια έξω για θαλασσινά με φόντο τα κύματα της Μεσογείου και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ευρώπης κάνουν αυτή την τοσοδούλα χώρα έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς. Σάββατο 14 με Τρίτη 17 Μαρτίου, το εισιτήριο της Ryanair κάνει 39€ πήγαινε-έλα.

Τελ Αβίβ


Τι θα ‘λεγες να κάνεις τις πρώτες σου βουτιές τον Μάρτη; Το Τελ Αβίβ, τα 14 χιλιόμετρα παραλίας του και το αιώνιο καλοκαίρι του είναι δύο ώρες μακριά μας, ακόμα όμως και αν δεν σου έχει λείψει η θάλασσα, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι να βρεθείς εδώ: Η θρυλική νυχτερινή ζωή της πιο ζωηρής πόλης της Μέσης Ανατολής, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, οι φτιαγμένες για ολοήμερες βόλτες γειτονιές του, και η συγκλονιστική κουζίνα που παντρεύει τα μπαχάρια της Ανατολής με τις επιρροές της Δύσης. Α, και οι τιμές της Ryanair, που σε πάει και σε φέρνει με 56€ στις αρχές Μαρτίου.

Νάπολη


Η πόλη που χάρισε στην ανθρωπότητα την πίτσα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ιδιαίτερη περίπτωση πόλης: Με την πρώτη ματιά, μάλλον δεν θα σε εντυπωσιάσει. Μη μένουμε, όμως, στις πρώτες εντυπώσεις. Η Νάπολη είναι λιμάνι και −όπως όλα τα λιμάνια− δεν είναι η ομορφιά αλλά οι ιστορίες της που την κάνουν ενδιαφέρουσα. Το ιστορικό της κέντρο είναι ολόκληρο χαρακτηρισμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, η θρυλική Πομπηία βρίσκεται δυο βήματα μακριά, και το φαγητό είναι από τα καλύτερα στην Ιταλία, αν όχι και στον κόσμο ολόκληρο. Άσε που θα πας και θα ‘ρθεις με 43€ με την easyjet στις αρχές Μαρτίου.

Σπλιτ


Δεν το περίμενες αυτό. Η Κροατία, όμως, είναι την άνοιξη μια κούκλα, χωρίς τα πλήθη που την κατακλύζουν τα καλοκαίρια, και απέχει κάτι λιγότερο από δυο ωρίτσες από την πόρτα μας −εντάξει, από την πόρτα του αεροδρομίου μας. Το δε Σπλιτ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, απλώνει σε μια χερσόνησο των δαλματικών ακτών τα λιθόστρωτα σοκάκια του, που κάνουν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια-αριστουργήματα αρχιτεκτονικής.

Το καλύτερο, όμως, είναι αυτό: 59€ πήγαινε-έλα με τη Volotea, αν φύγεις Κυριακή 19 Απριλίου και γυρίσεις Τετάρτη 22/4. Έφυγες.

Διαβάστε περισσότερα - 10 καλοί λόγοι να πας τώρα Κροατία

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v